Зошто сексот е грев?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сексот е грев ако е надор од секоја религиска норма-мислам на христијанската, нормално. Ако Бог забранува некое човеково своеглаво однесување, тогаш таа забрана е дадена на корист на човекот а не на негова штета. Последицие од „слободното„ сексање, сами по себе говорат за штетноста од своеглавото однесување, без никаква (само)контрола.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
seksot ne e grev, grev e tie sto se oblekuvaat ko kurvi ( a mozxda i se neznam) oti gi soblaznuvaat drugite.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Мислиш на сексот пред брак ?:smir:
Сигурно мисли на тоа...Инаку не знам како би бил сексот во бракот грев..Целата работа околу сесксот е што се повеќе се занемарува неговата првобитна цел зошто е даден..
..целта на забраната пред бракот е еднакава на сите гревови кои потекнуваат од сексуалниот неморал..примерот со Содом и Гомор
Еве цитат...Сите да го почитуваат бракот, и брачното легло чисто, зашто Бог ќе им суди на блудниците и прељубниците.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Може да мислел и на тоа, ама прашањето му е доста воопштено. Занчи, мислел пошироко.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Сигурно мисли на тоа...Инаку не знам како би бил сексот во бракот грев..Целата работа околу сесксот е што се повеќе се занемарува неговата првобитна цел зошто е даден..
..целта на забраната пред бракот е еднакава на сите гревови кои потекнуваат од сексуалниот неморал..примерот со Содом и Гомор
Еве цитат...Сите да го почитуваат бракот, и брачното легло чисто, зашто Бог ќе им суди на блудниците и прељубниците.
незнам дали си женат али знам дека си православен христијанин.
така да сигурно ќе можеш да ми ги одговориш овие две прашања
ако не си женат - си имал секс досега?
ако си - си имал секс пред бракот?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Сексот не е грев. Но е табу тема во религиските кругови.

Убаво кажа MaRyJaNe-poison грев е пред да склучиш брак да имаш сексуални односи. Невиноста треба да се зачува до прва брачна ноќ :smir:
(ако има такви сега добро ќе е :))

А општо сексот помеѓу двајца партнери кои се во семејна заедница не е грев. Преку сексот се зачнуваат децата а религијата не е против раѓањето на децата, него напротив.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
незнам дали си женат али знам дека си православен христијанин.
така да сигурно ќе можеш да ми ги одговориш овие две прашања
ако не си женат - си имал секс досега?
ако си - си имал секс пред бракот?
Женет сум..само не знам која ти целта..сакаш да ме прашаш дали сум грешел?"Нормално".. Инаку не сум православен

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Се мисли на повторното создавање..нели множете се...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
така де... а кога се прави поради забава и задоволување на некои нагони, тогаш е грев... така вика учењето на религијата, нели?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Највероватно...

Член од
25 март 2007
Мислења
204
Поени од реакции
14
Добро, можеби да дообјаснам малку...

Зошто во христијанската религија сексот пред брак е грев?

...Последицие од „слободното„ сексање, сами по себе говорат за штетноста од своеглавото однесување, без никаква (само)контрола.
Кое е тоа `слободно сексање`? Секое сексање е слободно, освен сексањето на сила-а тоа не е сексање, туку силување. Ако под слободно сексање се мисли на секс пред брак, тогаш...

Кои се тие `последици од слободно сексање`?
Забременувањето не е последица на сексот, забременувањето е последица на невнимавањето. Ако внимавам при сексот, или користам соодветна анти-забременување заштита, дали тогаш не би правел грев?
Сексуалните болести исто така не се последица на `слободно сексање`, туку е истата прича како и кај забременувањето.

Тоа за што зборувам е следново... Ако моите религиски знаења и толкувањето на истите се погрешни, слободно поправете ме.
Според христијанската религија, единственото безгрешно зачнување е Исусовото. И ако разбирам добро, безгрешно е затоа што Дева Марија немала секс, туку Господ ја `зачнал` без полов однос. Секое друго зачнување е грешно. Значи, доколку ја имаме најдобрата христијанка, мажена, која цел живот никогаш нема стапнато на мравка и нема направено никаков грев, која цел живот нема секс, ни пред брак, ни во брак, туку има секс САМО ЕДНАШ ВО ЦЕЛ ЖИВОТ и раѓа дете после тоа, според моите разбирања, таквото зачнување ќе биде грешно, и единствениот секс што го имала таа најдобра христијанка е грев. Зошто?

П.С. Не знам дали грешно зачнување и грев од секс е исто... Ако се две различни работи кажете, да ја разделам темата...

Kajgana Shop

На врв Bottom