Помош за избор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Jане
  • Време на започнување Време на започнување
Та и вреде ли.

За 650 евра имаш i5 процесор, Nvidia графичка (од новите серии ако не се лажам), 500GB хард диск, 3GB рам. Ова е топ цена за овие спецификации. Мислам дека е волку да не речам ниска цена единствено оти е ASUS. Немам многу доверба во таа компанија али конфигурацијава вреди за парите

И тоа како го бива,башка тоа им е и основна намена на нетбуците,за сурфање фејсбук и све друго шо наброи е супер,ем 802.11 b/g/n ти е мрежната,ем си имаш веб-камерче со интегрирано микрофонче за скајп или сл.
Ма да и филмчиња ке можеш да гледаш без проблем! Ако тие доста 10 инчниот дисплеј!
А блутут,екстерно(ако ти затреба)

http://t-home.mk/mk/107/554/72/Kori..._kompjuteri/Fujitsu_LIFEBOOK_AH530_Glare.html

Што мислите? Иначе ќе го користам за Adobe After Effects, Photoshop и тоа во главно :)

Ќе работиш дизајн кога ќе бидеш на кафе со пријатели, на клупа во парк или во автобус/воз/авион? Тебе ти треба работна станица, не лаптоп.

Бидејќи лаптопиве нит ги сакам нит пратам нешто посебно ме интересира кои брендови се издвојуваат генерално, кога гледав последен пат солидни беа Тошиба и Асус, сега како стојат работиве?

Прашувам за мој другар :)

Ќе работиш дизајн кога ќе бидеш на кафе со пријатели, на клупа во парк или во автобус/воз/авион? Тебе ти треба работна станица, не лаптоп.

Не пијам кафе ^^
Иначе, лап-топот има многу предности, што во овој случај на мене ми се покорисни отколку купување на „работна машина“.

Не пијам кафе ^^
Иначе, лап-топот има многу предности, што во овој случај на мене ми се покорисни отколку купување на „работна машина“.

Сака да ти ја укаже основната намена на лаптопот,генерално значи!
А потребите твои се косат со потребата за лаптоп,освен ако не е Alienware модел! :)
Лаптопот ти дава мобилност и во твојов случај работење каде и да си,но,за овие твои потреби ти треба десктоп пц кој ќе го купиш и за помала цена од таа шо сакаш да ја потрошиш за лаптоп а ќе добиеш доста поголеми перформанси!
Ако си спремен да потрошиш поголема сума на пари ок, али со овој лаптоп нема да можеш да ги работиш адоб афтер ефектс и фотошоп со максимална брзина и ефикасност!

Не пијам кафе ^^
Иначе, лап-топот има многу предности

Нема многу предности, туку има само една: Портабилност.

Се друго се минуси и недостатоци во споредба со нивните поголеми браќа, десктопите.

Се друго се минуси и недостатоци во споредба со нивните поголеми браќа, десктопите.

+1 абсолутна вистина.

@ Dzish tnx :)

Да, да, се сложувам со тебе, кога повторно подобро ќе размислам. Но прашањето ми беше за лап-топот дали вреди, нели, не лаптоп версус десктоп :) Иначе, доста е доволно i3 процесор. Најак е од тие со две јадра, не барам повеќе.

:)

Јас имам дома Тошиба, според ценава изгледа е истиот. Свашта има преживеано. Штом дивјак како сестра ми го користи и на него се лакира, руча, шминка, прибира вируси и и` се слизнува одвреме навреме, немај гајле за издржливост и такви работи.
Само како што кажа Џиш, Тошибата има интегрирана графичка картичка, мене само тоа ми пречи кај нејзиниот лаптоп. Инаку супер е.

i kaj mene isto e toshiba no grafickata mi e gma4500 1gb i ne e dobra za igri imali nesto so moze da se napravi da se pojaci ili da se zameni??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom