Руфи Османи се враќа во политиката

• Креатор на темата Креатор на темата Quark
  • Време на започнување Време на започнување
Abre ti musko si :uvo: Sto ime e toa Vlora ???? :kesa:

Na temata ti za Rufi si ili ne si ?
Winston nisto od dudlanjeto a? Pogresna procenka, zalam :) ocigledno ne te biva za online smekiranje :)...... i ne mi ja diraj Kakazinha, na friends ja imam, a i jedina mi e na ovoj forum, pa ja cuvam ko taze cveke i ja stitam od "zlonamernicite" :):vozbud::vozbud:

Ај сеа образложете зашто толку го сакате и почитувате човеков. Што направил да го заслужи тоа?
Ubav e :)
Sala na strana.... prvo i najbitno covekot e mozebi edinstveniot vo Makedonija koj sto vo minatoto se bavel so politika a da ne e kompromitiran.
Cesen, sovesen, umen, otvoren, direkten, 10 kila karakter, covek od zbor.
Znaci ima politicko iskustvo, ne e nekoj zelen pa od korner da se ubaci vo politika.
Uspesen profesor i naucnik. Ima jasna vizija kako treba da se gradi Makedonija, a prioritet mu se praznite stomaci na graganite t.e. ekonomija....... ama, ama ne ona ala gvujo kjoravata ekonomija....

Руфи сигурно не е сам и сигурно самиот не се разбудил едно утро и си рекол “ај ќе се вратам во политика“.

Некој стои позади неговиот ангажман и нешто му е ветено. А чим успеале да го убедат после сите работи што ги минал и толку време, тогаш мора да е нешто...што не се одбива.

Нешто се спрема, само што ја лично убеден сум дека позади него стои веќе постоечка Албанска партија.
Abe vidi, toa deka stoi nekoj pozadi nego sosema e jasno. Kazav ja, pecen e toj, i dobro znae deka bez podrska od nekoj moken ne ja biva vo politikata.
Ama toa sigurno ne ke da e nekoja postoecka Albanska partija. Rufi momentalno kako edinka uziva poveke pocit kaj narodot otkolku site partii zaedno. Taka da takov poteg bi bil ramen na politicko samoubistvo...

Тука ептен си во утка. Не верувам дека Кирче вие воопшто го интересиравте, си имаше човекот побитни планови за спроведување. Некои околу него да, ама не толку против вас колку што да си ја задржат пртетходно стекнатата позиција од екс ЈУ. Од истите сите кркавме.
Druze javna tajna se koridorite i planovite na kirce za masovno otseluvanje i rasturanje po cel Svet na kosovarite a so se niv i albancite od Makedonija. Nisto ne izmisluvam, majke mi. :)
A toa deka go okrkavme site zaedno, da, go okrkavme. :)

Каде не се малцинство? На Косовo или во МК?
Na Makedonija mislev. Kosova ja spomenav samo za da objasnam i pojasnam koe znacenje go ima visokoto obrazovanie na majcin jazik.

Во МК Албанците беа малцинство до 2001 а после тоа се на пола фаза да станат конститутивен народ.
Ete gledas, vo sekoja normalna drzava glaven kriterium za toa dali nekoj etnikum ke bide malcinstvo ili ne e brojnosta, a ne zelbata na nekoi politicari.

Za se drugo ti odgovori rymz, pa da ne se povtoruvame :)

Никој не го пушта него да си игра политика или да си ја испроба среќата.

Тој ќе биде искористен за да испорача нешто, на оној што го воздигнува од “мртвите“.

Ништо денес нема на лепе очи. И мислам дека градоначалничката функција за Руфи е мамка, неможе неговиот ангажман да биде толку ефтин..не не, за друго го спремат.

Au da be sea mi tekna....
Ke ja deli be, ama posto e popameten od ovie drugite ke go zeme i Manastir. Da, da, to ke da e.

Јас правев сериозен муабет. Немаше провокации, иначе алудирав на повисока функција за Руфи, дека на тоа целат со неговото ангажирање.

Aj cim taka...... :)

Inaku uste vo prviot post spomenav deka mnogu mudro igra, na varijanta poleka ama sigurno, taka da, da se doglasuvam deka nema da ostane samo na gradonacalnicko mesto...

Aj cim taka...... :)

Inaku uste vo prviot post spomenav deka mnogu mudro igra, na varijanta poleka ama sigurno, taka da, da se doglasuvam deka nema da ostane samo na gradonacalnicko mesto...

Него?

Премиер ќе го прајме? :)

Ja planiram na mestoto na Solana ili Barroso da go stavime.

So vikas ti? :)

Јас планирам на местото на Спас Банџов да го ставиме секој кој ќе се обиде перфидно да ми го руши сонот за единство.

Ќе најдеш на кое место се наоѓа Спас Банџов :)

Ко пример само споменав.

Јас планирам на местото на Спас Банџов да го ставиме секој кој ќе се обиде перфидно да ми го руши сонот за единство.

Ќе најдеш на кое место се наоѓа Спас Банџов :)

Ко пример само споменав.
Jas sum so Franko :):):)

A za sonot.... ke go delime.. ....:)

Jas sum so Franko :):):)

A za sonot, ke go delime...... mislam na sonot......:)

Чим си со Франко, ја знаеш неговата мисла за сите кои ги опрал. Рекол: Умреа за Шпанија.

Иначе, пошо не може да знаеш се иако си паметен:
Спас Банџов (да, шпански борец) се наоѓа карши рибен ресторан покрај езеро, на мермерен постамент :)

Сонот е само наш, бате...
Ајде со уште шпански моменти, коа веќе тргна. Федерико Гарсија Лорка ми се чини дека рекол:

Јас сонувам.
Ако мојот сон е мојот живот...
....не будете ме!

Сите кои ќе будат, до Спас нека застанат. :)

Ќе заебе многу души Руфи со неговиот став и неговите причини зашто влегува во политиката...Еден од таквите ставови како на Братот, демек некој го мести за да се буди од изумрените..

Руфи игра соло, во Македонија..подршката од друго место иде. Нит Тачи, нит Ахмети не се позади него. Си кажа Кварк...самоубиство е да бидеш позади нив, кога уживаш поголеми благодети од истите..

Руфи, доколку сериозно ...потенцирам СЕРИОЗНО и паметно се сфати, може многу да каже...

Ајт чим веќе почнавте да сонувате, лека ви ноЧ

Чим си со Франко, ја знаеш неговата мисла за сите кои ги опрал. Рекол: Умреа за Шпанија.

Иначе, пошо не може да знаеш се иако си паметен:
Спас Банџов (да, шпански борец) се наоѓа карши рибен ресторан покрај езеро, на мермерен постамент :)

Сонот е само наш, бате...
Ајде со уште шпански моменти, коа веќе тргна. Федерико Гарсија Лорка ми се чини дека рекол:

Јас сонувам.
Ако мојот сон е мојот живот...
....не будете ме!

Сите кои ќе будат, до Спас нека застанат. :)

Mene pa slaba tocka mi se turcite....:)

"Po ovoj pat ima i od tie sto se otkazaa
I od onie sto ko sveka izgasnaa
I od onie koi sto bez da ja pocustvuvaat toplinata na gradite
potkleknaa i padnaa.

Edino ti ostana na ovoj pat
Zivotot tece neprestanato
Mojata dusa te razbira tebe
Veke ne molci Umoren Demokratu."

p.s. toa sto ti go prativ na profil, ne me biva bas za preveduvanje, ama....:)

И Шпанците и Турците се медитеранци, ко нас, охриѓаните :)

И фала за преводот...да не мачам пријатели турци...

Знајш на шо ме потсети последниот стих?

на ова:

Е уште тоа ни фали! Уште еден исфрустриран албанец нагузен од своите и кој јадел џандарски ќутек Serbian style delivered by БЦ.

Е уште тоа ни фали! Уште еден исфрустриран албанец нагузен од своите и кој јадел џандарски ќутек Serbian style delivered by БЦ.

Kажи а?? Кујзнае каков рамковен тек овој ќе побара :):)

Kажи а?? Кујзнае каков рамковен тек овој ќе побара :):)

E da ti kazam pravo i toa go mislev.Fala Bogu, krajno vreme da dojde nekoj koj cvrsto i pametno ke gi zacuva albanskite interesi i ke gi plasira na najdobar nacin.

џандарски ќутек Serbian style delivered by БЦ
Svetovid, fala sto potvrdi, pa zatoa i ne me cudi da me vregas. Smesno mi e koga me vregat SRBOFILI.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom