- Член од
- 25 март 2007
- Мислења
- 204
- Поени од реакции
- 14
Selfexplanatory...
Сигурно мисли на тоа...Инаку не знам како би бил сексот во бракот грев..Целата работа околу сесксот е што се повеќе се занемарува неговата првобитна цел зошто е даден..Мислиш на сексот пред брак ?:smir:
незнам дали си женат али знам дека си православен христијанин.Сигурно мисли на тоа...Инаку не знам како би бил сексот во бракот грев..Целата работа околу сесксот е што се повеќе се занемарува неговата првобитна цел зошто е даден..
..целта на забраната пред бракот е еднакава на сите гревови кои потекнуваат од сексуалниот неморал..примерот со Содом и Гомор
Еве цитат...Сите да го почитуваат бракот, и брачното легло чисто, зашто Бог ќе им суди на блудниците и прељубниците.
Женет сум..само не знам која ти целта..сакаш да ме прашаш дали сум грешел?"Нормално".. Инаку не сум православеннезнам дали си женат али знам дека си православен христијанин.
така да сигурно ќе можеш да ми ги одговориш овие две прашања
ако не си женат - си имал секс досега?
ако си - си имал секс пред бракот?
па така нешо ваљда бидејќи...Женет сум..само не знам која ти целта..сакаш да ме прашаш дали сум грешел?
Целата работа околу сесксот е што се повеќе се занемарува неговата првобитна цел зошто е даден..
Кое е тоа `слободно сексање`? Секое сексање е слободно, освен сексањето на сила-а тоа не е сексање, туку силување. Ако под слободно сексање се мисли на секс пред брак, тогаш......Последицие од „слободното„ сексање, сами по себе говорат за штетноста од своеглавото однесување, без никаква (само)контрола.