- Член од
- 17 август 2008
- Мислења
- 98
- Поени од реакции
- 10
nemas nikade u makedonija za 6000 za tolku imas behringer
jas imam fender starcaster i zadovolrn sum so oglrd na toa sto sum pocetnikДа не знаете каде има низ Скопје Fender Squier Bullet Start?? Ја има на http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Fender-Squier-Bullet-Strat-RW-BK-Black/art-GIT0009344-000 za 100 evra. И Кој има нека каже како е задоволен. плс:smir:
a kaj ima behringer, i dali se dobri??
Најубаво е да почнеш со некоја што се вика "чкарт" гитара, со пластични жици 1 2 и 3та и со голем размак од врат Прво ќе се мачиш едно 4-5 месеци, ама после кога ќе фатиш електрична у рака ќе ти летаат прстите. Иначе тоа што си свирел клавир и те како ти е еден голем +, и ако си убаво поткован со ноти спремен си за свирење...За гитара некоја особено незнам да ти посочам, прошетај си по музичкиве продавници што се, разгледај како стоиш финансиски па купи си. Ајде поздравСе извинувам за bump-ов, но имам прашање.
Планирам деновиве да започнам со гитара, значи моментално на гитара сум комплетен noob, досега свирев на клавир 5 години така да нотите, тактовите, такви работи ги знам (иако незнам колку ќе ми помогне тоа). Сакав да прашам на каква гитара би ми препорачале да почнам, и колку пари отприлика ќе ме чини, немојте само да претерувате, сепак почетник сум. Фала :helou:
Охоо чим знаеш да свириш клавир, тогаш ќе немаш проблем со гитара. Прво би ти препоручал да земеш некоја ефтина акустична гитара со многу широк врат за да се навикнеш на жиците, да научиш да ги фаќаш акордите и да ти зајакнат коските. После зависи од тебе дали ќе земаш по професионална акустична или ќе идеш на електрична (=Се извинувам за bump-ов, но имам прашање.
Планирам деновиве да започнам со гитара, значи моментално на гитара сум комплетен noob, досега свирев на клавир 5 години така да нотите, тактовите, такви работи ги знам (иако незнам колку ќе ми помогне тоа). Сакав да прашам на каква гитара би ми препорачале да почнам, и колку пари отприлика ќе ме чини, немојте само да претерувате, сепак почетник сум. Фала :helou: