- Член од
- 29 ноември 2007
- Мислења
- 7.099
- Поени од реакции
- 1.887
Ај една мала помош а? Nокiа 5800 или Nокiа N79???
Nокiа 5800 дефинивно ... тапа е Н79 непопуларен модел ич ... у секој случај е подобра 5800 не му ја мисли
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај една мала помош а? Nокiа 5800 или Nокiа N79???
1. GPS услугата доколку телефонот има вграден гпс е секогаш бесплатна, но за да ги симнеш мапите треба да користиш интернет, дали вајрлес или GPRS тоа треба на старт ап на програмот да си го одредиш.Ме интересира дали некој знае, дали GPS-от на телефоно троши нешто кога пребаруваш пр. на Мапите!
Мош за некој овоа е смешно прашање ама ја стварно неам поим!:kesa:
Ај некој ако знае да ме оправе?!?!?!
1. GPS услугата доколку телефонот има вграден гпс е секогаш бесплатна, но за да ги симнеш мапите треба да користиш интернет, дали вајрлес или GPRS тоа треба на старт ап на програмот да си го одредиш.
2. одкако за една локација ќе симнеш мапа а тоа се прави со курсорот одиш до таа одредена локација и симнуваш се податоци и мапи од таа околина, понатака више нема што програмот да симнува и да троши.
3. значи кога ќе отидеш некаде на фри вајрлес зона симни од сите градови и меѓуградски патишта мапи, поседни едно пола саат и симни си го балканов па потоа фурај.
4. а-гпс (асистен гпс) некогаш ќе мораш да користиш кога е полошо времето за побрзо да најде сателити, потоа го исклучуваш интернетот и фураш.

NEED HELP ПОД ХИТНО!!!
Сакам да подесам 3G Internet за C510. Само што бев во T-Mobile и тие (не)способните таму се мачеа пола саат и на крај ништо не направија туку ми рекоа да идам на сајтот на Сони Ериксон и од таму да побарам помош пошто само преку сајтот можело да се активира интернет. Го направив тоа и сега имам интернет, ама WAP!!! А тоа не го сакам пошто е бајаги поскап. Има ли друг начин да се активира 3G? Т.е да користам 3G интернет за сурфање наместо WAP.
Го пробав ова со јавувањето and guess what that bitch told me? "За вашиот модел на телефон не сме во можност да доставиме интернет за автоматско подесување". Затоа и го пишав моделот на телефон (Sony Ericsson C510), за да ми помогнете околу овој модел.Povikuvas 122 pa klik 1 pak1 pa 5 pa 2 pa1 ili pak racno namestigo imas parametri vo temata t-mobile 3G internet
Абе ајде, нели знае некој ?Абе имам Samsung SGH-700 од тие новите телефони..
И сега некој кога ми ѕвони не е цел глас, зошто ?
И кога од страната на стрелката претискам има 7 црти, а се појавуват 5 ? зошто не може да биде 7..
ај ако може некој да ми каже како да го направам на погласно да биде 7 црти ..
Фала однпаред.
Го пробав ова со јавувањето and guess what that bitch told me? "За вашиот модел на телефон не сме во можност да доставиме интернет за автоматско подесување". Затоа и го пишав моделот на телефон (Sony Ericsson C510), за да ми помогнете околу овој модел.
PS: тоа што е напишано во темата интернет веќе ми е подесено ама со тоа можам да се конектирам само на WAP. Мене ми треба да се конектирам на 3G.
Wait... WHAT??? Баш и не ти го разбирам ова што ми го пиша. Активирање 3G пакет? WTF? Зарем треба и тоа. Јас мислев дека можам да си сурфам на мобилен и тоа што го трошам да ми стигне на сметка (на пост пејд сум). Ај убаво објасни ми за све. И за ова ebuddy што ми го спомна.osven ako koristis ebuddy toa trosi wap gprs - POLOSOTO SO 3DEN ZA POCETOK
a se drugo gprs 3g internet
zatoa aktiviraj internet paket i ce ti trosi preku gprs t.e. 3g podobroto
Дај пиши инфо на ППZa toa so baras eve ti predlog c510 so 3mp i blic 8000den na pripejd ti e ili jas prodavam k850i so 5mp xenon blic 4gb m.kart. 7000den

ne treba tuku za da ti e poevtino tuku eve ti so ti pisuvav za razlikataWait... WHAT??? Баш и не ти го разбирам ова што ми го пиша. Активирање 3G пакет? WTF? Зарем треба и тоа. Јас мислев дека можам да си сурфам на мобилен и тоа што го трошам да ми стигне на сметка (на пост пејд сум). Ај убаво објасни ми за све. И за ова ebuddy што ми го спомна.