- Член од
- 19 јули 2006
- Мислења
- 3.157
- Поени од реакции
- 129
Одличен пост. Си препишувале едни од други и на крај испаднала папазијанија па кој поверува за нив плус е.Според се шо прочитав морам да се вклучам ...
Значи јас има заклучено дека или :
а . господ е нај дволично( намерно е во среден род ) суштество ( сериозно ) од една страна вели можете се а од друга страна страста е мегу 7-те големи грева
б. Некој сериозно си играл со религиозните текстој за да ги напраи да му бидат по тертип .
Според мене е ова второто ... неприродно е сексот да е грев , апстиненциата исто така е неприродна . А целото разграничување со предбрачниот секс и прељубата е просто и едноставно морална норма ( џанам општествено правило шо некој го клал во светите текстој за
жена му - сите жени да не се ебат со комшите а и да мислат дека на мажот им му е наголем )
за да си го подржам со факти ова ... ако беше грев прељубата зошто Сара ( по нашки ) на Авраама му рече да спие со слугинката Хагар, па и не е казнет од бога за то . Оти Исак има 3 жени ?
Заправо оти во стариот завет на едно 20 места можи да се најдат случаи на предбрачен секс , вонбрачен секс , и други типој на секс без скрупули а тие шо го прат то нешто не се ни казнети ни ништо .
Заправо мислам дека и во новиот завет имам сретнато такви работи .
Нај смешно е шо сите текстови шо реферират на тие работи како грев се пост христа .. и покето се околу 4 -5 -6 век ...
А пак колку шо знам јас и коран-от е тој период ... така да генерално тогаш почнале тие работи да ги сметат за лоши па тогаш почнале да ги вклучват во религиозни текстој .
( мал исклучок е она - Не врши прељуба ... али ко е задаено како божија заповест евреите уште практикувале полигамиа така да ако сакале да извршат прељуба просто земале нова жена дома )
Толико