Quark
brr,brr...zbrc
- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 3.489
- Поени од реакции
- 156
Winston nisto od dudlanjeto a? Pogresna procenka, zalamAbre ti musko si :uvo: Sto ime e toa Vlora ???? :kesa:
Na temata ti za Rufi si ili ne si ?

Ubav eАј сеа образложете зашто толку го сакате и почитувате човеков. Што направил да го заслужи тоа?

Sala na strana.... prvo i najbitno covekot e mozebi edinstveniot vo Makedonija koj sto vo minatoto se bavel so politika a da ne e kompromitiran.
Cesen, sovesen, umen, otvoren, direkten, 10 kila karakter, covek od zbor.
Znaci ima politicko iskustvo, ne e nekoj zelen pa od korner da se ubaci vo politika.
Uspesen profesor i naucnik. Ima jasna vizija kako treba da se gradi Makedonija, a prioritet mu se praznite stomaci na graganite t.e. ekonomija....... ama, ama ne ona ala gvujo kjoravata ekonomija....
Abe vidi, toa deka stoi nekoj pozadi nego sosema e jasno. Kazav ja, pecen e toj, i dobro znae deka bez podrska od nekoj moken ne ja biva vo politikata.Руфи сигурно не е сам и сигурно самиот не се разбудил едно утро и си рекол “ај ќе се вратам во политика“.
Некој стои позади неговиот ангажман и нешто му е ветено. А чим успеале да го убедат после сите работи што ги минал и толку време, тогаш мора да е нешто...што не се одбива.
Нешто се спрема, само што ја лично убеден сум дека позади него стои веќе постоечка Албанска партија.
Ama toa sigurno ne ke da e nekoja postoecka Albanska partija. Rufi momentalno kako edinka uziva poveke pocit kaj narodot otkolku site partii zaedno. Taka da takov poteg bi bil ramen na politicko samoubistvo...
Druze javna tajna se koridorite i planovite na kirce za masovno otseluvanje i rasturanje po cel Svet na kosovarite a so se niv i albancite od Makedonija. Nisto ne izmisluvam, majke mi.Тука ептен си во утка. Не верувам дека Кирче вие воопшто го интересиравте, си имаше човекот побитни планови за спроведување. Некои околу него да, ама не толку против вас колку што да си ја задржат пртетходно стекнатата позиција од екс ЈУ. Од истите сите кркавме.

A toa deka go okrkavme site zaedno, da, go okrkavme.

Na Makedonija mislev. Kosova ja spomenav samo za da objasnam i pojasnam koe znacenje go ima visokoto obrazovanie na majcin jazik.Каде не се малцинство? На Косовo или во МК?
Ete gledas, vo sekoja normalna drzava glaven kriterium za toa dali nekoj etnikum ke bide malcinstvo ili ne e brojnosta, a ne zelbata na nekoi politicari.Во МК Албанците беа малцинство до 2001 а после тоа се на пола фаза да станат конститутивен народ.
Za se drugo ti odgovori rymz, pa da ne se povtoruvame