Руфи Османи се враќа во политиката

• Креатор на темата Креатор на темата Quark
  • Време на започнување Време на започнување
E da ti kazam pravo i toa go mislev.Fala Bogu, krajno vreme da dojde nekoj koj cvrsto i pametno ke gi zacuva albanskite interesi i ke gi plasira na najdobar nacin.

Svetovid, fala sto potvrdi, pa zatoa i ne me cudi da me vregas. Smesno mi e koga me vregat SRBOFILI.
Вие шоповите имате една многу убава поговорка: Дојдоа дивите, расипаа питомите. (ти ја пренесувам изворно ко шо ми ја кажа еден стар Македонски Албанец) Е сега, во Македонија каков таков соживот имаше до шеесетите се додека оноа говно ранкович не почна да праќа тука буљуци здивени (од српски ќутек) косовски Албанци. Сега појасен сум? Тие им ја пренесоа омразата кон се што е “Словенско“ и Христијанско и на нашиве домородни Албанци кои се во огромно малцинство спрема косовската здивена буљумента. Јадните поинаку не ни можеле да “играат“ им ја чувствувам болката и сочувствувам со нив! И патем, не се сите Македонци србофиљи! :helou:
Одтука и направив паралела со пуфи османи! Не знам колку и на самите Албанци им треба еден ваков внатрешно разјадуван од омраза лик.

Napred Rufi... Ama za Lider be nekako ne mi fajka okoto...
Aj neka proba, mlad e...

Inaku pozdrav do site koi se anti nego...

Onaka be, radi respekt...

Вие шоповите имате една многу убава поговорка: Дојдоа дивите, расипаа питомите. (ти ја пренесувам изворно ко шо ми ја кажа еден стар Македонски Албанец) Е сега, во Македонија каков таков соживот имаше до шеесетите се додека оноа говно ранкович не почна да праќа тука буљуци здивени (од српски ќутек) косовски Албанци. Сега појасен сум? Тие им ја пренесоа омразата кон се што е “Словенско“ и Христијанско и на нашиве домородни Албанци кои се во огромно малцинство спрема косовската здивена буљумента. Јадните поинаку не ни можеле да “играат“ им ја чувствувам болката и сочувствувам со нив! И патем, не се сите Македонци србофиљи! :helou:
Одтука и направив паралела со пуфи османи! Не знам колку и на самите Албанци им треба еден ваков внатрешно разјадуван од омраза лик.

Tipu, ima neshto shto ne ti e jasno?

И патем, не се сите Македонци србофиљи

Ostanatite se bugarofili.

Oспорена кандидатурата на Руфи Османи

Општинската изборна комисија му ја оспори кандидатурата на Руфи Османи, независниот кандидат за градоначалник на Гостивар.

Управниот суд има 24 часа да се произнесе по жалбата на Османи.
Претседателот на Општинската изборна комисија, Дерат Абази, потврди дека кандидатурата е оспорена поради законски пречки во Изборниот законик.

Во член 7 стои дека за градоначалник не смее да се кандидира лице кое е осудено со правосилна судска одлука на безусловна затворска казна над 6 месеци.

Османи беше осуден на 13 години затвор, поради деветто јулските настани во Гостивар во 1997 кога, кога тој како градоначалник незаконски одобри истакнување на знамиња на друга држава.
Во инцидентите настрадаа три лица а повеќе беа приведени.
Кандидатурата на Руфи Османи ја поддржа партијата Нова Демократија на Имер Селмани, кој денес изјави дека освен прописите кои треба да се почитуваат, исто така треба да се почитува и волјата на граѓаните кои застанаа зад кандидатурата на Руфи Османи.

Извор

Воа, како тебе??

Шо, да не нема други албанци како тебе кои се чувашољуби?

Ајде, ти се молам.

Да ти кажам право, ги сакам Бугарките... Она на крај, финишот им е добар... Да може и "сокот" од простатата ќе ти го цицне... Инаку нема врска, сите сме гомна балкански...

Oспорена кандидатурата на Руфи Османи

Општинската изборна комисија му ја оспори кандидатурата на Руфи Османи, независниот кандидат за градоначалник на Гостивар.

