Директно или индиректно додворување?

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Sekoj si ima svoja taktika taka i ja samo duri ne ja zapoznaam licnosta kako so treba ne mozam nisto da praam (ne sakam da praam). Zasto pred da naprai nesto treba barem malce da se poznavate. A kako odi poznavanjeto taka i dodvoruvanjeto da ne bidam pogresno svaten. Zasto ako odis direktno moze da si pomislat svasta. Taka da mislam deka kombinirano e najdobro :smir:

Lev testis

Антички македонец
Член од
17 август 2009
Мислења
114
Поени од реакции
9
Директност или ......

Сакате да сте на чисто со девојка/дечко, или полека да се дистанцирате додека не замре целосно? Јас лично сакам да ми каже како се осеќа девојката, за да знам на што сум. Ако не каже, тогаш очи во очи ја прашувам, ама знаеме дека тогаш е веќе касно.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Да да, лесно да се каже,тешко да се направи,барем за мене.Без разлика дали се работи за оддалечување или зближување не знам да бидам директна.Се трудам да бидам колку што можам но едноставно имам таков карактер и кога се работи за чуства (па макар и избледени) не можам да бидам директна.

Lev testis

Антички македонец
Член од
17 август 2009
Мислења
114
Поени од реакции
9
Да да, лесно да се каже,тешко да се направи,барем за мене.Без разлика дали се работи за оддалечување или зближување не знам да бидам директна.Се трудам да бидам колку што можам но едноставно имам таков карактер и кога се работи за чуства (па макар и избледени) не можам да бидам директна.
A знаеш дека е многу лошо така? Му даваш погрешни или лажни сигнали на партнерот или идниот партнер. Нема да се случи ништо ако му речеш дека не ти се сфиѓа, зборам за почеток на врска или по еден или два состанока. А за подоцна во врската, секој со своја глава.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
A знаеш дека е многу лошо така? Му даваш погрешни или лажни сигнали на партнерот или идниот партнер. Нема да се случи ништо ако му речеш дека не ти се сфиѓа, зборам за почеток на врска или по еден или два состанока. А за подоцна во врската, секој со своја глава.
Јас не знам да бидам директна ни кога ми се свиѓа некој ни кога не ми се свиѓа.Не ми кажувај,знам колку е лошо од искуство.Сепак за почеток на врска мислам дека е полесно да му дадеш до знаење на некој дека не ти се допаѓа отколку дека ти се допаѓа.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Прво некој интеректен знак колку да видам како стојат работите. За ептен директно од прва малце сум торко, ваљда оти ми е ептен страв да не се избламирам.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.752
Поени од реакции
12.214
Во вакви теми секогаш зборам за минатото пошто :wink:... Многу многу ретко сум правел такво нешто, на прсти би ги избројал случаите-директно се разбира. Во сите други случаи сум бил...флегма. Или, од една друга тема
Абе светот може комотно да мине крај мене, баш ми (било) гајле-немало ниту да го приметам. Никогаш не сум се напрегал за било што такво. Коцките ќе си се наместат...
...едноставно ако сакала таа... ќе бидне, ако не...никад прв не сум "потегнувал".

Lev testis

Антички македонец
Член од
17 август 2009
Мислења
114
Поени од реакции
9
а што кога треба да ти кажат дека не им се сфиѓаш. сакаш да биде директно и да ти каже дека не си нивни тип, или сакаш да се замрзнат работите се додека не се откажеш од неа, и престанува секој контакт. јас лично, пошто сум доста директен, сакам и така да се однесуваат со мене. затоа и секогаш прашувам со директни зборови: дали осеќаш нешто према мене или моето омилено “каде сме ние во моментов“.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Обично малце "заобиколување" па потоа си продолжувам со додворувањето..порано малце и срамежлив бев но со тек на време го исправив тоа.Иначе одговор:Индиректно:helou:

Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Direktno .. ja sum eden od podirektnite luge u zemjava . U engliski still Oi love , lets go back to my place :) . Uspeva kaj edna od 15 u prosek :)

creator_92

haker4e
Член од
16 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
3
znachi mn zavisi od partnerot kakov tip e a posle treba da gledash ti kakovsi i dali bi se sovpadnale i ako ne da gledash da se uskladish ili da napraish on da se uskladi prema tebe ...!

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Па досега никогаш не сум го направила првиот чекор,така што незнам баш.
А кога некој ми пристапува на мене,дефинитивно директно е поубаво.
Незнам зошто,ама ич не ценам машки што заобиколуваат или пак им велат на други да им местат девојка.Ептен ми се како пички:)

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
јас сум многу директен
никогаш не го викам тоа ми се свиѓаш зш ми е многу просто и суво, малце ѕвезди малце акции и стасавме до моментот, или даааалеку од него, зависи:vozbud:
кога сум пијан па ептен сум директен ( ама многу брзо се се завршува)
мислам дека е подобро да си директен
еве зш
ако си директен и покажуваш дека имаш муда и дека не се срамиш (немора да пали секогаш али повеќето да)
ако си доволно директен веднаш ќе ја прочиташ нејзината реакција така да немада трошиш време на циле миле туку на мазење и галење:smir:
дури и да ти удри корпа, не си потрошил цела вечер на лигавење, туку имаш уште мнооогу време за 2 шанса (нормалнои кај друга)
убаво е кога работите брзо се решаваат а бавно се случуваат:salut:

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Кога флертувам тоа е индиректно,имам некоја дефиниција зацртана во главата дека машките им се пуштаат на девојките и тука се придржувам,затоа и никогаш не се пуштам јас.Не се ограничувам во врска со тоа туку едноставно тоа е работа на машките.

Зависи каква е ситуацијата и каков е дечкото а и неговиот стил!Мене ми се допаѓа повеќе флертување и индиректно пуштање отколку `мала ми се свиѓаш дај број да искочиме на кафе` даааххх!!!Сепак сме понежен пол и треба малку трудење околу нас...и така!:pipi:

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Зависи каква е ситуацијата и каков е дечкото а и неговиот стил!Мене ми се допаѓа повеќе флертување и индиректно пуштање отколку `мала ми се свиѓаш дај број да искочиме на кафе` даааххх!!!Сепак сме понежен пол и треба малку трудење околу нас...и така!:pipi:
Се согласувам! И многу е поинтересно кога има малце мистериозност :)

Kajgana Shop

На врв Bottom