Зошто сексот е грев?

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Ок човек,реков знам аман! :)

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
А зошто би бил добро дело, демек правиме услуга себеси и на другиот?

Инаку не гледам зошто би бил грев тоа е апсурд. Ако е грев немаше да се ужива при самиот чин, а децата ќе се правеа нешто како со размножување со спори:vozbud: Кога ќе видиш, во право си.
Dobro delo e zatoa sto pokraj zenite/mazite nasi nie gi smiruvame nasite strasti i ne dozvoluvame da pravime zina(blud)...

Вакво е гледиштето, Сексот е грев пред и за време на брак доколку во него ужива. Имено сексот треба само да се користи за оплодување но не и да се ужива во него. Секако дека никој во ова комплексно општество ке се придржува на ова, но мислам дека овој начин на гледање е измислен од црквата, никаде не го пишува ова во Библијата, барем јас не сум приметил.
Seksot e grev samo ako ne si vencar pred allah....dokolku si vencar pred allah togas so tvojata zena/maz mozes da napravis se osven sex vo analniot otvor i ne smees da i se doblizis dodeka e vo hajz ili nifas(mens.ciklus)...a inace ako ne uzivas doma vo sexot nema nikade da uzivas.....:toe:

Ok si go maval pred brak ti ili ne ?

ako da ke goris li i ti u djenehemot ?
]

Vo islamot :drk: ne e dozvoleno....HARAM

Zadovolen?

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
па виебе највисе у гз се перкате бе и машко и женско ваму небило дозволено:pos2:

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
па виебе највисе у гз се перкате бе и машко и женско ваму небило дозволено:pos2:
Toa sto nekoj ne se plasi od Allah i mu dozvoluva na shejtanot da go izvadi od verata ne sme nie voopsto krivi....toa e zabranata od Allah ako nekoj go pravi toa samiot na sebe si nastetuva a ako nekoj se cuva od toa sekako deka ke bide nagraden..

Член од
13 мај 2009
Мислења
126
Поени од реакции
3
abe ok ostaj ti sto pise ...nego ti si haramisuval li , si go maval ili ne ????

DA ili ne ???

ne mi vrti sea ke ides u djenehemot oti lazesh ako ne lazesh ne si go mavnal nikad pred brak toash halal da ti e mudata mora da ti se ko dva basketa kaj ti gi sobralo u koi farmerki da mi e da znam

znaci si go maval ili mudadokolenko si bil koe e ???

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12

DA ili ne ???

ne mi vrti sea ke ides u djenehemot oti lazesh ako ne lazesh ne si go mavnal nikad pred brak toash halal da ti e mudata mora da ti se ko dva basketa kaj ti gi sobralo u koi farmerki da mi e da znam

Ako tolku te interesira dojdi ke ti pokazam.....

Член од
13 мај 2009
Мислења
126
Поени од реакции
3
izbegavas odgovor ti si drkadjija nekoj garant aj zakolni se ne si go maval pred brak ?

sto mrzam vaka znaci hipokrizija

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Според се шо прочитав морам да се вклучам ...

Значи јас има заклучено дека или :
а . господ е нај дволично( намерно е во среден род ) суштество ( сериозно ) од една страна вели можете се а од друга страна страста е мегу 7-те големи грева
б. Некој сериозно си играл со религиозните текстој за да ги напраи да му бидат по тертип .

Според мене е ова второто ... неприродно е сексот да е грев , апстиненциата исто така е неприродна . А целото разграничување со предбрачниот секс и прељубата е просто и едноставно морална норма ( џанам општествено правило шо некој го клал во светите текстој за
жена му - сите жени да не се ебат со комшите а и да мислат дека на мажот им му е наголем )

за да си го подржам со факти ова ... ако беше грев прељубата зошто Сара ( по нашки ) на Авраама му рече да спие со слугинката Хагар, па и не е казнет од бога за то . Оти Исак има 3 жени ?
Заправо оти во стариот завет на едно 20 места можи да се најдат случаи на предбрачен секс , вонбрачен секс , и други типој на секс без скрупули а тие шо го прат то нешто не се ни казнети ни ништо .
Заправо мислам дека и во новиот завет имам сретнато такви работи .

Нај смешно е шо сите текстови шо реферират на тие работи како грев се пост христа .. и покето се околу 4 -5 -6 век ...
А пак колку шо знам јас и коран-от е тој период ... така да генерално тогаш почнале тие работи да ги сметат за лоши па тогаш почнале да ги вклучват во религиозни текстој .
( мал исклучок е она - Не врши прељуба ... али ко е задаено како божија заповест евреите уште практикувале полигамиа така да ако сакале да извршат прељуба просто земале нова жена дома )
Толико

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Кој ве лажи дека е грев. Не е. Клецајте се слободно.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15

DA ili ne ???

Hahahahahahahaha
E sekoj ti ces si me nateral da se smejem.
Sto si zapnal na cuekot da ti kaze dali ja :drk: ili ne,
Ne moras da :drk: da se oslobodis od tezinata na basketmuda, nego sonuvas i ete na gake. :pos2:

Da ne izbegavamo od temata mislam imase eden podforum za drkaci. Idite tamo prasajte hahahahh

Vo islam ne e grev na :drk:no ne e i dobro. Znaci treba da izbegavas od nemoralni dejstva.
Postom ja lazes alatot so raka. hahahahahahahah

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
izbegavas odgovor ti si drkadjija nekoj garant aj zakolni se ne si go maval pred brak ?

sto mrzam vaka znaci hipokrizija

Na takvi prasanja jas samo licno odgovaram i pokazuvam na delo....AKo tolku te interesira dojdi i ke presudis ti samiot dali sum :drk: ili ne sum...

Kajgana Shop

На врв Bottom