Руфи Османи се враќа во политиката

• Креатор на темата Креатор на темата Quark
  • Време на започнување Време на започнување
... a che se ljutim zivmi sve :tapp:
:pos2:
Зевсус, ја немам проблем со тоа што е Албанец. Само сакам да се гледа на интересот на градот пред се. Ако има добра програма (што би ми користела мене лично) може и за него да гласам. Овие нашиве, чабе што ќе ги гласаш, ќе испокрадат што ќе стигнат. Има ли чесен човек во политика?

neka si ti "pametna "....a jas kade ke zavrsam ne zamaraj se tolku ...:D
боже пази.. како да не се замарам? па после ние сме ве оставале на улица, немало толеранција, не сме ви помагале ... такви муабети нејќам да слушам... јас вака со слабо срце лошо ми падна од муабетов... бај пасот почна да ми кочи

боже пази.. како да не се замарам? па после ние сме ве оставале на улица, немало толеранција, не сме ви помагале ... такви муабети нејќам да слушам... јас вака со слабо срце лошо ми падна од муабетов... бај пасот почна да ми кочи

koga imas slabo srce nemoj da se zamaras so raboti koi mozat da ti stetat... vidis kako jas sepak se brinem za tebe, i za tvoeto zdravje...i aj da ne ja spamame temata bezveze....

Паметен е Руфи.
Настрана све, он е албански политичар кој го прилично го почитувам, ради интегритетот, умот и цврстината.
Да не се лажеме, особено подобри од него у албанскиот блок, нема.

Не се плашете и верувајте им на таквите албанци.
Верувај му на Bloody,на Quark.
Никогаш на RYMZ и такви како него. :)
(хехехе)
Тој ќе ти смисли и намести беља,ќе седи до тебе додека си играш со огнот од таа беља,и уште и ќе те подебава одозгора. :wink:

Како да не подебавам бе?? Се натртил, се свртил кон гол, и вика шутирај пенал. Шо да праам? Да гледам?? Не бе друже, ќе го шутнам, и ќе гледам да погодам дури :)

Her gibi insan olmaz.

Руфи сигурно не е сам и сигурно самиот не се разбудил едно утро и си рекол “ај ќе се вратам во политика“.

Некој стои позади неговиот ангажман и нешто му е ветено. А чим успеале да го убедат после сите работи што ги минал и толку време, тогаш мора да е нешто...што не се одбива.

Нешто се спрема, само што ја лично убеден сум дека позади него стои веќе постоечка Албанска партија.

Како да не подебавам бе?? Се натртил, се свртил кон гол, и вика шутирај пенал. Шо да праам? Да гледам?? Не бе друже, ќе го шутнам, и ќе гледам да погодам дури :)

Her gibi insan olmaz.

Упаѓам уз муабет ама не знам зошто на 25 постотните ,,хидрогени,,како што е rymz му реплицирате?

Оти тој е ништо друго туку само жалко...малцинство.

Толку од мене на темава.

Упаѓам уз муабет ама не знам зошто на 25 постотните ,,хидрогени,,како што е rymz му реплицирате?

Оти тој е ништо друго туку само жалко...малцинство.

Толку од мене на темава.

Се осеќаш запоставен бе мило? :)

Среќа што не сте тројца пошто се убив од пишување :). Ај по ред:

Ne be druze problemot bese vo toa deka postoese Milosevic a Kirce crtase i otvarase koridori za masovno otseluvanje. E toa bese.

Тука ептен си во утка. Не верувам дека Кирче вие воопшто го интересиравте, си имаше човекот побитни планови за спроведување. Некои околу него да, ама не толку против вас колку што да си ја задржат пртетходно стекнатата позиција од екс ЈУ. Од истите сите кркавме.

А за знамето стојам на кажаното. Да се додадеше макар една точка немаше да има проблем. За мене е тоа чист инат!

Edini svetol period za obrazovanieto kaj albancite vo Jugoslavija bea 70-tite godini. Togas koga se otvori pristinskiot, togas koga se donese Ustavot.... i bas taa generacija na pristinskiot ja izgradi Kosova podocna. Posle 81 doaga kasapot i pisi propalo.
I da, celata frka bese okolu toa da se sfati deka albancite ne se malcinstvo......

Каде не се малцинство? На Косовo или во МК?

Во МК Албанците беа малцинство до 2001 а после тоа се на пола фаза да станат конститутивен народ. Сепак тоа повеќе се должи на слабоста на државата и погрешно водената општа политика отколку на некои стекнати или оправдани права. Ама сега ситуацијата е таква.

Не дека е убаво вака, сме збореле за многу пофини варијанти ама сега е заплеткана ситуацијата.

Tacno. Zosto eden da ne bide albanski?! Eve i procentualno ( ebemti procenti, preku kur mi se vise :)) e opravdano. :)

Како бе ќе биде албански во МК, не може :). Ама може голем дел од наставата да биде на албански јазик така да студентите ем ке си учат на мајчин јазик а ем ќе го научат подобро и македонскиот. Нормално, намерно малку те провоцирам :smir:.

Силен, нема што да се менува знамето. Тоа е тоа. Не сега ќе се ценкаме. Тоа што некој има проблем да сфати, и дека живееме под такви заебани околности, не е тоа мој проблем. Јас лично не би прифатил никаква промена на знамето. Не мора да значи дека со тој став помалку го почитувам македонското.

Тоа се вика друже, инат и заради тој инат (меѓудругото) загинаа и човечки животи.

Зашто да не може да се направи диференцијација од знаме на туѓа држава? Без разлика колку сум либерален тоа никако не ми е сватливо?

Во врска со факултетите, не ни сакам да навлегувам. Како прво, проблеми имаше, малку, многу...имаше. Можам лични примери да ти редам колку сакаш. Крај краева, транзицијата би била полесна. Си завршил основно, средно албански, каде каде полесно ти е да се изјасниш на албански на факултет отколку на македонски. Искрено.

Па вака излегува подобро да нема средно образование на албански па нема да имаат луѓето проблем со студирање. (ова ко АБЦ си звучам :smir:).

Ти карикирам ама може и да се заврти работата наопаку и секој да тврди дека е во право.

Според мене нема врска ни албански ни македонски, државата беше слаба, образовниот систем исто така и се јавија контра идеи во кој е и оваа за албански универзитети.

Во јака средена држава ќе се одеше по закон без многу трте мрте. Да не мислиш сум против учење на албански само реалноста е таква.

За таа споредбата на другите земји и малцинствата...чоече. Не сум јас малцинство. Тука сум роден, тука се родени и моите, и претците мои. Таква е средината, таква политика се водело на времето, јас и ти сме само последици. Останува на нас дали ќе се почитуваме, или не. Јебига, реалност. 2-3 факултети, колку може да издржи не знам јас, но можеше комотно да се направи компромис, кој сака албански, ете ти го Тетовскиот, кој сака македонски, ете ти го УКИМ, па бирај. Нит квота на националности, нит ништо. Истиот трошок е, веруј. За квалитетот на професорите, те молам. И таму, и ваму има вулканизер-квалитет на професори. Со мои очи сум видел поткупувања, сум поминал испит со една лекција, сум паѓал испити со учена цела книга. И тоа на УКИМ. За Тетовскиот знам дека не се подобри...ама па не се ни полоши. Исто мерило.

Така да, ти викам, полесно ќе беше со дијалог, тоа што сакаше Руфи да го постигне, отколку со војна како 2001ва...

Абе и си и не си (малцинство) :). И тоа е заебаното во целата ситуација. Не се одбра природен пат од почеток (нација на сите државјани) 91та и се заглавивме во една тапа слепа улица каде никој не е задоволен :). Таква ни била среќата, Македонија колективно го поглупавува народот од сите етнички групи :).

За факултетите. Тоа можеше да се направи и немаше да биде лоша солуција само не заборавај сите сме заебани сите кои имавме несреќа да се паднеме во МК во последниве 17 години. И вие не успеавте да извадите асални политичари така да сите потонавме во калта, колективно :).

Од една страна имаме коментари од типот, тие права можеле да се добијат со дијалог, а од друга страна Руфи бил радикален :):) па сеа...што е што?

Јас тоа не го тврдам, нели :wink:.

Her gibi insan olmaz.
Секој човек не бидува. Турчин си?
А за ова од Братот... па најверојатно. Нема шанси све да е така невино, тој со добри намери за гв да се кандидира. Најверојатно не би се кандидирал ако не очекува да добие нешто. Ветено му е нешто.

Jas se osekam zapostaven ...i iznenadjen i uvredjen kaj glasam za Rufi nejkat da mi zborat Albankite ... a bash bev kulturen ponudiv i chaj i bela kafa sto e problemot ?

Em Ve igram site da si kazete za sto se zalaga Rufi sto e demokrat li e , socijalist, kapitalist, nacionalist ??? Ne ste fer , a nie eptem malcinstvata koj ne ebe a :toe:

Тука ептен си во утка. Не верувам дека Кирче вие воопшто го интересиравте, си имаше човекот побитни планови за спроведување. Некои околу него да, ама не толку против вас колку што да си ја задржат пртетходно стекнатата позиција од екс ЈУ. Од истите сите кркавме.

Јасно ми е мене де, само што албанците дигаа џева, македонците ги мислеа за свои па ќутеа, и после албанците криви.

А за знамето стојам на кажаното. Да се додадеше макар една точка немаше да има проблем. За мене е тоа чист инат!

Можеби е инат, можеби и не е, јас не гледам реално причина да се смени било што во знаме, ај ако е така, тогаш сонцето би требало да е знамето на македонскиот етникум, а знамето на државата би требало да е нешто друго. Не сакам менувања на знаме. За мене знамето е свето нешто. Вергина, орел. Нема дискусија.

Во МК Албанците беа малцинство до 2001 а после тоа се на пола фаза да станат конститутивен народ. Сепак тоа повеќе се должи на слабоста на државата и погрешно водената општа политика отколку на некои стекнати или оправдани права. Ама сега ситуацијата е таква.

Не дека е убаво вака, сме збореле за многу пофини варијанти ама сега е заплеткана ситуацијата.

Па сеа, сме кажале јас и ти дека јебига, можеше и требаше поинаку, ама сега правиме муабет за сегашната ситуација. Таква е. Така се поставуваат работите. Кога би се смениле работите, тогаш друг муабет ќе водиме.

Па вака излегува подобро да нема средно образование на албански па нема да имаат луѓето проблем со студирање. (ова ко АБЦ си звучам :smir:).

Ти карикирам ама може и да се заврти работата наопаку и секој да тврди дека е во право.

Според мене нема врска ни албански ни македонски, државата беше слаба, образовниот систем исто така и се јавија контра идеи во кој е и оваа за албански универзитети.

Тоа до народот е. Секогаш сум дал пример, доколку би зборел српски на кеј, секој втор ќе ми се обрати "де си сине, како је у Београду". Кога би прозборел албански, може и ќотек да изедам. И vice-versa, македонец во албанско населени места. Одбивност постои. Таа одбивност се рефлектираше и во образование кое што можеше само подобри работи да донесе, во никој случај полоши. Сами си го окркавме.

Во јака средена држава ќе се одеше по закон без многу трте мрте. Да не мислиш сум против учење на албански само реалноста е таква.

Абе и си и не си (малцинство) :). И тоа е заебаното во целата ситуација. Не се одбра природен пат од почеток (нација на сите државјани) 91та и се заглавивме во една тапа слепа улица каде никој не е задоволен :). Таква ни била среќата, Македонија колективно го поглупавува народот од сите етнички групи :).

Епа така е де. Не сум малцинство, тој што ме мисли за малцинство, си греши душа. А таа нација на државјани е нешто што постои во цел свет, само иди објасни го тоа кај нас после толку години етничко мавање на груди и ексклузивитет врз државата? Зошто?? Зоштоо?? Расизмус...

За факултетите. Тоа можеше да се направи и немаше да биде лоша солуција само не заборавај сите сме заебани сите кои имавме несреќа да се паднеме во МК во последниве 17 години. И вие не успеавте да извадите асални политичари така да сите потонавме во калта, колективно :).

Така е, сите на купче, ама пак ќе кажам, албанците не се плашеа да бараат, да се соберат, да се организираат, и да кажат ДОСТА. Затоа сум рекол, 2001ва не беше удар против македонскиот народ. Беше удар против системот. Жалам за изгубените живот и кај едните и кај другите. Но тоа е тоа.

Јас тоа не го тврдам, нели :wink:.

Не реков дека ти го тврдиш, но други 90% да, ете прочитај ја темата :) не мора другите.

Руфи сигурно не е сам и сигурно самиот не се разбудил едно утро и си рекол “ај ќе се вратам во политика“.

Некој стои позади неговиот ангажман и нешто му е ветено. А чим успеале да го убедат после сите работи што ги минал и толку време, тогаш мора да е нешто...што не се одбива.

Нешто се спрема, само што ја лично убеден сум дека позади него стои веќе постоечка Албанска партија.

Toa normalno
Nikoj i nishto dobro vo ova parce zemja nemozhe sam neli
Mora da ima nekoj ili nekoi partii sluzhbi ona ova,mi rekov ti rece ama rekata tece

Сега ќе ги гледам клипчињата на Јутјуб, да се потсетам на далечната 1997.
Се сеќавам само како му го скандираа името. Пред општина мислам дека беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom