Директно или индиректно додворување?

Директен пристап секако. Ако веќе срамот е тој кој ги диктира нештата, мислам дека е поголем во другиот случај, па...:)

Ова прашање некогаш го користам кога приидувам на девојка за отварање муабет! :)

"Едно прашање ако може, ми треба женско мислење..... " и идемо.....

Досега ниедна нема негативно изреагирано (со искључок на една али јас бев крив), воглавно викаат дека сакаат ако некој ги бендиса тоа и да им го каже, така да од старт им викам ми се свиѓаш и сакам да се запознаеме.... прајме малку муабет (може и нешто плус али не секогаш од прва) и на крај им зеам број и после ке им се јавам да излеземе ова она.....

*Зборам за приидување на непозната девојка преку ден или навечер во дискотека, бар, или кај што се пушат цигари и нема толку гласна музика. :D (Нека сподели некој друг како и дали приидува на девојка што прво праи муабет баш ме интересира.)

Mislev temava e priogjanje vo kafic I odi vaka:
Indirektno - "Dobro vecer, kako sme?" :D
Direktno - "Koj k** te pravese, da odam da go bacam" :D

Mene seedno mi e :)
Posmesno I pozabavno e direktnoto.
A indirektnovo (preku lugje) ne znam na sto se misli. Nesto kako wing man?
"Hey you know my friend Ted?"? Posto toa bi bilo dosta smesno I simpaticno :D
Ili ti priogja negov drugar polu pijan I ti vika "Odi baci go drugar mi, ocaen e, greota onaka, nemal zenska so godini...bla bla preuveliceni pity things..." I posle demek go vika I ve upoznava and shit :D hahahaha

Koga mene mi e dosadno, nekogas samo pustam vodicka so pogled, a nekogas priogjam so random sega. Kolku da imate pojma sto e random sega: gledam decko so brada I sapka na nego, mu vikam "Evrein si?" "Ne, zosto?" "Bas steta, mislev idnina imame..." I posle toa lizga ako mu se dopadnam :)
And I do it just for fun :)

Адекватниот термин е Стројник. Еве го прогуглав да бидам сигурен:

стројник

мн. стројници
Вид збор: Именка, машки род
Претставник од машката страна што се испраќа да ја бара невестата.
Англиски: go-between
Примери:
Ќе ми бидеш стројник и ќе добиеш подароци.

http://www.makedonski.info/show/стројник/м

Mislev temava e priogjanje vo kafic I odi vaka:
Indirektno - "Dobro vecer, kako sme?" :D
Direktno - "Koj k** te pravese, da odam da go bacam" :D

Mene seedno mi e :)
Posmesno I pozabavno e direktnoto.
"Hey you know my friend Ted?"? Posto toa bi bilo dosta smesno I simpaticno :D
Ili ti priogja negov drugar polu pijan I ti vika "Odi baci go drugar mi, ocaen e, greota onaka, nemal zenska so godini...bla bla preuveliceni pity things..." I posle demek go vika I ve upoznava and shit :D hahahaha

Koga mene mi e dosadno, nekogas samo pustam vodicka so pogled, a nekogas priogjam so random sega. Kolku da imate pojma sto e random sega: gledam decko so brada I sapka na nego, mu vikam "Evrein si?" "Ne, zosto?" "Bas steta, mislev idnina imame..." I posle toa lizga ako mu se dopadnam :)
And I do it just for fun :)
Ајде време ти е да си легнеш.Веќе почна да халуцинираш:tapp:

Индиректно со околишење се разбира.

Ако е веќе директ тогаш ќе треба да се пристапи во стилот: бејби многу си ми згодна и страшно ме палиш, сакаш да се ебеме?
Не се навикнати луѓето на такви директни вистини...сеуште мора да се околиши.
Све е околишење засега колку и да изгледа дека е директно :icon_lol:

Најсмешната работа која уште ја прават луѓе кои ми се драги е моментот кога ќе ме замолат да ги спомнам пред личноста која им се допаѓа и ќе ми ја кажат реченицата: Спомни ме таму одоколу, види дали му/и се свиѓам.

Цел живот им објаснувам дека не постои такво нешто како одоколу, најмалку кога треба да ги споиш со некого. Спомнување од околку ни имало ни ќе има. Ама од пусти срам и страв ја кажуваат реченицата, зашто уште во старт се плашат од резултатот.

Индиректно со околишење се разбира.

Ако е веќе директ тогаш ќе треба да се пристапи во стилот: бејби многу си ми згодна и страшно ме палиш, сакаш да се ебеме?
Не се навикнати луѓето на такви директни вистини...сеуште мора да се околиши.
Све е околишење засега колку и да изгледа дека е директно :icon_lol:
Типично трол размишљање :icon_lol:
Дали ти тоа би и се качил на секоја со дупче само поради фина фасада?

Jaс сум за индиректно додворување, значи прво секс после додворување.

Директно, само без сељачки, патетични и излитени фрази...!

едит - за машките

Типично трол размишљање :icon_lol:
Дали ти тоа би и се качил на секоја со дупче само поради фина фасада?

Трол не трол вистината тешко е да се заобиколи. На крај се се сведува на дупче кое треба да биде пополнето, е сега интересна е уметноста за остварување на соединувањето т.е. сето она околишење и тотално не сум против оти животот би бил здодевен да бевме директни и искрени...:icon_lol:

директива бе,пред да започне летото ја даска пијан,ја фаќам момава за рака од дискотека ја влечам надвор,и кажувам дека има нешто на око,и викам затвори очи да ти го исчистам,таа ги затвори ја залапав,ја застискав,исто и таа и ете да не се подречам сеуште сме заедно и си се ебкаме ма супер ни е само неможам да ја натерам без кондом датиеам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom