Зошто сексот е грев?

Ок човек,реков знам аман! :)

А зошто би бил добро дело, демек правиме услуга себеси и на другиот?

Инаку не гледам зошто би бил грев тоа е апсурд. Ако е грев немаше да се ужива при самиот чин, а децата ќе се правеа нешто како со размножување со спори:vozbud: Кога ќе видиш, во право си.

Dobro delo e zatoa sto pokraj zenite/mazite nasi nie gi smiruvame nasite strasti i ne dozvoluvame da pravime zina(blud)...

Вакво е гледиштето, Сексот е грев пред и за време на брак доколку во него ужива. Имено сексот треба само да се користи за оплодување но не и да се ужива во него. Секако дека никој во ова комплексно општество ке се придржува на ова, но мислам дека овој начин на гледање е измислен од црквата, никаде не го пишува ова во Библијата, барем јас не сум приметил.

Seksot e grev samo ako ne si vencar pred allah....dokolku si vencar pred allah togas so tvojata zena/maz mozes da napravis se osven sex vo analniot otvor i ne smees da i se doblizis dodeka e vo hajz ili nifas(mens.ciklus)...a inace ako ne uzivas doma vo sexot nema nikade da uzivas.....:toe:

Ok si go maval pred brak ti ili ne ?

ako da ke goris li i ti u djenehemot ?
]

Vo islamot :drk: ne e dozvoleno....HARAM

Zadovolen?

па виебе највисе у гз се перкате бе и машко и женско ваму небило дозволено:pos2:

па виебе највисе у гз се перкате бе и машко и женско ваму небило дозволено:pos2:

Toa sto nekoj ne se plasi od Allah i mu dozvoluva na shejtanot da go izvadi od verata ne sme nie voopsto krivi....toa e zabranata od Allah ako nekoj go pravi toa samiot na sebe si nastetuva a ako nekoj se cuva od toa sekako deka ke bide nagraden..

abe ok ostaj ti sto pise ...nego ti si haramisuval li , si go maval ili ne ????

DA ili ne ???

ne mi vrti sea ke ides u djenehemot oti lazesh ako ne lazesh ne si go mavnal nikad pred brak toash halal da ti e mudata mora da ti se ko dva basketa kaj ti gi sobralo u koi farmerki da mi e da znam

znaci si go maval ili mudadokolenko si bil koe e ???

DA ili ne ???

ne mi vrti sea ke ides u djenehemot oti lazesh ako ne lazesh ne si go mavnal nikad pred brak toash halal da ti e mudata mora da ti se ko dva basketa kaj ti gi sobralo u koi farmerki da mi e da znam

Ako tolku te interesira dojdi ke ti pokazam.....

izbegavas odgovor ti si drkadjija nekoj garant aj zakolni se ne si go maval pred brak ?

sto mrzam vaka znaci hipokrizija

Според се шо прочитав морам да се вклучам ...

Значи јас има заклучено дека или :
а . господ е нај дволично( намерно е во среден род ) суштество ( сериозно ) од една страна вели можете се а од друга страна страста е мегу 7-те големи грева
б. Некој сериозно си играл со религиозните текстој за да ги напраи да му бидат по тертип .

Според мене е ова второто ... неприродно е сексот да е грев , апстиненциата исто така е неприродна . А целото разграничување со предбрачниот секс и прељубата е просто и едноставно морална норма ( џанам општествено правило шо некој го клал во светите текстој за
жена му - сите жени да не се ебат со комшите а и да мислат дека на мажот им му е наголем )

за да си го подржам со факти ова ... ако беше грев прељубата зошто Сара ( по нашки ) на Авраама му рече да спие со слугинката Хагар, па и не е казнет од бога за то . Оти Исак има 3 жени ?
Заправо оти во стариот завет на едно 20 места можи да се најдат случаи на предбрачен секс , вонбрачен секс , и други типој на секс без скрупули а тие шо го прат то нешто не се ни казнети ни ништо .
Заправо мислам дека и во новиот завет имам сретнато такви работи .

Нај смешно е шо сите текстови шо реферират на тие работи како грев се пост христа .. и покето се околу 4 -5 -6 век ...
А пак колку шо знам јас и коран-от е тој период ... така да генерално тогаш почнале тие работи да ги сметат за лоши па тогаш почнале да ги вклучват во религиозни текстој .
( мал исклучок е она - Не врши прељуба ... али ко е задаено како божија заповест евреите уште практикувале полигамиа така да ако сакале да извршат прељуба просто земале нова жена дома )
Толико

DA ili ne ???

Hahahahahahahaha
E sekoj ti ces si me nateral da se smejem.
Sto si zapnal na cuekot da ti kaze dali ja :drk: ili ne,
Ne moras da :drk: da se oslobodis od tezinata na basketmuda, nego sonuvas i ete na gake. :pos2:

Da ne izbegavamo od temata mislam imase eden podforum za drkaci. Idite tamo prasajte hahahahh

Vo islam ne e grev na :drk:no ne e i dobro. Znaci treba da izbegavas od nemoralni dejstva.
Postom ja lazes alatot so raka. hahahahahahahah

izbegavas odgovor ti si drkadjija nekoj garant aj zakolni se ne si go maval pred brak ?

sto mrzam vaka znaci hipokrizija

Na takvi prasanja jas samo licno odgovaram i pokazuvam na delo....AKo tolku te interesira dojdi i ke presudis ti samiot dali sum :drk: ili ne sum...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom