Бело или црвено вино?

Бело или црвено вино?

• Бело

Гласови: 59 33,1%
  • Црвено

Гласови: 119 66,9%

• Вкупно гласачи
    178

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Сум забележала интересна работа. Обично кој повеќе сака да јаде бело грозје, белото вино му е поубаво, а кој сака повеќе црно грозје повеќе сака црвено/црно вино.

Вие кое вино го преферирате? Зошто?

Која марка вино ви е омилена?

Со кое јадење највеќе одговара белото, а со кое јадење највеќе одговара црвеното вино?

И дали е точно кај вас дека црвеното вино се пие во зима, а белото во лето?

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Баш на против повеќе ми се допѓа црно грозје а повеќе сакам бело вино. Црвено многу ретко се напивам. А белото го пијам најчесто со риба и други морски плодови. Немам некое посебно омилено. :pipi:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.927
Поени од реакции
50.704
Веќе одамна никакво.Порано пиев почесто бело па почнав да е исфрлам цел и баталив скроз,црвено дали имам литро се на се во животов испиено.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Напротив и јас :)))
Иако не јадам многу многу грозје, повеќе сакам бело грозје а пијам исклучиво црно вино.
А за омилено вино, па и немам некоја посебна марка и го пијам онака чисто...без некои додатоци. Нити го мешам со сок нешто, нити со храна некоја. Ак се пие нек се пие до краја :pos:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Повеќе преферирам црвено вино а за грозје јадем и бело и црно секое ми е убоо, инаку црното/црвеното не се пие у лето бидејќи повеќе фача а и белото е полесно и затоа се пие тогаш, а црвеното вино е за пороматични моменти за вечера со саканата личност и вечера тестенини со некои добри сосови.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Грозје не јадам многу така да неможам да кажам за тоа...
Повеќе сакам црвено вино затоа што ми е повкусно... Белово воопшто не ми се свиѓа... Многу ми е лајт :)
Марка... Ги има повеќе добри... А уствари и не е ни битно, се додека не е од пластика супер е :) Али најчестно пијам Кавадарка....
Највеќе ми одговара со скара црвеното :) Ќебачиња особено...
Нема тука точно неточно... Така треба да е затоа што црвеното е малку потешко и ако го пиеш летоска повеќе боли глава сабајлето :) Додека со белото има полесни последици... А и никој не пие црвено па бев приморана да пијам и јас бело летово :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас обожавам бело вино. Дефинитивно ми е најубав алкохолен пијалок. Според мене, најубаво и најквалитетно бело вино е Александрија.

А јас сум од оние типови кои што се дават во бело грозје и сакаат бело вино. Црвено вино, не е дека не го пијам, ама не ми е толку ќеиф како што ми е белото.

Нема кај мене лето/зима, без разлика кое е годишното време, јас секогаш бело вино пијам.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
е кај мене е сосема спротивно јас сакам црвено вино а јадам бело грозје

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Го сакам виното како пијалак, но некако белото ми е поубаво. Шардоне, од моето лојзе, нешто неверојатно!

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
Т`га за југ. Црно, тешко, боемско, таман ко за мене :wink:. Особено го сакам како додаток уз м`скање, дали пица некоја, паста, или нешто печено...мх, мх, мх.

Белото исто така го сакам, ама поретко го пијам. Обожавам Траминец, уз свежи охридски плашици седејќи во кафанче на Канео, на пример :vozbud:. Или со некоја друга риба. :helou:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Зависи кога како ќе сум расположен... :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
И двете.Бело со пилешко,тестенини и риба,а црвено со јагнешко,свинско и сл.

И дали е точно кај вас дека црвеното вино се пие во зима,а белото во лето?
точно е...

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Црвено дефинитивно :vozbud: може и анкета да се стави :toe:...а да и јас го сакам црвеното грозје повеќе :vozbud:

bezobrazna

...Paste
Член од
7 август 2008
Мислења
440
Поени од реакции
27
јадам претежно бело грозје,а и само бело вино пијам... црвеното некако ми е појако,потешко...
а инаку пијам александрија,траминец...

Kajgana Shop

На врв Bottom