Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да прашам нешто, од чиста љубопитност.:)
Ако телефон падне во вода, има шанси повторно да заживее?
Многумина ми викаат дека може, ако се исуши. Answer?:)

Зависи што модел...
Нокиа обично се "водоотпорни"...
Ја рипнав у вода со 3510 и еве уште е кај мајка ми :)

еј кажи ми имаш некој софтверски проблем со 7650-ката, или онака за слики, тонови префрлање
ако имаш некој проблем со 7650-ката кажувај ке го оправиме !!!:helou:
сега за сега (да чукнам во дрво) немало софтверски проблеми, освен што кога ќе се преполни меморијата на секое ми се појавуваше дека мора да избришам нешто, ама за тоа не се ни бунам, у право си беше телефонот :) супер си е, топ не ја бие... со оглед на тоа што ја имам откако искочи тука (тоа би било некои 5-6 години, не сум сигурна точно) и уште си функционира супер, можам само да кажам алал пари :)

зависи за кој телефон јас знам има паднато V3-ка и не преживеа:pos2:
али летово на другар му падна W810 и го исуши и работеше
прво што треба да направиш е да ја извадиш батеријата и ако можеш да го расклопиш телефонот да го исушиш и да се помолиш пред да го упалиш :salut:

зависи за кој телефон јас знам има паднато V3-ка и не преживеа:pos2:
али летово на другар му падна W810 и го исуши и работеше
прво што треба да направиш е да ја извадиш батеријата и ако можеш да го расклопиш телефонот да го исушиш и да се помолиш пред да го упалиш :salut:
да веднаш треба да се извади батеријата има шанси да се спаси без разлика дали е воден.

Татко ми чепкајки ми го телефонот го најде тоа...Само требало коа ке ти се отвори менито да идеш Options и таму одма имаш List View или Grid View :)

торте, ова не е симбианец. Точно неможам ни јас да ти кажам каде се наоѓаше ама според S40 платформата би требало да е во сетингс, дисплеј сетингс - мени вјув! :) и имаш лист или гирд, треба да одбереш тоа грид/гирд какоидае! :)
епа бумеранг ова ти го пишав уште во првиот пост :vozbud:
некро, ако не е симбианец така е на поновиве С40-ки
поздрав

не зависи тоа од моделот, туку колку среќа имал телефонот. Ми имаат донесено и водоотпорни телефони како м35, м65, 5210, 5100, 5140 што се натопиле при дожд па не успеале ниакде да им го направат а имам случаеви кај самсунг кои се најранливи, бил перен цел саат во машина и луѓето кога го извадиле само им се испразнила батеријата т.е. била во спој од водата - им ја наполнив и до ден денес веќе 3-4 недели си го користат без проблем, како и да е логично е дека телефонот кога ке влезе во него вода - нема да биде никогаш како порано, големи се шансите во секој момент да настапи корозијата каде што не треба :) и амин!

најинтересно е кога ќе ми донесат телефон паднат во вода и ме прашуваат што ќе му правиш? и јас им одговарам: прво ќе го попрскаме со крстена вода (алкохол) па ако неќе да се исчисти така тогаш ќе му баам (со воздушен леткум) :pos2:

Пред некој ден, при префрлање на песни преку Bluetooth до друг телефон, нешто ми се поремети мемориската картичка, не сакаше да испраќа. Па го “рестартирав“ телефонот и сега ми се расипа мемориската! Вика дека е Unformatted и кога сакам да ја форматирам (преку телефонот) ми вика дека не може! А преку компјутерот, не ја детектира т.е телефонот светнува но на PC ништо не се појавува :) SOS

Пред некој ден, при префрлање на песни преку Bluetooth до друг телефон, нешто ми се поремети мемориската картичка, не сакаше да испраќа. Па го “рестартирав“ телефонот и сега ми се расипа мемориската! Вика дека е Unformatted и кога сакам да ја форматирам (преку телефонот) ми вика дека не може! А преку компјутерот, не ја детектира т.е телефонот светнува но на PC ништо не се појавува :) SOS

ako imas garancija nosi ja ke ti dadat druga....:)

што картичка?

епа бумеранг ова ти го пишав уште во првиот пост :vozbud:
некро, ако не е симбианец така е на поновиве С40-ки
поздрав

Неврмајнд...Не сме се разбрале убаво..т.е. ја не сум те разбрал. Важно сеа иам Grid View

Tatko mi ima sagem my401c i denes posle 6-7meseci koristenje se pojavi prviot problem,na ekranot mu pisuvase no sim card,i pokraj toa sto imase sim taka pisuvase,go isklucivme mobilniot i koga ja izvadivme baterijata na sim kartickata imase vlaga,ja izbrisavme vlagata i posle telefonot pak si rabotese bez problemi,no odvreme-navreme se pojavuvase bel ekran,me interesira dali ova e nekoj znak deka telefonot e pred rasipuvanje i ako e kolku pari ke cini popravkata?

Kingston Micro SD од 512MB. Којзнае кај е гаранцијата... Ја купив јуни 2006, сигурно има поминато :)

ако ти е уз пат - помини некад кај мене на работа, не се форматираат преку обичен кард ридер кога имаат грешки при запис на податоци, ова е нешто слично како кај хард дисковите што се бед сектори.

Tatko mi ima sagem my401c i denes posle 6-7meseci koristenje se pojavi prviot problem,na ekranot mu pisuvase no sim card,i pokraj toa sto imase sim taka pisuvase,go isklucivme mobilniot i koga ja izvadivme baterijata na sim kartickata imase vlaga,ja izbrisavme vlagata i posle telefonot pak si rabotese bez problemi,no odvreme-navreme se pojavuvase bel ekran,me interesira dali ova e nekoj znak deka telefonot e pred rasipuvanje i ako e kolku pari ke cini popravkata?
да! чим имало присуство на корозија значи телефонот бил изложен штетни надворешни влијаниа т.е. влага, дали испоте зборувал, на дожд зборувал, во вц додека се туширал и самата пареа навлегла во телефонот и затоа се случуваат овие работи. Треба да го однесеш во најблискиот сервис што ти е да го отвороат и да го исчистат со контакт спреј, ако не успее ни така - нека му е лесна рециклирањето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom