Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
инсталирај гармин, нокиа мапс 2.0 сакс
Абе добри се мапите најверојатно, чим се од нокиа за нокиа мора да функционираат.По мој заклучок се што треба да направам е само да се поврзам на интернет и да го спуштам регионот кој што ми е потребен и готово.

Е сега проблемот е во тоа што не можам да се конектирам на интернет т.е. на WLAN.За тоа дали ќе можеш да ми помогнеш?
Ми бара некој WEP Key, и ќе го наместам тој WEP Key и кога влегувам да сурфам ми излага No Gateway Reply :toe:, ама сепак мислам дека грешката ми е во конектирањето, не можам да се поврзам на WLAN.

Да Рм-159 е. И сега?:)
Друже јас го апдејтирав пред 3-4 дена и ми е Рм-159.Значи најнова верзија имаш, уживај :) (така мислам)

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
и коа ќе го стајш на апдејт сервис ти кажува која ти е моментална верзија и која е најновата, дали ти кажува дека нема понова?

ако нема понова - смени му продукт код со нсс.

п.с. за овој со мапите, 2.0 нема мапи за скопје, имаш една населба со 3 улици!
кога немаш правилно инсталирана мапа на џипиесот му е потешко да најде точна твоја локација.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
и коа ќе го стајш на апдејт сервис ти кажува која ти е моментална верзија и која е најновата, дали ти кажува дека нема понова?

ако нема понова - смени му продукт код со нсс.

п.с. за овој со мапите, 2.0 нема мапи за скопје, имаш една населба со 3 улици!
кога немаш правилно инсталирана мапа на џипиесот му е потешко да најде точна твоја локација.
Ок.А во врска со конектирањето со WLAN ?

Алексич

I'm LeGenD!
Член од
13 јули 2008
Мислења
567
Поени од реакции
23

ако нема понова - смени му продукт код со нсс
Да ми покажува дека моментална верзија ми е 21.0.016 и апдејтот е исто, не ми излгеува нов апдејт, само ме прашува да го реинсталирам.
И за продукт кодот како да го сменам, ако може некоје линкче, некој туторијал или ти да ми објасниш на кратко. :)
Поздрав!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Да ми покажува дека моментална верзија ми е 21.0.016 и апдејтот е исто, не ми излгеува нов апдејт, само ме прашува да го реинсталирам.
И за продукт кодот како да го сменам, ако може некоје линкче, некој туторијал или ти да ми објасниш на кратко. :)
Поздрав!
Па чим не ти излага нов апдејт значи најнова верзија имаш, логично :)

Алексич

I'm LeGenD!
Член од
13 јули 2008
Мислења
567
Поени од реакции
23
Па чим не ти излага нов апдејт значи најнова верзија имаш, логично :)
Логично, но не и вистинито. Најновиот апдејт е 31.0.016, а јас го имам 21.9.016.
Помош? Зошто не ми го дава новиот апдејт?

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Логично, но не и вистинито. Најновиот апдејт е 31.0.016, а јас го имам 21.9.016.
Помош? Зошто не ми го дава новиот апдејт?
Преку Нокиа Апдејтер оригинал верзијата пробуваш да го апдејтираш?

Алексич

I'm LeGenD!
Член од
13 јули 2008
Мислења
567
Поени од реакции
23
Преку Нокиа Апдејтер оригинал верзијата пробуваш да го апдејтираш?
Да. За да го апдејтираш новиот firmware треба да му го смениш продукт кодот (кој го имаш под батеријата и е седум цифрен број кој започкува со 0) преку нсс.
Готово не ми треба веке помош, направив.:)
Поздрав!

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
имам к770 нов е купен пред 3 месеци и сега забележав во рок од 2 дена ми се случи да ми го снема звукот т.е нејќе никако да емитува звук значи си имав пуштено алармот да ми звони ама ништо од тоа ме зачуди пробав од самата песна да пуштам ми пушувасе can not play this saund ми стана чудно и од менито на телефонот пробав и од таму да добијам звук преку тоа за тестиранје за звучник ама пак ништо го исклучив го уклучив и мис е врати исто другиот ден сам од себе снема да го носам на сервис или има некоја фора?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
имам к770 нов е купен пред 3 месеци и сега забележав во рок од 2 дена ми се случи да ми го снема звукот т.е нејќе никако да емитува звук значи си имав пуштено алармот да ми звони ама ништо од тоа ме зачуди пробав од самата песна да пуштам ми пушувасе can not play this saund ми стана чудно и од менито на телефонот пробав и од таму да добијам звук преку тоа за тестиранје за звучник ама пак ништо го исклучив го уклучив и мис е врати исто другиот ден сам од себе снема да го носам на сервис или има некоја фора?
Носи го чим имаш гаранција :helou:

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Znae li nekoj nekoe programce ili nesto so sto ce mozam da najdam pasvrd na bezicen internet?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
сони ериксонот д750и (ист модел со к750и, само надворешно малце е различен) уште откако го купив знае од време на време се да се поремети. се кочи телефонот, некогаш не реагираат копчињата, некогаш на пример кога отварам именик и нешто е означено, не се читаат само буквите, него се гледа како бела линија, не отвара слики или песни. се ова се средува ако го угасам, ја извадам батеријата и пак го уклучам. некој софтверски проблем е? како може да се среди?

Kajgana Shop

На врв Bottom