Спорот со Грција - коментари од Срби

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
HELL YEAH!!!
Одлично кажано...

Трпение постои, Анка... Трпение и желба за дискусија со различни ставови, со луѓе кои ќе спречат да влеземе во вртлогот на сопствената суета.

А ако навреди нешто свето, јас ќе го банирам, сместа.

A na temata sto ke kazete ... ???

Osven Srbe na vrbe i ostanati detski bolesti ?

Зарем вреди да се замараме со сите лудаци на светов, па биле Сврбе или Блгаре......????
Остајте ги нека лаат на ветрот кутрите.
Ако изедат ***** за Македонија, па залепете им ја муцката :pusk:
Тоа ќе кажам.
Важи и за тебе ако се пронаоѓаш во некои од наведените.

Samo edno e smesno u temata

Spor so Grcija - komentari od srbi...

Em ne ste Srbi em komentirate ...logicko e prasanjeto da ne ste slucajno Srbi :pos2:( se zaebavam normalno ) :tv: Makedonci ste :helou:

Зарем вреди да се замараме со сите лудаци на светов, па биле Сврбе или Блгаре......????
Остајте ги нека лаат на ветрот кутрите.
Ако изедат ***** за Македонија, па залепете им ја муцката :pusk:
Тоа ќе кажам.
Важи и за тебе ако се пронаоѓаш во некои од наведените.

Mene mi e savest chista ... i se slagam u VAsha kuka ( Vash forum ) ne smeete da dozvolite nekoj da zbori deka ne ste Makedonci, deka ste Bugari, deka ste Srbi, deka Makedoncite se izmislen narod , deka Samuil e Bugar, deka Goce e Bugar, deka ste juznosrbijanci... , deka ste so govornata manata , deka imate izmislena istorija , deka Aleksandar e Grk itn

Odma da se stavi takov clen na klada i da se posipe so benzin :pipi:

A na temata sto ke kazete ... ???

Osven Srbe na vrbe i ostanati detski bolesti ?
На темата ќе кажеме дека Србите, односно српската политика е НЕПРИЈАТЕЛ на Македонија, а пријател на ГРЦИЈА.
Затоа, треба да ги третираме согласно на тоа и под хитно да си извадиме од главите дека србите ни се браќа, први братучеди и слични глупости.

Колку што татарите се гомна толку се и србите. Ништо помалку. Едино Тито не лажеше поинаку на времето. Al' njega vishe nema...па време е да се освестиме.

И доста со тие квази-емотивни срања за пријатните искуства со пријателите Срби. Тоа се поединци. Тука збориме за еден доминантен став кој се однесува на ниво на држава и цел народ, а не на лични односи.

И доста со тие квази-емотивни срања за пријатните искуства со пријателите Срби. Тоа се поединци. Тука збориме за еден доминантен став кој се однесува на ниво на држава и цел народ, а не на лични односи.

Доста со тоа поистоветување на ниво на држава - срања кои некој ги фура за нему познати цели, откако добил поддршка од мене и тебе.

Ставот за кој се шушка е излезен од главата на еден болесник, кој слично ко и нашите кои си ги гласаме, си зема поголема слобода од колку треба - заборавајќи дека е ПЛАТЕН од народот.

Кажи ми, КАКО да се налутам на Наташа и Бојана од Белград, две девојки кои одма би ги земал за жени, затоа шо татко им се повел од рецимо економската платформа на Николиќ и гласал за него на избори?

Луѓе...Балкан + Национализам = смрт.

Шо порано излеземе од телевизорот, поубаво.

На темата ќе кажеме дека Србите, односно српската политика е НЕПРИЈАТЕЛ на Македонија, а пријател на ГРЦИЈА.

А ќе кажеме и да е твој пост небулоза. Непријател, много тешка реч. За Грчка - да, стоји.

Али где си видела у међудржавним сусретима Македонија-Србија и изјавама наших политичара (Срб и Мк) овакве ставове? Где? На основу чега онда тврдиш да се ради о непријатељским односима? Јасно је, на основу искључиво личног анимозитета.

Доста со тоа поистоветување на ниво на држава - срања кои некој ги фура за нему познати цели, откако добил поддршка од мене и тебе.

Ставот за кој се шушка е излезен од главата на еден болесник, кој слично ко и нашите кои си ги гласаме, си зема поголема слобода од колку треба - заборавајќи дека е ПЛАТЕН од народот.

Кажи ми, КАКО да се налутам на Наташа и Бојана од Белград, две девојки кои одма би ги земал за жени, затоа шо татко им се повел од рецимо економската платформа на Николиќ и гласал за него на избори?

Луѓе...Балкан + Национализам = смрт.

Шо порано излеземе од телевизорот, поубаво.
Наташа, Бојана, моите роднини од Војводина...безгласни букви.
Исто како 50 левичари од Грција кои ги донесоа у Скопје. Све е тоа ништо, маргинално.
Ама државната политика не е.

И тоа е онаа политика која го тера српскиот амбасадор да рече, во јавна изјава, дека Грција им е сосед, тоа е она што го тера народот да пишува на википедија чланци за српско-грчкото пријателство, тоа е она што ни праќа гомна ко Вранишковски, засилени од српско-грчкото лоби.

Не, Србија не ми е пријател. Србија е пријател на Грција.
Толку едноставно.

А ќе кажеме и да е твој пост небулоза. Непријател, много тешка реч. За Грчка - да, стоји.

Али где си видела у меѓудржавним сусретима Македонија-Србија и изјавама наших политичара (Срб и Мк) овакве ставове? Где? На основу чега онда тврдиш да се ради о непријатељским односима? Јасно је, на основу искључиво личног анимозитета.
Грешка.
Обидете се повторно.

Освен борбата со Грција за името ние треба да с ебориме и со останатите наши соседи зашто сите како ламји се здружиле против нас. Едни од тие се србите кои дури отвориле тема на еден форум за тој спор па даваат коментари и имаат анкета. па ајде дечки кој е распложен млаку да им покажеме кој сме што сме и дека македонско име нема да загине.

n4jrkl.jpg

а еве дел од некои коментари на форумот што би требало да ве изиритираат да дојдете и да им покажете дека сме постоеле и ќе постиме и нашата мила макеоднија не одлгедала за д аја браниме.

Makedonija kao samostalna drzava nikad nije postojala, tzv. makedonci nikad nisu postojali...
Jos jedan ,,narod'' koji su stvorili komunisti...
thumbsdown.gif

Ali ako ne moze da bude Srbija, bolje da bude Grcka...
Ili podela mi sever, Grci jug, Bugari istok, a Albanci zapad...
sm007.gif

Kakvi ,,makedonci''? Jos mi nisi pronasao podatke o tom narodu...
cooll.gif

Moze da postoj samo jedna Makedonija.Grcka makedonija

има и такви кои не бранат фер е да се аже но за тие што се националисти да им покажеме кој сме што сме.

еве лник

http://forum.bgdcafe.com/index.php?showtopic=62524&st=340

Бев таму сега македонија има повеке гласови од грција

Колку што татарите се гомна толку се и србите

Mnogu ubav recnik imas princezo ... bravos . Luge da sporeduvash so toa ... mislam :tapp:

A sto ne bidesh politicki korektna pa da kazesh srpskite politicari se toa i toa sprema Makedonija nego cel eden narod karakteriziras ... so vakva fashizoidna izjava.

Ti koja si protiv generalizacii tuka se iznatreska ko nikad so fashisticka izjava par exelans ...

Nije to lepo :nenene:

Jas nikad ne sum ni rekol deka se braka Srbi i Makedonci , niti bratucedi ... niti sakam da gi pobratimam ... Sekoj si tera svoj pat politicki pat ... i sekoj si gleda svoj interes .

Od najradikalnite Srbi kako argument kontra Makedonija bilo :

ma hteli su sa Shiptarima eto im ih Albanci... ( ko da od Makedoncite zavisi , nerazbrani neprosveteni al jebiga )

Oni da priznaju Kosovo ... ko ih jebe onda ( ko da od Makedonceto obicen graganin toa zavisi :tapp: )

Tuka e makata , gi boli ete toa 50 god u ista drzava i sea Makedoncite se svrtea kon Albacite i Bugarite ...od druga strana Grcite se uvek kon Srbite poveke no gostoprimlivi i imaat vecita podrshka... pa molim lepo na astal koa ke izbrois plus i minus ... ekonomski poprifatlivo e da bidesh so Grk prijatel koj stoi 100 % zad tebe nego so Makedonec koj ne moze da odlucuva sam za sebe 100 % radi 25 te posto .

Normalen Srbin ke rece bas me briga koj so saka neka si prai negova drzava bas me zabole , a izvini gde to bese Makedonija ke ti recat mladite , niti gi interesira niti nisto ...

Колку што татарите се гомна толку се и србите

Mnogu ubav recnik imas princezo ... bravos . Luge da sporeduvash so toa ... mislam :tapp:

A sto ne bidesh politicki korektna pa da kazesh srpskite politicari se toa i toa sprema Makedonija nego cel eden narod karakteriziras ... so vakva fashizoidna izjava.

Ti koja si protiv generalizacii tuka se iznatreska ko nikad so fashisticka izjava par exelans ...

Nije to lepo :nenene:

Jas nikad ne sum ni rekol deka se braka Srbi i Makedonci , niti bratucedi ... niti sakam da gi pobratimam ... Sekoj si tera svoj pat politicki pat ... i sekoj si gleda svoj interes .

Od najradikalnite Srbi kako argument kontra Makedonija bilo :

ma hteli su sa Shiptarima eto im ih Albanci... ( ko da od Makedoncite zavisi , nerazbrani neprosveteni al jebiga )

Oni da priznaju Kosovo ... ko ih jebe onda ( ko da od Makedonceto obicen graganin toa zavisi :tapp: )

Tuka e makata , gi boli ete toa 50 god u ista drzava i sea Makedoncite se svrtea kon Albacite i Bugarite ...od druga strana Grcite se uvek kon Srbite poveke no gostoprimlivi i imaat vecita podrshka... pa molim lepo na astal koa ke izbrois plus i minus ... ekonomski poprifatlivo e da bidesh so Grk prijatel koj stoi 100 % zad tebe nego so Makedonec koj ne moze da odlucuva sam za sebe 100 % radi 25 te posto .

Normalen Srbin ke rece bas me briga koj so saka neka si prai negova drzava bas me zabole , a izvini gde to bese Makedonija ke ti recat mladite , niti gi interesira niti nisto ...
Абе ајде, фашизодина изјава. Реторикава потсеќа да не кажам на кој.

Дали навивачите на делија се нормални Срби?
Дали свештенството српско е нормално?
Или се непријателски настроени од што се луди?

A ako kaze sea nekoj deka Makedoncite se isti gomna sto ke se desi ?

Pa bidete fer majku mu :kesa:

Ajde sea deliite navijacka grupa reper za Srbite mislam :tapp:

svestenstvoto reper ... kolku procenti se toa od Srbija ? 1% 5 % ????

Ili tamu se sve popovi i delii drugi normallni NEMA a ?

Епа кога не ти се чита шо зборам, мене не ми се ни објаснува...

Има Срби кои кур ги боли и за Грција и за Македонија. Али не се битни.
Битна е српската политика која НЕ е пријателска кон Македонија.

И тоа е онаа политика која го тера српскиот амбасадор да рече, во јавна изјава, дека Грција им е сосед,

То је гаф, али у неком смислу и јесу суседи, регионални, само нису врата до врата, него други улаз

тоа е она што го тера народот да пишува на википедија чланци за српско-грчкото пријателство,

И шта је ту лоше? Има људи са обе стране који негују неки вид повезаности, неко са Грцима, неко као ја са Македонцима...

тоа е она што ни праќа гомна ко Вранишковски, засилени од српско-грчкото лоби.

Оно што је овде битно је чији је он држављанин и чијим законима подлеже.

Не, Србија не ми е пријател.

Твоја ствар и жеља.

Србија е пријател на Грција.
Толку едноставно.

Значи непријател на Македонија. Навистина едноставно, да не кажам просто.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom