bucio
Урбан индијанец.
- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 16.330
- Поени од реакции
- 7.799
Или можеби и болестите се дел од равенката на гревот .заради тие болести е грев......ако ги немало значи не е
Или можеби и болестите се дел од равенката на гревот .заради тие болести е грев......ако ги немало значи не е
кажи ја да ја решиме па нема да има проблеми:helou:Или можеби и болестите се дел од равенката на гревот .
Исто како бате Ване што вика на клипчето, ако го немаш гледано да ти дадам линк :helou:.кажи ја да ја решиме па нема да има проблеми:helou:
Apsolutno deka sexot ne e grev,tuku naprotiv e toa dobro delo no sekako ne i pred brak....Затоа што бабати така ти вика ! А нејзе и кажала нејзината баба која била родена 1000 г.п.н.е
СЕКАКО ДЕКА СЕКСОТ НЕ Е ГРЕВ !:sekss:
Apsolutno deka sexot ne e grev,tuku naprotiv e toa dobro delo no sekako ne i pred brak....
Ok si go maval pred brak ti ili ne ?Osnovno pravilo vo vera nema logika....ima raboti koi sto ALlah gi stvoril a nasite mozoci ne se tolku sposobni da razmisluvaat za takvo nesto taka da logika tuka nema,tuku se koristime so ona sto ni e dozvoleno i dadeno kako blagodat,a se cuvame od nedozvolenoto za da ne gorime vo dzehennemot(strasno prestojuvaliste e toa :cry
I jas bi sakal da e dozvoleno da se ima sex pred brak i bi kazal deka po covecka logika deka e toa normalno,no za da ne stavi na test Allah ni go zabrani toa i ni dade slobodna volja....imaj sex pred brak i napolni se so grevovi ili socuvaj se od toj grev pa na sudniot den ke bides nagraden za toa trpenie...sto ima tuka da se razluva i filozofira?
I na kraj eden sovet....vozdrzi se od seljacki izrazi
Вакво е гледиштето, Сексот е грев пред и за време на брак доколку во него ужива. Имено сексот треба само да се користи за оплодување но не и да се ужива во него. Секако дека никој во ова комплексно општество ке се придржува на ова, но мислам дека овој начин на гледање е измислен од црквата, никаде не го пишува ова во Библијата, барем јас не сум приметил.Apsolutno deka sexot ne e grev,tuku naprotiv e toa dobro delo no sekako ne i pred brak....
Ариел, чувајте ја постелнината чиста! и градовите се Содом и Гомора со А на крај!а ти се праиш верник ама викаш женет си а “нормално“ си грешел! А не си православен! Па шо објаснуеш за православна религија ако не си православен!?Сигурно мисли на тоа...Инаку не знам како би бил сексот во бракот грев..Целата работа околу сесксот е што се повеќе се занемарува неговата првобитна цел зошто е даден..
..целта на забраната пред бракот е еднакава на сите гревови кои потекнуваат од сексуалниот неморал..примерот со Содом и Гомор
Еве цитат...Сите да го почитуваат бракот, и брачното легло чисто, зашто Бог ќе им суди на блудниците и прељубниците.
Иј мајката сите верници тука сексот не го прат грев! Машала браво!Вакво е гледиштето, Сексот е грев пред и за време на брак доколку во него ужива. Имено сексот треба само да се користи за оплодување но не и да се ужива во него. Секако дека никој во ова комплексно општество ке се придржува на ова, но мислам дека овој начин на гледање е измислен од црквата, никаде не го пишува ова во Библијата, барем јас не сум приметил.
Што објаснувам за православна религија?Обајснувам за Христијанството..или и тоа е заведено во канцеларијата за патенти...Ариел, чувајте ја постелнината чиста! и градовите се Содом и Гомора со А на крај!а ти се праиш верник ама викаш женет си а “нормално“ си грешел! А не си православен! Па шо објаснуеш за православна религија ако не си православен!?
Не сум ни католик..прашањето ти е офтопик ама колку да не се буниш..се работи за различни календари не за различни дати...И ти реков чувајте ја постелата чиста има друго значење...во секој случај не значи да немаш секс..Kaтолик си? Е ај да ве прашам као може ондак, иста вера, (ХРИСТИЈАНИ сте сите така?) а на едните Исус ви се раѓа порано а на другите покасно!? Па не сваќам као а иста вера, од иста книга учите (Библијата) а различни работи праите! Сеено, знам зашто е чувајте си ја постелнината чиста бе, ама рекламирам ариел пари зиам за тоа! А иначе ако сте скроз верници ај да ве видам не се ебете освен за деца праење! (хинт: жена на верник највеќе вара, зашо не добива доволно внимание у кревет :smir
Напоменав дека знам шо значи, нели?Не сум ни католик..прашањето ти е офтопик ама колку да не се буниш..се работи за различни календари не за различни дати...И ти реков чувајте ја постелата чиста има друго значење...во секој случај не значи да немаш секс..
Се мисли да не се вршат прељуби и блудства..Напоменав дека знам шо значи, нели?