tomislayer
Елегантно дебел =)
- Член од
- 18 ноември 2008
- Мислења
- 1.482
- Поени од реакции
- 82
Ок човек,реков знам аман!
Моја грешка...ми се виде дека не знаеш...Ок човек,реков знам аман!
Dobro delo e zatoa sto pokraj zenite/mazite nasi nie gi smiruvame nasite strasti i ne dozvoluvame da pravime zina(blud)...А зошто би бил добро дело, демек правиме услуга себеси и на другиот?
Инаку не гледам зошто би бил грев тоа е апсурд. Ако е грев немаше да се ужива при самиот чин, а децата ќе се правеа нешто како со размножување со спори Кога ќе видиш, во право си.
Seksot e grev samo ako ne si vencar pred allah....dokolku si vencar pred allah togas so tvojata zena/maz mozes da napravis se osven sex vo analniot otvor i ne smees da i se doblizis dodeka e vo hajz ili nifas(mens.ciklus)...a inace ako ne uzivas doma vo sexot nema nikade da uzivas.....Вакво е гледиштето, Сексот е грев пред и за време на брак доколку во него ужива. Имено сексот треба само да се користи за оплодување но не и да се ужива во него. Секако дека никој во ова комплексно општество ке се придржува на ова, но мислам дека овој начин на гледање е измислен од црквата, никаде не го пишува ова во Библијата, барем јас не сум приметил.
]Ok si go maval pred brak ti ili ne ?
ako da ke goris li i ti u djenehemot ?
Toa sto nekoj ne se plasi od Allah i mu dozvoluva na shejtanot da go izvadi od verata ne sme nie voopsto krivi....toa e zabranata od Allah ako nekoj go pravi toa samiot na sebe si nastetuva a ako nekoj se cuva od toa sekako deka ke bide nagraden..па виебе највисе у гз се перкате бе и машко и женско ваму небило дозволено:pos2:
abe ok ostaj ti sto pise ...nego ti si haramisuval li , si go maval ili ne ????
DA ili ne ???
ne mi vrti sea ke ides u djenehemot oti lazesh ako ne lazesh ne si go mavnal nikad pred brak toash halal da ti e mudata mora da ti se ko dva basketa kaj ti gi sobralo u koi farmerki da mi e da znam
znaci si go maval ili mudadokolenko si bil koe e ???
А таков чин е дозволен од вашиот "Aлах" ?Ako tolku te interesira dojdi ke ti pokazam.....
Sekako deka ne.....А таков чин е дозволен од вашиот "Aлах" ?
Promiskuitetnosta e inflacija.Промискуитетноста и честото менување на партнери е грев.
Hahahahahahahahaabe ok ostaj ti sto pise ...nego ti si haramisuval li , si go maval ili ne ????
DA ili ne ???
ne mi vrti sea ke ides u djenehemot oti lazesh ako ne lazesh ne si go mavnal nikad pred brak toash halal da ti e mudata mora da ti se ko dva basketa kaj ti gi sobralo u koi farmerki da mi e da znam
znaci si go maval ili mudadokolenko si bil koe e ???
izbegavas odgovor ti si drkadjija nekoj garant aj zakolni se ne si go maval pred brak ?
sto mrzam vaka znaci hipokrizija