Директно или индиректно додворување?

Немам многу искуство у додворување,од причина што сум немала потреба,ама кој практикувам,идам индиректно,се додека не ми се здосади,пошто има некои луѓе ако не им нацрташ нема да сфатат ни по три години.Кој ќе ми се здосади идам директно,дури и до “аман бе ми се свиѓаш,ти се пуштам“.А за директно од одма нема шанса,срам ми е :)
Инаку,не преферирам посебно некој “вид“ на додворување,ако ми се свиѓа ми се свиѓа и ќе биде нешто,без разлика дали пришол директно или индиректно,и обратно,ако не ми се свиѓа не ми се свиѓа,начинот на додворување нема ништо да ми смени.

98% директност, а само 2% индиректност затоа што понекогаш ми е интересно да го гледам типот како се мачи :baeh: ...Но сепак ПРЕФЕРИРАМ ДИРЕКТНОСТ, затоа што ми е преку глава од "кружење околу Скопје", бла бла, џа бу глупости...сакаш - ОК,не - не си само ти, не знаеш - кој ќе чека да се решиш?...јас не :nenene::baeh::pos2::pos2::pos2::pos2:

Никогаш не сум таа што иницира, туку пуштам водичка, давам сигнали дека спротивната страна може да почне со акција, или со други зборови: провоцирам иницијатива. :)
Е не знам сеа, тоа индиректно е ваљда?

И јас исто. И ваљда е индиректно тоа од наша страна.
А кога дотичниот ќе сфати, нејќам да биде тоа директно. Таквите ми паѓаат на испит. Нема ништо интересно во тоа, глупаво ми е. Не сме машини без чувства, па ајде знаеме што е работава и директно може да преминеме на главното. Поинтересно ми е кога сето тоа се случува подолго време со кружења, заобиколувања, исчекувања...
Затоа можеби сите врски ми биле интересни и добри, без простор за каење и со многу убави спомени.:pipi:

Јас колку шо знам машкиве појќе сакет ладнокрвност и дискретност. Ако одма покажиш знаци на свиѓање, нема појќе да си интересна ко порано и дури можда ќе те сметет за лесна. Требит малку да ги остајш да се трескет, да се трудет да откриет шо мислиш и тако даље... и да се погрижет и ти да ги засвиѓаш.
Јас бар така мислам :pipi:

Јас колку шо знам машкиве појќе сакет ладнокрвност и дискретност. Ако одма покажиш знаци на свиѓање, нема појќе да си интересна ко порано и дури можда ќе те сметет за лесна. Требит малку да ги остајш да се трескет, да се трудет да откриет шо мислиш и тако даље... и да се погрижет и ти да ги засвиѓаш.
Јас бар така мислам :pipi:

Јас колку што знам, и на топлокрвност добро реагираат :) И си покажувам знаци на свиѓање... Што е тука леснотилукот? Башка што мене машките ми се досадни кога ќе се трескаат и трудат, позабавно ми е кога јас се трескам и се трудам околу нив :)

Почнувам индиректно и чекам некои реакции (позитивни или негативни)... И од тие реакции зависи како ќе продолжам :) Ако нема реакции поради било кои причини, некогаш идам директно, некогаш се откажувам :) Зависи од тоа колку ми се свиѓа некој...
За поинтересно незнам кое е, мене и двете ми се :)
А за тоа кој што применува повеќе, неможе да се генерализира, многу зависи од човекот :)

Директно дефинитивно.Секогаш сум дирекна и сакам такви да се и со мене.Зависи од карактерот секој поинаку сака и секој поинаку се додворува меѓутоа стварно ми е глупаво она вртење,кружење...:toe:

direktno,ne mozam da vrtam sea so denovi da vidam saka ili ne vaka direktno si znam sto se slucuva ako ima namera super ako ne si baram druga sansa

Јас колку што знам, и на топлокрвност добро реагираат :) И си покажувам знаци на свиѓање... Што е тука леснотилукот? Башка што мене машките ми се досадни кога ќе се трескаат и трудат, позабавно ми е кога јас се трескам и се трудам околу нив :)
Сакав да речам само дека ако некој почнит да ти се пуштат и ти одма реагираш топлокрвно, МОЖДА ќе те сметат за лесна, не знам колку ме сфаќаш и колку ти го доловив моментот :)
Неврмајнд...

Сакав да речам само дека ако некој почнит да ти се пуштат и ти одма реагираш топлокрвно, МОЖДА ќе те сметат за лесна, не знам колку ме сфаќаш и колку ти го доловив моментот :)
Неврмајнд...

ti voopsto imas pretstava sto e lesna devojka?a zosto da ne reagira ako tipot i se pusta ona ke se pravi mutava i so ke postigne moze toj ke se otkaze ke misli deka nema sansa

Абе глеј...Се ти зависи од ситуација...Ако видам дека е отворен типот, зашто да не се пуштам одма...Али ако е некој срамежлив, нејќам да го исплашам...:)

абе директно кажуваме
те сакам , не те сакам , сакам со тебе у кревет , бла бла бла.....

отиде нокта ако почнеме да вртиме муабети за кој нема ни да ни текне утредента

Пожелно е да бидеш индиректно-директен. Индиректен за да и пројавиш интерес и почне да те гледа како предизвик. Директен за да реагираш решително кога барем малку ќе загризе. Зависи и каква риба ловиш, не се фаќаат сите на ист мамец :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom