Зошто сексот е грев?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
кажи ја да ја решиме па нема да има проблеми:helou:
Исто како бате Ване што вика на клипчето, ако го немаш гледано да ти дадам линк :helou:.

R

RAYTHEON23

Гостин
а чуму толу потреба од секс ако господ не правел за репродуција нека ни даде парни сезони како животињата па нема да има болести де!!!!

јас пред малце направив грев видув убаво моме у град и си реков аххх да и го “““““““ на оваа.. и сега шо да правам...природа де:toe:

ДАЈ ЛИНК!!!!!!!!!!!!!:vozbud:

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Затоа што бабати така ти вика ! А нејзе и кажала нејзината баба која била родена 1000 г.п.н.е
СЕКАКО ДЕКА СЕКСОТ НЕ Е ГРЕВ !:sekss:
Apsolutno deka sexot ne e grev,tuku naprotiv e toa dobro delo no sekako ne i pred brak....

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Apsolutno deka sexot ne e grev,tuku naprotiv e toa dobro delo no sekako ne i pred brak....

А зошто би бил добро дело, демек правиме услуга себеси и на другиот?

Инаку не гледам зошто би бил грев тоа е апсурд. Ако е грев немаше да се ужива при самиот чин, а децата ќе се правеа нешто како со размножување со спори:vozbud:
Кога ќе видиш, во право си.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
оф па ако е сексот грев, тогаш за мене никогаш ке немаше спас :(

Мислим да сум бил христијанин.

Член од
13 мај 2009
Мислења
126
Поени од реакции
3
Osnovno pravilo vo vera nema logika....ima raboti koi sto ALlah gi stvoril a nasite mozoci ne se tolku sposobni da razmisluvaat za takvo nesto taka da logika tuka nema,tuku se koristime so ona sto ni e dozvoleno i dadeno kako blagodat,a se cuvame od nedozvolenoto za da ne gorime vo dzehennemot(strasno prestojuvaliste e toa :cry:)
I jas bi sakal da e dozvoleno da se ima sex pred brak i bi kazal deka po covecka logika deka e toa normalno,no za da ne stavi na test Allah ni go zabrani toa i ni dade slobodna volja....imaj sex pred brak i napolni se so grevovi ili socuvaj se od toj grev pa na sudniot den ke bides nagraden za toa trpenie...sto ima tuka da se razluva i filozofira?

I na kraj eden sovet....vozdrzi se od seljacki izrazi :D
Ok si go maval pred brak ti ili ne ?

ako da ke goris li i ti u djenehemot ?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Вакво е гледиштето, Сексот е грев пред и за време на брак доколку во него ужива. Имено сексот треба само да се користи за оплодување но не и да се ужива во него. Секако дека никој во ова комплексно општество ке се придржува на ова, но мислам дека овој начин на гледање е измислен од црквата, никаде не го пишува ова во Библијата, барем јас не сум приметил.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Сигурно мисли на тоа...Инаку не знам како би бил сексот во бракот грев..Целата работа околу сесксот е што се повеќе се занемарува неговата првобитна цел зошто е даден..
..целта на забраната пред бракот е еднакава на сите гревови кои потекнуваат од сексуалниот неморал..примерот со Содом и Гомор
Еве цитат...Сите да го почитуваат бракот, и брачното легло чисто, зашто Бог ќе им суди на блудниците и прељубниците.
Ариел, чувајте ја постелнината чиста! и градовите се Содом и Гомора со А на крај!а ти се праиш верник ама викаш женет си а “нормално“ си грешел! А не си православен! Па шо објаснуеш за православна религија ако не си православен!? :)

Вакво е гледиштето, Сексот е грев пред и за време на брак доколку во него ужива. Имено сексот треба само да се користи за оплодување но не и да се ужива во него. Секако дека никој во ова комплексно општество ке се придржува на ова, но мислам дека овој начин на гледање е измислен од црквата, никаде не го пишува ова во Библијата, барем јас не сум приметил.
Иј мајката сите верници тука сексот не го прат грев! Машала браво! :)

ПС. И викаш тоа црквата праи... од кај знаеш дека и библијата не е едитирана по желби на црквата?

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Ариел, чувајте ја постелнината чиста! и градовите се Содом и Гомора со А на крај!а ти се праиш верник ама викаш женет си а “нормално“ си грешел! А не си православен! Па шо објаснуеш за православна религија ако не си православен!? :)
Што објаснувам за православна религија?Обајснувам за Христијанството..или и тоа е заведено во канцеларијата за патенти...
Инаку чувајте ја постелината чиста има поинакво значење во бракот..благодарам за правописните инструкции...

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Kaтолик си? Е ај да ве прашам као може ондак, иста вера, (ХРИСТИЈАНИ сте сите така?) а на едните Исус ви се раѓа порано а на другите покасно!? Па не сваќам као а иста вера, од иста книга учите (Библијата) а различни работи праите! Сеено, знам зашто е чувајте си ја постелнината чиста бе, ама рекламирам ариел пари зиам за тоа! А иначе ако сте скроз верници ај да ве видам не се ебете освен за деца праење! (хинт: жена на верник највеќе вара, зашо не добива доволно внимание у кревет :smir:)

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Kaтолик си? Е ај да ве прашам као може ондак, иста вера, (ХРИСТИЈАНИ сте сите така?) а на едните Исус ви се раѓа порано а на другите покасно!? Па не сваќам као а иста вера, од иста книга учите (Библијата) а различни работи праите! Сеено, знам зашто е чувајте си ја постелнината чиста бе, ама рекламирам ариел пари зиам за тоа! А иначе ако сте скроз верници ај да ве видам не се ебете освен за деца праење! (хинт: жена на верник највеќе вара, зашо не добива доволно внимание у кревет :smir:)
Не сум ни католик..прашањето ти е офтопик ама колку да не се буниш..се работи за различни календари не за различни дати...И ти реков чувајте ја постелата чиста има друго значење...во секој случај не значи да немаш секс..

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Не сум ни католик..прашањето ти е офтопик ама колку да не се буниш..се работи за различни календари не за различни дати...И ти реков чувајте ја постелата чиста има друго значење...во секој случај не значи да немаш секс..
Напоменав дека знам шо значи, нели? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom