мислам дека е дозволен секс за репродукција...Тоа за што зборувам е следново... Ако моите религиски знаења и толкувањето на истите се погрешни, слободно поправете ме.
Според христијанската религија, единственото безгрешно зачнување е Исусовото. И ако разбирам добро, безгрешно е затоа што Дева Марија немала секс, туку Господ ја `зачнал` без полов однос. Секое друго зачнување е грешно. Значи, доколку ја имаме најдобрата христијанка, мажена, која цел живот никогаш нема стапнато на мравка и нема направено никаков грев, која цел живот нема секс, ни пред брак, ни во брак, туку има секс САМО ЕДНАШ ВО ЦЕЛ ЖИВОТ и раѓа дете после тоа, според моите разбирања, таквото зачнување ќе биде грешно, и единствениот секс што го имала таа најдобра христијанка е грев. Зошто?
П.С. Не знам дали грешно зачнување и грев од секс е исто... Ако се две различни работи кажете, да ја разделам темата...
Можеби грешам..ама не можам да се сетам на стих во Библијата каде се вели дека Марија зачнала безгрешно..Единствено се вели дека девица ќе зачне..Добро, можеби да дообјаснам малку...
Зошто во христијанската религија сексот пред брак е грев?
Кое е тоа `слободно сексање`? Секое сексање е слободно, освен сексањето на сила-а тоа не е сексање, туку силување. Ако под слободно сексање се мисли на секс пред брак, тогаш...
Кои се тие `последици од слободно сексање`?
Забременувањето не е последица на сексот, забременувањето е последица на невнимавањето. Ако внимавам при сексот, или користам соодветна анти-забременување заштита, дали тогаш не би правел грев?
Сексуалните болести исто така не се последица на `слободно сексање`, туку е истата прича како и кај забременувањето.
Тоа за што зборувам е следново... Ако моите религиски знаења и толкувањето на истите се погрешни, слободно поправете ме.
Според христијанската религија, единственото безгрешно зачнување е Исусовото. И ако разбирам добро, безгрешно е затоа што Дева Марија немала секс, туку Господ ја `зачнал` без полов однос. Секое друго зачнување е грешно. Значи, доколку ја имаме најдобрата христијанка, мажена, која цел живот никогаш нема стапнато на мравка и нема направено никаков грев, која цел живот нема секс, ни пред брак, ни во брак, туку има секс САМО ЕДНАШ ВО ЦЕЛ ЖИВОТ и раѓа дете после тоа, според моите разбирања, таквото зачнување ќе биде грешно, и единствениот секс што го имала таа најдобра христијанка е грев. Зошто?
П.С. Не знам дали грешно зачнување и грев од секс е исто... Ако се две различни работи кажете, да ја разделам темата...
После ова што си го напишал..тешко оти ќе те просветли..значи ако сексот е кеиф а кеифовите се забранети овде на земјата тоа би требало да значи дека ако бидеме добри, откако ќе умреме во рајот ќе можеме да ебеме колку ни душа сака вклучувајќи ги тука и некои од најјаките пички или женски од нашите соништа?
дај просветли ме
шо??Погрешно...
Значи според правилата на религијата, секое полово општење кое НЕ служи за создавање поколенија е грев?Не е толку битно дали било 2 пати, 3 пати или „х„ пати. Битно е дали сексот е практикуван во благослвена заедница-брак, каде основна улога од сексот е создавањето свој пород или пак се работи за „слободно„ сексање, неазвисно дали е сторено од сопружници или „слободњаци„ каде примарна цел од таквото сексање е правењето личен кеиф.
Може јас..:smir:Значи според правилата на религијата, секое полово општење кое НЕ служи за создавање поколенија е грев?
Тогаш што очекува тој наш Бог од нас?Да имаме секс само ограничен број пати во животот, тогаш кога ќе решиме да имаме деца? Да одиме против нагоните кои ни ги налага човековата природа како не би грешеле? Или да имаме секс секогаш кога ќе ни се присака, ама строго без заштита и постојано да зачнуваме деца кои откако ќе испаднат 20 на број ќе нема како да ги прехраниме и одгледаме?
И зошто правењето личен кеиф би било грев ако не му прави зло на никого? Која е логичната причина што сексот пред брак во повеќето религии е забранет? Во некои дури и мастурбацијата е грев, ракоблуд нели, тоа е уште понелогично.
Не ми се јасни баш овие работи.![]()
а шо всушност ќе се дешава во рајот па да ме привлече за да бидам примерен на земјава??????Погрешно...
Читај ги Христовите зборови: Он вели дека во Рајот, луѓети ниту ќе се мажат, ниту ќе се женат, а предност во Рајот имаат токму оние кои ја зачувале својата честитост а не оние на кои животот им поминал по правење кеифови.
„Слободното“ сексање е сексање без никакви ограничувања, кое неможе да се спореди ниту си животинскиот инстинкт за размножување. Кај животните, постојат точно одредени сезони за парење и размножување, а кај „модерните„ слободоумни човеци, НЕМА никаквов ред во сексот. Удри-мавај со кого сакаш, каде сакаш...со кого ќе стигнеш. И то...
- Не, секое полово општење ВО брачна благословена заедница не е грев, до одредена граница.Значи според правилата на религијата, секое полово општење кое НЕ служи за создавање поколенија е грев?
Тогаш што очекува тој наш Бог од нас?Да имаме секс само ограничен број пати во животот, тогаш кога ќе решиме да имаме деца? Да одиме против нагоните кои ни ги налага човековата природа како не би грешеле? Или да имаме секс секогаш кога ќе ни се присака, ама строго без заштита и постојано да зачнуваме деца кои откако ќе испаднат 20 на број ќе нема како да ги прехраниме и одгледаме?
И зошто правењето личен кеиф би било грев ако не му прави зло на никого? Која е логичната причина што сексот пред брак во повеќето религии е забранет? Во некои дури и мастурбацијата е грев, ракоблуд нели, тоа е уште понелогично.
Не ми се јасни баш овие работи.![]()
Што ќе се „дешава„ во Рајот, навистина незнам. Побитно е да влезам во Рајот а за се во Рајот, ќе се погрижи Сам Бог, лично и персонално. А сигуен сум дека во Рајот нема да биде досадно, оти оние кои веќе се во Рајот, ја доживуваат непсоредната Божја близина, од која никому не му е досадно, туку токму спроитвното-ја добиваат наградата за својот благочестив живот на Земјава.а шо всушност ќе се дешава во рајот па да ме привлече за да бидам примерен на земјава??????