Управниот суд има 24 часа да се произнесе по жалбата на Османи.
Претседателот на Општинската изборна комисија, Дерат Абази, потврди дека кандидатурата е оспорена поради законски пречки во Изборниот законик.

Во член 7 стои дека за градоначалник не смее да се кандидира лице кое е осудено со правосилна судска одлука на безусловна затворска казна над 6 месеци.

Османи беше осуден на 13 години затвор, поради деветто јулските настани во Гостивар во 1997 кога, кога тој како градоначалник незаконски одобри истакнување на знамиња на друга држава.
Во инцидентите настрадаа три лица а повеќе беа приведени.
Кандидатурата на Руфи Османи ја поддржа партијата Нова Демократија на Имер Селмани, кој денес изјави дека освен прописите кои треба да се почитуваат, исто така треба да се почитува и волјата на граѓаните кои застанаа зад кандидатурата на Руфи Османи.

Извор

Fijasko

Не сум многу упатен...
Меѓутоа човекот ја усрал , лежел за тоа и готово...
А самиот факт дека ја одлежал КАЗНАТА говори за тоа дека на некој начин бил чесен, јас до сега не сум видел некој од ВРНИТЕ КРИМИНАЛЦИ во МК да кисне во затвор...
Затворот кај нас е повеќе за оние од втор, трет ... ешалон...
Луге што малтретирале, убивале ..седат во собрание и сега до Османи дојде работата, на него ќе вежбаме правна држава...

Za site onie koj sakaat na nekoj nacin da go osporuvaat profesorot.Iako generalno postoi mnenie deka samo DUI moze da stoi zad ova scenario bi sakal da davam do znaenje deka ne e tocno.
DUI nikogash vo minatoto ne igral pozadi grb a veruvam deka i ovoj slucaj ke ima pozitiven epilog so ogled na toa deka utre Upravniot Sud ke reshi shto kako

Za site onie koj sakaat na nekoj nacin da go osporuvaat profesorot.Iako generalno postoi mnenie deka samo DUI moze da stoi zad ova scenario bi sakal da davam do znaenje deka ne e tocno.
DUI nikogash vo minatoto ne igral pozadi grb a veruvam deka i ovoj slucaj ke ima pozitiven epilog so ogled na toa deka utre Upravniot Sud ke reshi shto kako
Potpolno se solgasuvam so tebe. Fer igra, do kraj, koj ke pobedi, toj. ( mada ovoj rufi me iznervira malku so ovie nea demokratcive, ama ajt. )

p.a. alltan t'kam. :)

Незнам само зошто не излезе и јавно не каже дека има контакти и дека се симпатишат со Нова Демократија...
А и ви од ДУИ сте а?

Potpolno se solgasuvam so tebe. Fer igra, do kraj, koj ke pobedi, toj. ( mada ovoj rufi me iznervira malku so ovie nea demokratcive, ama ajt. )

p.a. alltan t'kam. :)

E pa sega dali nea demokracija ili monatazna baraka ne se znae toa shto se znae e deka nikoj ama nikoj nema pravo na nikogo da mu go uspori gragjanskoto pravo jas cvrsto veruvam vo toa deka utre ke se reshi ovoj haos situacija

p.s.Respekt

Незнам само зошто не излезе и јавно не каже дека има контакти и дека се симпатишат со Нова Демократија...
А и ви од ДУИ сте а?
Aaaaa jok druze, ne ti dozvoluvam da mi rusis licen integritet, jas sum sloboden umetnik. :)

A za simpatisenjeto, jas sepak bi rekol deka seuste ne se stignati do taa faza, seuste veruvam vo kapacitetot na Rufi da nosi zdravi i pravilni politicki ocenuvanja.... podrska na kandidaturata mozebi ke ima ( ova poveke ke im pomogne na nea demokratcive otkolku na Rufi ), ama veruvam deka na toa i ke ostane, nisto poveke. Ako ne bide taka, ke shkrtnam uste eden iks.... pisi propalo i na Rufi :).

Quark moze li da kazhesh shto e toa shto te iritira kaj novite titovi desni sili,gledam premnogu si frustriran onaka negativno

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom