Дали би сакале да имате можност да ги бришете негативните спомени?

Член од
3 октомври 2008
Мислења
234
Поени од реакции
9
Лејдис енд Џентлменс
вака... шо сакаше да кажам хмм..
Еј да..
Сите се учеме од нашите грешки, ако ги избиршеме лошите сеќавања.. ќе си бидеме глупи и неискусни и пак ќе ја пофториме грешката шо сме ја направиле, а не ни текнува на неа оти сме ја избришале waaaaaa... :)

Ама и да не ги бришеме со теко на времето забраваме ЈБГ.. тоа ич го нејќам ни сакам да бришам ни сакам да го забраам... :) ама таа ти е
Ногу алкохол и ...
Од утре не пијам.. :)
 
Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Негативните работи се искуство кое може и да помогне во иднина исти или слични грешки да се избегнат и во слична ситуација сосема различно и многу попозитивно да се постапи.
 
Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Ne,vo nikoj slucaj.
Ne ja gledam smislata vo brisenjeto na negativnite spomeni.A,sto ako po nekoe vreme ni se sluci nesto negativno?Pak na inekcija?Mnogu zavisnici ke stanat od ova.:)

Nemam doziveano nesto traumaticno do toj stepen da ne mozam da go potisnam vo sekavanjeto i da mi preci vo sekojdnevnoto normalno funkcioniranje.I plus nesto sto mi se cinelo kako ekstremno negativno iskustvo vo momentot,od denesna distaca ima mnogu izgubeno vo znacenje,pa ne znam ni dali mozam da go definiram kako "negativen spomen".Bi mi bilo tesko da odredammsto da izbrisam,sto da mi ostane.

Ne bi sakala da se oslobodam od negativnite spomeni.Tie go modelirale mojov karakter,smenile mnogu moi stavovi,naviki,sum naucila od niv...Da ne bile tie,sigurna sum deka bi bila sosema druga licnost,a ne sum sigurna dali sakam da bidam sosema druga licnost.:pipi:
 
Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Да ќе ги избршам зошто да не.Бар ќе учам на туѓите грешки не на своите.
 
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
абе ај во ред е некои спомени да се бришат,ама нема така да настанат дупки у меморија?
пример поради некоја лоша работа ти се десило нешто добро и ти нема да знаеш од кај ти е дојдено тоа доброто.
или ти умира мајка/татко/сестра/брат и ти ќе го избришеш тој спомен и ќе се чудиш после кај е некој од неив?
ќе се сеќаваш воопшто дека постоеле?или ќе знаеш дека постоеле ама ќе си мислиш дека е живи??
ко да сакаш алцхајмерова или склероза со сила да имаш.

сепак ја не би сакала.сите спомени ми се мили,се тоа ме направило онаква каквва што сум.
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ова е полезно само за индивидуи што претрпеле тешки животни ситуации кои довеле до психички трауми од кои човек не може да се опорави.

За сите останати лоши спомени, нема логика да се бришат, зошто би биле неуки и тупи кога тоа би се случило. Лошите спомени, исто како и добрите, ја дефинираат нашата личност, го сочинуваат нашиот карактер кој се развивал, меѓудругото, и врз основа на искуството, кое е резултат на лошите и добрите спомени. Од лошите спомени учиме како да се справиме со извесни ситуации, па според тоа мислам дека ваквата можност е лоша идеја. Способна сум да се носам со сите лоши спомени што ги имам, многу од нив ме направиле баш ова што денес сум и ми набиле искуство.
 
Член од
25 септември 2008
Мислења
102
Поени од реакции
6
Nema potreba od takvo nesto. Bidejki covekot nemoze da se izgradi kako individua samo so dobrite spomeni. Ubavo e receno: ona sto nemoze da te ubie ke te napravi posilen.
Pa mislam deka dokolku site losi raboti bi se brisele togas covekot ne bi se custvuval celosen i postojano bi bil vo nekoja zaludna potraga po nesto za koe sto ni samiot nema da moze da go protolkuva.
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Да ќе ги избршам зошто да не.Бар ќе учам на туѓите грешки не на своите.
Само што никој никогаш ништо не научил од туѓите грешки.:toe:

Инаку и јас сум против некоја таква идеја. Имам многу болни спомени кои избегавам да ги враќам, а кога сами по себе ќе ми се наметнат, неможам да не заплачам од болката, која не поминува. Но, не би дала да ми ги избрише некој. Сум научила многу работи така, па не верувам дека ќе сум истиот човек откако ќе ги немам тие искуства некаде длабоко во мене.
 

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Ne pobogu ne!
Kako mozam da go izbrisam spomenot za staroto zbrckano lice koe se nasmevna, zasvetka od solzite i se udavi vo niv! Zamina zasekogas, se uspokoi, zaspa bez da sonuva a jas zaminav za da gi ispolnuvam sonistata!
Bolka do srz, strav, neveruvanje, plac, histerija, iscrpenost, povlekuvanje, stradanje....MOLK...povtorno budenje, dobro utro draga, nov den-nov pocetok sto ke donese koj da znae, nov spomen, dobar ili los moj si e i go ljubam! Ona sto bese vcera, denes e spomen, ona sto ke bide utre, drugiden ke bide somen...no se e tuka, vo mene, se e pomegu vcera i utre...zasto nikoj ne znae dali ke go docekam ona utre ili bas toa utre jas ke se pretvoram samo vo eden ubav spomen na onie koi me sakaat!UBAV? sebicno od moja strana..jebiga sakam da veruvam deka ke bidam del od ubavite spomeni na moite luge...
Gi sakam spomenite dobri ili losi...jas gi sozdavam i mene mi pripagaat:smir:
 
Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Иако сум го посакала тоа некогаш, не би го направила сепак, од проста причина што се дел од мене, мојот живот, искуства..
И добрите и лошите искуства не' градат како личност, всушност и поради нив сме тоа што сме денес и сме силни и способни за справување со тешки ситуации толку колку што сме. И од двете работи учиме и со тоа што ќе ги исфрламе секогаш оние лошите понатаму ќе ја правиме истата грешка, никогаш продолжувајќи напред.
 

Cruela DeVill

THE BEST DAMN THING
Член од
15 август 2008
Мислења
222
Поени од реакции
14
bi sakala da selektiram odredeni raboti od negativnite...tie sto se EPTEN losi...inaku vo globala mislam deka negativnite slucki mozat mn da ni pomognat za da pravime pozitivni raboti vo zivotot...na nekoj nacin se iskustvo, vredna lekcija
 
Член од
26 јануари 2008
Мислења
104
Поени од реакции
3
кога два пати ќе се сопнеш на истиот камен, третиот пат заслужуваш да се отепаш. учам од грешките ама некогаш упорно :tapp:. сакајќи да ја избегнам несаканата ситуација, т.е. грешка повторно и повторно и повторно.... ја правам.можеби ако го заборавам она што сум го направила нема повторно да згрешам:uvo:
 
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Имам можност, се трудам....... и ми успева. :)
 

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Мислам дека не би ги избришала.Некогаш и треба да има такви спомени за да знаеш дека животот не е така розов и да се потсеќаш на грешките од минатото.Ако има некој премногу болен и тажен спомен можеби би го избришала,но во никој случај не би ги избришала сите спомени...Да го избришеш нешто што си го доживеал и што би можело да ти е како порака во животот понатака не мислам дека е добра идеја...
 

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
pa da bi sakala da imam moznost da gi izbrisam losite spomeni i da se sekjavam samo na ubavite a onie losite da se preselat vo svetot na zaboravot:helou:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom