Слаткар(истика)

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
Предлагам насловот на темата да се преименува во СТРАЊЕТИСТИКА или евентуално ШАБАНРИСТИКА така со преименување во еден од овие наслови таквото име би имало добар сооднос со самата музика.

Д

ДаркхарТ

Гостин
Предлагам насловот на темата да се преименува во СТРАЊЕТИСТИКА или евентуално ШАБАНРИСТИКА така со преименување во еден од овие наслови таквото име би имало добар сооднос со самата музика.
Викторе каде си да го средиш ова :pos2::pos2::pos2::pos2:

И пак да праи музика за џабе? За да му ја симнуваат од нет?

И ја да сум на негово место ќе си останам комерцијала, си знам дека ќе праам пари така, уво не ме боли.. Кога знам дека „правите луѓе“ не ми го ценат трудот, ќе пробам некоја друга опција.. Ако ми успее другата опција (а на него му успеа), ќе си се држам до таа опција.. А „правите луѓе“ нека си чекаат некој друг шо ќе им праи музика за џабе.
Никогаш повеќе нема да прави Слаткар музика за џабе.Веќе стекна име.Зборот ми беше да се врати на стариот стил.Кога веќе еднаш стана познат и да прави андерграунд пак ќе заработува.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
од андерграунд моеш да "преминеш" во комерцијален,али од комерцијален немоеш у андерграунд...само моеш да глумиш... -by KRS ONE!

Д

ДаркхарТ

Гостин
од андерграунд моеш да "преминеш" во комерцијален,али од комерцијален немоеш у андерграунд...само моеш да глумиш... -by KRS ONE!
Делумно...
можеш да бидеш андерграунд пак но никој повеќе нема да те гледа како шо те гледал пред да станеш комерцијала. :wink:
Значи се прославуваш се курчиш со две три песни стекнуваш име и од кога ќе го стекнеш тоа се враќаш пак тоа што си бил.Заработувачка пак ќе има.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Делумно...
можеш да бидеш андерграунд пак но никој повеќе нема да те гледа како шо те гледал пред да станеш комерцијала. :wink:
Значи се прославуваш се курчиш со две три песни стекнуваш име и од кога ќе го стекнеш тоа се враќаш пак тоа што си бил.Заработувачка пак ќе има.
хехе велиш заработувачка...
која е поентата на тоа да си комерцијален? -заработувачката ваљда...
андер.МС не станува комерцијален од шо станал на лева нога денеска нели...
али ако глеаш андерграунд по звукот,тогаш да,може да има андерграунд звук после се комерцијално што напраил...али ипак овде е друга приказната...
нека земе да рецитира на првиот бит на Африка Бамбата пак ќе биде комерцијален...тоа е тоа

Д

ДаркхарТ

Гостин
хехе велиш заработувачка...
која е поентата на тоа да си комерцијален? -заработувачката ваљда...
андер.МС не станува комерцијален од шо станал на лева нога денеска нели...
али ако глеаш андерграунд по звукот,тогаш да,може да има андерграунд звук после се комерцијално што напраил...али ипак овде е друга приказната...
тоа. :wink:
ваљда се согласивме :pipi:

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Викторе каде си да го средиш ова :pos2::pos2::pos2::pos2:

Никогаш повеќе нема да прави Слаткар музика за џабе.Веќе стекна име.Зборот ми беше да се врати на стариот стил.Кога веќе еднаш стана познат и да прави андерграунд пак ќе заработува.
Малолетничките нема да се потат доколку не се самите тие спомнати во неговите текстови..

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Малолетничките нема да се потат доколку не се самите тие спомнати во неговите текстови..
Малолетничките не разбираат голем дел од Слаткаровото творештво.
И пак, свршаваат на истото.

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Малолетничките не разбираат голем дел од Слаткаровото творештво.
И пак, свршаваат на истото.
Грешка си.
Свршаваат на него, а што и да направи он е добро, зошто нормално, сwаткар е убав, сонценце и ниедна од нив нема да се противи на творештвото, без разлика дали тие се навредени во истото.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Грешка си.
Свршаваат на него, а што и да направи он е добро, зошто нормално, сwаткар е убав, сонценце и ниедна од нив нема да се противи на творештвото, без разлика дали тие се навредени во истото.
Не гледам зошто би била грешка кога истото го тврдиме, на некој начин.
Факт е, голем дел од нив не ги разбираат лириките (и не мислам на навредливиот дел).

Зошто Слаткар е толку обожаван?
Зошто турбофолкот е слушан?
Кој слуша турбофолк?

Заклучок:
Процентуално гледано, што се поголемиот дел од македонците?

Mystery solved. Како Поаро сум :)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Се повикува Богот на Шупаците да одмори со хиперпродукцијата на деца. Ова веќе преминува од страње во полив.

Туку, за оноа кое шо те цитирав брат, не те разбрав ај објасни ми, што значи шабанристика? :toe:

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Факт е, голем дел од нив не ги разбираат лириките (и не мислам на навредливиот дел).
А што има да се разбере во лириките на слаткар?
Го поистовети со Шекспир, еате.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.016
Ајде сега, ќе пишуваме кодирани реченици, да сумљат другите дека сме надпросечно интелигентни за да пишуваме нормално, надевајќи се дека ќе донесе некое поенче плус во трката мерење курови во песок. Како и да е, најдобронамерен предлог, да се стави темата read-only и да се update-ува од страна на, еве пример street danca (so znaci) преку модераторите кога ќе има новости.

В

Вори

Гостин
Ја прашува синот мајка си:
-Мамо,вистина е дека Слаткар има,прраппрааппрааппраа дедо?
-Не сине,Слаткар д'тка!

Kajgana Shop

На врв Bottom