Протест!

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
А бе тие тестови не влијаат на нашите оценки, и затоа имаме подршка од некои професори. Бидејки тоа е за нивна оцена. А ако ги укинат , губиме можност да ги уценуваме нив како што тие знаат нас да ни прават:helou:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
А бе тие тестови не влијаат на нашите оценки, и затоа имаме подршка од некои професори. Бидејки тоа е за нивна оцена. А ако ги укинат , губиме можност да ги уценуваме нив како што тие знаат нас да ни прават:helou:
леле бе како не влијае :nesvest:влијае и тоа како и од тоа ти зависи крајната оцена

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Тој што сака да оди на протест му гори под нозе за оцените кои најверојатно не ги заслужил. тој што редовно си учел нема да има никаков проблем да го реши и годишниот тест. Јас сум ЗА тестовите бидејќи на тој начин ќе видиме кој учи, а на кого татко му дреме пред канцеларија. Ако сега се буниме за годишни тестови, тогаш што правиме за матура? - И тогаш ќе рипаме ќе скокаме без врска!
Прашањата сигурно нема да бидат до детал (во тој ред на таа страна во учебникот по тоа што ти пишува?) туку општи работи кои би требало да ги знаеме.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
A бе не влијае. Тоа е само да видат дали професорите оценуваат исправно. :wink:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Тој што сака да оди на протест му гори под нозе за оцените кои најверојатно не ги заслужил. тој што редовно си учел нема да има никаков проблем да го реши и годишниот тест. Јас сум ЗА тестовите бидејќи на тој начин ќе видиме кој учи, а на кого татко му дреме пред канцеларија. Ако сега се буниме за годишни тестови, тогаш што правиме за матура? - И тогаш ќе рипаме ќе скокаме без врска!
Прашањата сигурно нема да бидат до детал (во тој ред на таа страна во учебникот по тоа што ти пишува?) туку општи работи кои би требало да ги знаеме.
Моментално протестите се започнати од средношколците од четврта и барањата кои беа доставени до министерство е да се укинат овие тестови само за четврта, да остане само матура, бидејки кој уче а кој не уче ке се виде и од резултатите на матура. Вклучувајки ја матурата тоа се 14 со проект 15 тестови што матурантите ќе треба да ги полагат во тек на еден месец... не станува збор дали се лесни или тешки... во четврта веќе имаме една проверка на знаење... зошто и уште една - премногу е матријал и премногу стрес па колку и да е лесно

абе на обична писмена колку и да знаеш пак имаш некое чусвство во стомак... а замисли чусвство кога ти претстојат 15 испити... па колку и да знаеш... човек си хах

Член од
2 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
A бе не влијае. Тоа е само да видат дали професорите оценуваат исправно. :wink:
а ти да земеше службен весник и да го прочиташе законот убаво и да не се бунеш без везе????

таму убаво е нагласено... нема да вилјае ништо ОСВЕН ако има разлика од еден во оцените

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Како може само вие од Пробиштип да сте го прочитале тоа?? Нашата оценка нема да се смени, тоа е државен тест да видат како оценуват професорите, и ако они грешат они ке бидат казнети со пониска плата

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Како може само вие од Пробиштип да сте го прочитале тоа?? Нашата оценка нема да се смени, тоа е државен тест да видат како оценуват професорите, и ако они грешат они ке бидат казнети со пониска плата
Ја сум од Скопје па стојам за она што го кажа пробистипка како и останатите,а и весниците:smir:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Моментално протестите се започнати од средношколците од четврта и барањата кои беа доставени до министерство е да се укинат овие тестови само за четврта, да остане само матура, бидејки кој уче а кој не уче ке се виде и од резултатите на матура. Вклучувајки ја матурата тоа се 14 со проект 15 тестови што матурантите ќе треба да ги полагат во тек на еден месец... не станува збор дали се лесни или тешки... во четврта веќе имаме една проверка на знаење... зошто и уште една - премногу е матријал и премногу стрес па колку и да е лесно

абе на обична писмена колку и да знаеш пак имаш некое чусвство во стомак... а замисли чусвство кога ти претстојат 15 испити... па колку и да знаеш... човек си хах
Ајде тие што се 4 имаат до некаде право да се бунат бидејќи не ќе можат се да постигнат, ама за останатите нема никакво оправдување.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
c c c c c абе лелеле утре оставам у пост скениран закон ок?????

размисли рационално.. ако не влијаје никако на учениците... никој нема ништо да напише... така ке си се просвират до школото.. зашо ке се замарат... и сите плати намалени. нема резон.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.731
Поени од реакции
11.602
Ти си грешка.
Ако имаш македонски петка, а на тестот извадиш тројка, во свидетелство ќе ти се пиша тројка, и професорот ќе биде казнет.
Ако извадиш тестот четворка, мислам дека ќе ти остане петката.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Toчно така. И јас најмногу заради тоа сакам да се полага. Не може деца на професорчиња кои не знаат ни името да си го напишат да имаат оцена како мене или па како некој друг во мојот клас. А втората причина поради која сум за овие тестови ја кажав претходно и е многу разумна, ама ретко кој сфаќа што сакам да кажам:

Не знам зошто се буните. Погледнете ја темата најлоши професори. Полна е со постови : "Знам за 5ка, ми пишува 2ка". Па направи го тестот, покажи и дека знаеш за 5ка. Реши ја гад демет. Еве ви шанса да ја закопате глупачата:). Не сакате тестови? Па тогаш не пишувајте во таа тема дека знаете повеќе отколку што ви гласи оценката.
Плус, и така ако сте измеѓу две оцени, помеѓу 4 и 5, нема зошто професорот да не ви стави 5, кога на тестот и да добиете 4, нема да биде ништо страшно. А ако добиете 1, 2 или 3, тогаш ќе испадне дека телефоните вртеле.

Ти си грешка.
Ако имаш македонски петка, а на тестот извадиш тројка, во свидетелство ќе ти се пиша тројка, и професорот ќе биде казнет.
Ако извадиш тестот четворка, мислам дека ќе ти остане петката.
Ако добие 3 на тестот, ќе му пишат 4 во неговиот случај, а ако добие 4, никому ништо.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Вака значи тестот влијае на на нашата годишна оценка ....нас ни го читаа законот....
ако некој се чувствува способен во рок од две недели да полага годишни тестови по 12 предмети..ако мисли дека ке може по историја да ги запамти сите дати...по сосциологија сите теории и теоретичари.. биологија сите коски на тело...ако има време да ги извежба сите задачи од неговата збирка....географија да ги знае сите бројки за површина и слично ...слободно полагајте јас не планирам

Член од
2 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Може да отворам нова тема со анкета?... укинување на ваквите финални тестови само за четврта за да видеме дали ке имаме подршка.. а мојот став го има погоре.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Toчно така. И јас најмногу заради тоа сакам да се полага. Не може деца на професорчиња кои не знаат ни името да си го напишат да имаат оцена како мене или па како некој друг во мојот клас. А втората причина поради која сум за овие тестови ја кажав претходно и е многу разумна, ама ретко кој сфаќа што сакам да кажам:

Ако добие 3 на тестот, ќе му пишат 4 во неговиот случај, а ако добие 4, никому ништо.
Кај нас во клас повеке од половината се ептен затуцани и цела година немаат научено ниту една лекција. На крај година ке дојде татко му 2-3 пати во школо и ке го поминат. Па тие таквите нека се спремаат, а тој што си учел нема за што да се грижи.
Вака значи тестот влијае на на нашата годишна оценка ....нас ни го читаа законот....
ако некој се чувствува способен во рок од две недели да полага годишни тестови по 12 предмети..ако мисли дека ке може по историја да ги запамти сите дати...по сосциологија сите теории и теоретичари.. биологија сите коски на тело...ако има време да ги извежба сите задачи од неговата збирка....географија да ги знае сите бројки за површина и слично ...слободно полагајте јас не планирам
Па брат ако цела година си учел редовно, само еднаш да ги прочиташ лекциите ке го знаеш материјалот.

Kajgana Shop

На врв Bottom