Quark
brr,brr...zbrc
- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 3.489
- Поени од реакции
- 156
Zosto me prasuvas koga znaes.Quark moze li da kazhesh shto e toa shto te iritira kaj novite titovi desni sili,gledam premnogu si frustriran onaka negativno

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Zosto me prasuvas koga znaes.Quark moze li da kazhesh shto e toa shto te iritira kaj novite titovi desni sili,gledam premnogu si frustriran onaka negativno
Незнам што се буни Руфи Османи за својата кандидатура кога ако законот вели неможе сега тој да измислува топла вода само затоа што тој имал желба да се кандидира или дека од народот имал подршка. А законот нели има подршка од поголем број на народ? Па нели сакаме правна држава, нели во правна држава треба да се почитуваат законите. Зошто голем број луѓе кои на овој или на оној начин желни за власт поради лични и колективни причини секогаш се издигаат над законот само заради тоа што мислат дека без нив политиката не бива. Кога ќе сфатиме дека без секого се бива и нетреба од секого да правиме идол.
Руфи мислам дека не би ја добил така лесно битката со ДУИ. ДУИ е голема партија со ограноци, штабови и сл. Едно е ваков муабет на форум, а друго е работа на терен. Треба да се излезе и да се одработи кампањата. И тука е разликата помеѓу (не ме сфаќајте буквално) еден човек и голема партија.
Плус, во албанскиот гласачки кампус повеќе од било каде се гласа според правилото - "ќе гласаш ја како ќе ти кажам", односно прилично дисциплинирано се гласа за поголемите албански партии.
Вие можете да си го идеализирате колку сакате во главите, но верувајте, во реалноста тешко ќе ги победи ДУИ.
Е сега, реков тешко ќе ги победи. Што значи, дека возможно е да им ги помати сметките во еден од големите центри каде што градоначалник (ќе) е Албанец.
Затоа, неговата кандидатура правно виси. И зад тоа е ДУИ (100%). Верувам дека тоа уште повеќе го изнервирало (покрај сите срања што ги претрпел од сите).
Имаме човек кој за веење знаме на туѓа држава (на јарболи од државни институции), лежел затвор.
Денес, тоа знаме се вее на тие (и на други) државни јарболи.
Зошто Руфи да не може да биде рехабилитиран, а морони кои правеле човечки злосторства дури да се амнестирани? Имајте го тоа во увид, дека многу различна правна тежина имаат зборовите рехабилитација и амнестија. Првото е далеку, правно полесна работа.
Руфи vs Бејта = слон vs глушец
никој не го сака Бејта,најкретен нема.
знаеш колку повеќе потписи доби Руфи од Бејта?
Кој сака нека се кандидира за градоначалник пак Руфи ќе победи,сите го сакат
Mene se nekako mi se cini deka nekoi strukturi generiraat i iniciraat cistki vo politickata scena i postavuvanje na novi lica, ama isto taka smetam deka pogresija so procenkata za edniot od novite.![]()