Помош за избор на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Jане
  • Време на започнување Време на започнување
Препорака за ОВОЈ лаптоп? Според мене е супер конфигурација за парите, само малце скептичен сум за купилаптоп-овци...

Батали ги, ако ти се купува Dell, земи го од Lancom или Макпетрол. Многу глава ќе те боли ако го земеш од Купилаптоп. Инаку и 39000 колку што им е на попуст ми се превисоки за конфигурацијава некако. Види која цена е по другиве фирми.

Батали ги, ако ти се купува Dell, земи го од Lancom или Макпетрол. Многу глава ќе те боли ако го земеш од Купилаптоп. Инаку и 39000 колку што им е на попуст ми се превисоки за конфигурацијава некако. Види која цена е по другиве фирми.

Видов и претходно, а и сега уште еднаш прошарав по интернетов и не е висока цената за таа конфигурација оти е со 4570 ATI графичка, а другиве се со интел интегрирана. Е сега, Ланком ко шо гледам 3 години гаранција даваат, го има и во АМЦ и незнам колку има гаранција. Иначе еве ги понудите: АМЦ, Ланком и Купилаптоп.
И уште една работа интересна шо ја видов од АМЦ... ОВАА конфигурација ми падна во око, некако не ми е верна за парите, што би рекол ти, како поискусен со овие работи?

Ок, изгледа ќе треба и јас да земам нов лаптоп. Ми треба лаптоп со асален дисплеј (Matte, да не е Glossy) да има асална батерија, мин 3 сати на 70% брајтнес. За игри не ми треба, така да може и со интегрирана. Би било подобро на рати па затоа го гледав Овој лаптоп. Има добри ривјуа али шо мислите за конфигурација/цена и ако знаете нешто да понудите? :)

Ок, изгледа ќе треба и јас да земам нов лаптоп. Ми треба лаптоп со асален дисплеј (Matte, да не е Glossy) да има асална батерија, мин 3 сати на 70% брајтнес. За игри не ми треба, така да може и со интегрирана. Би било подобро на рати па затоа го гледав Овој лаптоп. Има добри ривјуа али шо мислите за конфигурација/цена и ако знаете нешто да понудите? :)

24 месеци по 2600 денари тоа ти се 1000 евра тоа е ПРЕМНОГУ за тој модел. http://kupilaptop.com Тој што е првиот модел ДЕЛЛ 36 000, го купуваш и мака немаш наредните 4-5 години, и баш ти е 9 ќелна батерија а не 6 што е одлично.

Мала исправка, не е 24 туку 18 месеци по 2599 денари!
Ама пак е безобразно многу!!!

24 месеци по 2600 денари тоа ти се 1000 евра тоа е ПРЕМНОГУ за тој модел. http://kupilaptop.com Тој што е првиот модел ДЕЛЛ 36 000, го купуваш и мака немаш наредните 4-5 години, и баш ти е 9 ќелна батерија а не 6 што е одлично.

Абе не е 2600. На корисници 3 Макс е , 24 месеци 1809 денари месечно, 48 месеци е 999 денари месечно :). Иначе делот е 17.3 инчен, мене ми треба 15 инчен. Башка морам кеш да платам :).

мала помош ако може.. се мислам да го земам msi -CX623 ( 4 гига ддр 3 рам со графичка нвидиа 1 гига ддр 3) за 37.000 од нико па ако има за оваа цена ( до 40.000 макс) нешто подобро нека каже некој :) и ако некој шо е имал мси лап топ ако може да каже дали се расипуват брзо :)

Земав ASUS N53J , се премислив во продавницата на АМЦ ;).

Може некој да ми препорача добар HP лаптоп?

Да има 17 инчен монитор околу 600 евра да биде.

Фала однапред.

Што мислите за

Dell Inspiron 17-64 Aluminium 2010 Edition
i3 + DDR3 + HD Power+9 келиска 50% помоќна extended батерија!
Intel Core i3 processors ( 4 Тhreads 3 MB L2cash-1066 FSB)-новиот супермокен двојадрен процесор на Intel
17.3" High Definition + (900p) W-LED Display with TrueLife TM
Графичка: Intel HD, Новата мокна дедицирана графичка на Intel дизајнирана за i серијата на процесори на Intel, погледни видео тука
4GB 1066MHz DDR3, 500 GB HDD
Лиценциран Windows 7 Premium 64

Во http://www.kupilaptop.com/ за 35990 ден.

Дали вреди за тие пари и дали има нешто подобро ?
Има некој искуство ?

Или

HP Pavilion DV7-3163CL

Turion II Ultra Core M520 2.3GHz
Новиот Turion II ULTRA M520 2.3 GHz- еден од најмокните 2-јадрени процесори
Погледни споредба со Intel Core2Duo P serija
320GB HDD на 7200 вртежи, 4096MB РАМ
17.3" LED BrightView™ WXGA 1600 Х 900 резолуција
Графичка- новата ATI HD4200 320 DDR3 MB dedicated
eSata, HDMI
далечински управувач

32990 ден.

луѓе што велите за HP Compaq 610. Го има ли некој да каже како работи и дали е задоволен од него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom