Протест!

Член од
30 септември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
Брат ако продолжиш така не ти бега бан. Абе пишувај малку покултурно, не се карај, дискутирај на ниво. :vozbud:
Ne navreduvam ali ovoa e tema da se izvestat site u4nici kakva e situacijata a sea nekoj so zavrsil sredno a se kur4e ja mislam deka ne e ok a za ban neka udarat.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Абе брат мислиш дека не ти одат или не сакаш да ти одат? Абе на секој му оди се, само не сака да учи. Талент е 5%, а другото е работа и труд. И мене може не ми оди Македонски, ама мора да се учи, зошто за тоа сум ученик, не сум за да работам тешка физичка работа. Ти загреј го столчето, решавај дома по 2-3 саати дома математика, па да видиш дали не ти оди. Се е до работа бе братче.
А тие 5%?Ако ги немаш тие, ако ја немаш природната дарба џабе ти е работата.Ако некој нема талент за јазици, нека оди по цел ден на курс, на спремања пак ќе знае помалку од тој што има талент.Исто и математика.Не е се за секого.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
znaci ne se strajkuva za matura tuku se strajkuva za zavrsnite ispiti. Kako prvo na nekoj ucenik ne mu odi pismeno mu odi usno a na drug obratno i dali mislite deka nekoj sto imal pismeno 4 a usno 5 ne zasluzuva za 5 ili pak nekoj sto imal pismeno 5 a usno 4 ne zasluzuva za 5 ???
Vtoro maturantite treba ovaa godina da se spremat da polagaat drzavna matura od 4 predmeti koj gi ucel vo izminative 4 godini i plus spored ovaa treba da se spremat i za 8 drugi predmeti koj gi ucel vo tekot na ovaa godina!! Pa dali nekoj ke moze da go postigne toa???
Kolku i da si ucel vo tekot na godinata toa nemas teoretski sansi da go pomnis vo tekot na celata godina znaci ke ti treba povtoruvanje po sekoj predmet posebno. Znaci strajkot ne e bidejki ne mu se odi na nekogo na uciliste tuku poradi tie zavrsni ispiti.
I uste edno da napomenam znaci na profesorot so sekoja povisoka ocenka koja ja ima staveno na ucenik mu se odzema po 15% od platata, a za sekoj tret ucenik na koj popustil ocenka go brkaat od rabota, a vo edna generacija prosecno vo uciliste ima po 350 ucenici od koi kako sto rekov polovina se podobri usno otkolku pismeno i profesorot normalno ja stava povisokata ocenka. Znaci sekoj profesor ke bide izbrkan od rabota!!! Pa koj ke predava na idnite generacii :toe::toe::toe:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
znaci ne se strajkuva za matura tuku se strajkuva za zavrsnite ispiti. Kako prvo na nekoj ucenik ne mu odi pismeno mu odi usno a na drug obratno i dali mislite deka nekoj sto imal pismeno 4 a usno 5 ne zasluzuva za 5 ili pak nekoj sto imal pismeno 5 a usno 4 ne zasluzuva za 5 ???
Vtoro maturantite treba ovaa godina da se spremat da polagaat drzavna matura od 4 predmeti koj gi ucel vo izminative 4 godini i plus spored ovaa treba da se spremat i za 8 drugi predmeti koj gi ucel vo tekot na ovaa godina!! Pa dali nekoj ke moze da go postigne toa???
Kolku i da si ucel vo tekot na godinata toa nemas teoretski sansi da go pomnis vo tekot na celata godina znaci ke ti treba povtoruvanje po sekoj predmet posebno. Znaci strajkot ne e bidejki ne mu se odi na nekogo na uciliste tuku poradi tie zavrsni ispiti.
I uste edno da napomenam znaci na profesorot so sekoja povisoka ocenka koja ja ima staveno na ucenik mu se odzema po 15% od platata, a za sekoj tret ucenik na koj popustil ocenka go brkaat od rabota, a vo edna generacija prosecno vo uciliste ima po 350 ucenici od koi kako sto rekov polovina se podobri usno otkolku pismeno i profesorot normalno ja stava povisokata ocenka. Znaci sekoj profesor ke bide izbrkan od rabota!!! Pa koj ke predava na idnite generacii :toe::toe::toe:

Нормално дека не заслужува.5 значи одличен.А тоа е по сите делови од предметот да имаш 5.Затоа има и пониски оцени.Сите се навикнати на попуштање и цимолат ако не поминат со сите 5ки.Е не бива така, мора да се навикнат и на пониски оцени.Основно што се попуштало не важи и за средно.

Член од
30 септември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
Ta4no nie ne se buneme da se ukine matura tuku da se ukinat finalnite testovi a sea mislam deka i testovi i matura e malce preterano???

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кхм.. вие читате дека пишав дека НЕМА сите предмети да се полагаат? По случаен избор, тие што ќе ти се паднат, тие. Околу 3-4, ама изгледа класните не разбрале како што треба. Еден ученик ќе полага македонски, германски и историја, друг француски, биологија и географија, во тој смисол. Ни потврди нас професорката по германски.
Не знам зошто се буните. Погледнете ја темата најлоши професори. Полна е со постови : "Знам за 5ка, ми пишува 2ка". Па направи го тестот, покажи и дека знаеш за 5ка. Реши ја гад демет. Еве ви шанса да ја закопате глупачата:). Не сакате тестови? Па тогаш не пишувајте во таа тема дека знаете повеќе отколку што ви гласи оценката.
Плус, и така ако сте измеѓу две оцени, помеѓу 4 и 5, нема зошто професорот да не ви стави 5, кога на тестот и да добиете 4, нема да биде ништо страшно. А ако добиете 1, 2 или 3, тогаш ќе испадне дека телефоните вртеле.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Нормално дека не заслужува.5 значи одличен.А тоа е по сите делови од предметот да имаш 5.Затоа има и пониски оцени.Сите се навикнати на попуштање и цимолат ако не поминат со сите 5ки.Е не бива така, мора да се навикнат и на пониски оцени.Основно што се попуштало не важи и за средно.
Znaci jas ako imam usno 5 a pismeno 4 ne zasluzuvam da imam 5???
Ako sum aktiven na cas profesorot ne me fatil nespremen i sum utnal eden test t.e. sum go izvadil 4 i ne zasluzuvam 5??? i ako mi gi soberes site ocenki od testovi i pismeni mi izleze prosek od 4.7 i ne zasluzuvam 5???
EXOTIC definitivno ti ke gi vovedes novite evropski standardi vo skoloto:toe::toe:

Член од
30 септември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
Кхм.. вие читате дека пишав дека НЕМА сите предмети да се полагаат? По случаен избор, тие што ќе ти се паднат, тие. Околу 3-4, ама изгледа класните не разбрале како што треба. Еден ученик ќе полага македонски, германски и историја, друг француски, биологија и географија.
A da ne se 10 predmeti a?

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Znaci jas ako imam usno 5 a pismeno 4 ne zasluzuvam da imam 5???
Ako sum aktiven na cas profesorot ne me fatil nespremen i sum utnal eden test t.e. sum go izvadil 4 i ne zasluzuvam 5??? i ako mi gi soberes site ocenki od testovi i pismeni mi izleze prosek od 4.7 i ne zasluzuvam 5???
EXOTIC definitivno ti ke gi vovedes novite evropski standardi vo skoloto:toe::toe:
Епа ако си кикснал еднаш може и ќе добиеш.Ако ти е толку просекот ќе имаш 5.Ама не и ако имаш повеќе пати подолу од 5.
Очигледно багабонтот Фримен ќе ги воведе новите стандарди, мене не ми требаат:)
Само да се врати од штрајк, после ќе видите како ќе биде се во ред:helou:

Член од
30 септември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
Епа ако си кикснал еднаш може и ќе добиеш.Ако ти е толку просекот ќе имаш 5.Ама не и ако имаш повеќе пати подолу од 5.
Abe zaebi vie talentite hahahaha ke ve videme koja god si 1 ili ne?

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Кхм.. вие читате дека пишав дека НЕМА сите предмети да се полагаат? По случаен избор, тие што ќе ти се паднат, тие. Околу 3-4, ама изгледа класните не разбрале како што треба. Еден ученик ќе полага македонски, германски и историја, друг француски, биологија и географија.
nas ne informiraa deka po sekoj predmet ke se polaga zavrsen test so cel da se utvrdi dali ucenikot ja zasluzil ocenkata i dali profesorite ocenuvale realno znaci sekoj profesor ke bide izbrkan od rabota bidejki navedov i vo mojot post deka nekoj go biva usno, a pismeno ne ili pak nekoj e aktiven cela godina kreva raka a drug ke nauci samo za toj test, a spiel cela godina vo poslednata klupa i pak ke ima povisoka ocenka od drugiot:toe:

Член од
30 септември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
nas ne informiraa deka po sekoj predmet ke se polaga zavrsen test so cel da se utvrdi dali ucenikot ja zasluzil ocenkata i dali profesorite ocenuvale realno znaci sekoj profesor ke bide izbrkan od rabota bidejki navedov i vo mojot post deka nekoj go biva usno, a pismeno ne ili pak nekoj e aktiven cela godina kreva raka a drug ke nauci samo za toj test, a spiel cela godina vo poslednata klupa i pak ke ima povisoka ocenka od drugiot:toe:
Ta4no epa ajde ne ideme na skolo ke se spremame samo za finalnite testovi

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
epa i na toj test slucajno izvadis 4 povtorno zasluzuvas za 4 taka?? a cela godina si bil aktiven so prosek 4.7 pa daj te molam

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060

Kajgana Shop

На врв Bottom