Сатанизам

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Абе сеа види, ко почнал Кроули да практикува практични нешта дотичниот исфрустриран Ла Веј трчал под маса испраен

Не би требало да се меша сатанизам со Вичкрафт и Кроули, мислам дека тоа е повеќе од јасно :)
Не би рекол! Сатанизмот има многу заеднички работи со Телемата!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дај боже да сум грешка , ама не сум , бегај додека можеш.
Грешка си друже! Во сатанизмот нема жртвувања, најдобар пример се "единаесетте сатански правила на земјата" Посебно 10-то јасно го кажува ставот за жртвувањата! -

1. Не давајте совети или мислења освен ако не ви бараат!

2. Не ги кажувајте својте проблеми на другите освен ако не сте сигурни дека сакаат да ги чујат!

3. Кога сте на туѓ имот, почитувајте ги правилата кои владеат таму или во спротивно немојте да бидете таму!

4. Ако некој на вашиот имот ви прави проблеми, третирајте го сурово и без милост!

5. Немојте сексуално да се наметнувате ако предходно не сте добиле сигнал за парење!

6. Не земајте тоа што не е ваше, освен ако не претставува терет на другата личност која очајно сака да се ослободи од него!

7. Признајте ја моќта на магијата ако успешно сте ја употребиле за да ги остварите своите желби. Ако ја порекнете моќта на магијата одкако успешно сте ја призивале, ќе изгубите се што сте стекнале со неа!

8. Не приговарајте за ништо што лично не ве засега!

9. Не правете им зло на мали деца!

10. Не убивајте не-човечки животни, освен ако сте нападнати или за храна!

11. Кога одите на отворена територија не сметајте никому. Ако некој на вас ви смета замолете го да престане, ако не престане уништете го!

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
А се собирате т.е. праите hell party whatever некоја организација или само самоуки нет-сатанисти сте по Македонија?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Незнам ама штом Хитлер свртил нешто наопаку има нешто нели?
Хитлер бил недоветен за такви работи, затоа тука биле Карл Хаусхофер и Хајнрих Химлер...да го подучат...
Инаку една од причините била тоа што свастиката во таква положба каква што е, црна во бел круг на црвена позадина е неверојатно нападен симбол кој лесно се врежува во подсвеста...не постои човек кој барем еднаш видел наци-свастика а да ја заборавил...згодно за лоботомирање на германска раја...

Има еден многу ефикасен начин за да се решат дилемите, и притоа да не се промовираат заблуди и невистини, а тоа да се прочита соодветната материја! Ти пријателче ја квалификуваше идеологијата која ја почитувам како ѓубре, без при тоа да знаеш и основни работи! Со нагаѓање какви и со што биле ритуалите, дали имало или не жртвување! Во најмала рака несериозно и незрело однесување!
Има жртвување и има педофилија.
Жртвувањето поради ослободување енергија со која манипулираат свештеници на зерзевуло, а педофилија од слични побуди но со таа разлика што им треба пред-адолесцентно човечко битие каде енергијата е најсилна и не е променета од електро-хемиските промени кои се случуваат низ пубертетот.
Популарна појава кај меѓународната политичка и економска “елита“...

што мислите каде исчезнуваат стотици илјади деца секоја година а во траг не може да им влезе ни интерпол ниту една полиција...

едно име само...

РОМАН ПОЛАНСКИ...

Сведочења на оние среќните...или не...кои преживеале...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.532
Не би рекол! Сатанизмот има многу заеднички работи со Телемата!
Освен погрешно протолкувани симболи и дел од филозофијата, можеби. Да не ме сфатиш погрешно, не е мое да осудувам и пресудувам кој каков правец милува ама имам впечаток дека сатанизмот е склоп на недефинирани идеи без одредена цел...ја обожава мајата (илузијата) материјата...можеби грешам.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Love is the ever constructive force, everything that was, is or ever will be...:)

Следбениците на Ла Веј,Кроули и слични на нив...некако им се видело комплицирано ова па го скратиле во... Do as you will...:pos2:
Na prvoto - yes, indeed

Na vtoroto - no comment :)

Сигурно не се ритуали со тревки
nekogas nekoi samani upotrebuvaat trevki za odredena cel vo rituali...sto ti e poentata? :helou:

Пентаграмот е симбол на петте човечки сетила, исто така има поврзаност и помеѓу планетата венера која е симбол за носителот на светлината (утринска звезда, звезда деница), која во период од 8 години прави шема на пентаграм на небесниот хоризонт! Исто така во каблата е објаснето како апсолутот кој е претставен како светлина го создава првиот свесен ентитет освен себе, ословен како "сад". Процесот на создавање на садот во кабалата има пет чекори! Со популаризација на латинските називи, зборовите светлина и сад добиваат латински називи - "lucis" i "ferre" кој задно го даваат поимот Луцифер!
Hmmmm.....za pentagramot.....toa mi zvuci like the Iron and Pearl Pentagrams of Feri Witchcraft......za mene pentagramot gi pretstavuva 4-te elementi plus Spirit as the fifth

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Хитлер бил недоветен за такви работи, затоа тука биле Карл Хаусхофер и Хајнрих Химлер...да го подучат...
Инаку една од причините била тоа што свастиката во таква положба каква што е, црна во бел круг на црвена позадина е неверојатно нападен симбол кој лесно се врежува во подсвеста...не постои човек кој барем еднаш видел наци-свастика а да ја заборавил...згодно за лоботомирање на германска раја...

Има жртвување и има педофилија.
Жртвувањето поради ослободување енергија со која манипулираат свештеници на зерзевуло, а педофилија од слични побуди но со таа разлика што им треба пред-адолесцентно човечко битие каде енергијата е најсилна и не е променета од електро-хемиските промени кои се случуваат низ пубертетот.
Популарна појава кај меѓународната политичка и економска “елита“...

што мислите каде исчезнуваат стотици илјади деца секоја година а во траг не може да им влезе ни интерпол ниту една полиција...

едно име само...

РОМАН ПОЛАНСКИ...

Сведочења на оние среќните...или не...кои преживеале...

Поимот Сатанизам се употребува и злоупотребува од секого, секаде и секогаш! И тој герилецот од либерија што трчал гол, и масакрирал луѓе изјавил дека сатаната по мобилен му наредил да прави тоа! Што не го прави сатанист! Проблемот е што многу псевдосатанисти се декларираат како сатанисти, единствено за да се здобијат со имиџот на "лоши момчиња"

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.532
7. Признајте ја моќта на магијата ако успешно сте ја употребиле за да ги остварите своите желби. Ако ја порекнете моќта на магијата одкако успешно сте ја призивале, ќе изгубите се што сте стекнале со неа!
За да ги остварите вашите желби? Е тука лежи зајакот.
Желбите си ибале мајката ако не воспоставиш контрола врз нив, не дај боже со магија да ги мешеш.
Затоа викам, тоа е обожавање на материјата која треба да биде помошно средство а не предмет на обожување :)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Toecutter, na vakov nacin luge go gledaat i vesterstvoto i sve drugo sto e u vrska so okultizmot. Sekade ima po nekoe loso jabolko.

Inaku, ja se sekavam deka kazuvaa nekoi africki pleminja kako zrtvuvale mali deca, im kasapele race i noze za outburts of energy. A ovie slucai nemaat bas nikakva povrzanost so nieden okulten evrposki ili americki krug.

:toe:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Поимот Сатанизам се употребува и злоупотребува од секого, секаде и секогаш! И тој герилецот од либерија што трчал гол, и масакрирал луѓе изјавил дека сатаната по мобилен му наредил да прави тоа! Што не го прави сатанист! Проблемот е што многу псевдосатанисти се декларираат како сатанисти, единствено за да се здобијат со имиџот на "лоши момчиња"

Night Stalker :vozbud:

Самопрогласен сатанист

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А се собирате т.е. праите hell party whatever некоја организација или само самоуки нет-сатанисти сте по Македонија?
Идеологијата на сатанизмот е приложена во сатанската библија од Anton Lavey, секој кој се препознава во таа идеологија може да се декларира како сатанист!

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
nekogas nekoi samani upotrebuvaat trevki za odredena cel vo rituali...sto ti e poentata? :helou:
Поентата ми е дека има човечки жртви у тие нивни ритуали.
Само им вадат памет дека не е така.
Убаво рекле старите и не грешат.
Кој со ...................................

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Поентата ми е дека има човечки жртви у тие нивни ритуали.
Само им вадат памет дека не е така.
Убаво рекле старите и не грешат.
Кој со ...................................
А од кај си ти толку сигурен?! Јас тврдам дека нема! и дека сето тоа се заблуди од луѓе кој по секоја цена сакаат да го прикажат сатанизмот како олицетворение на злото! Како може да биде воопшто признаен за религија ако има такви работи? До кога ќе шириш невистини??

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Не знам колку ќе ми го прочитате постов ама ајде ...да се обидам.

Дечки уствари што се замарате со вакви работи?!

Што се замарате со догми?!

И тие 11-те правила се чиста измислица. Има докази за тоа колку да сакате.
Се интересирав многу за окултизмот пред неколку години (4-5) и прочитав што имаше да се прочита и сфатив дека исто како и верувањето во Бога се е врз база на догма, т.е. bullshit.

Сте прочитале bullshit литература од LaVey...голема работа. Се тоа се луѓе кои немале попаметна работа да се занимаваат, па седнале да го тупат за нешта за кои нема логична (па и догматична) потреба да се дава човечка димензија.

Ете и да е вистина. Реално да постојат тие два света. Како свесно човечко суштество, склоно кон логични заклучувања, неможеш да ги оспориш нештата само затоа што не си ги видел, така што атеизмот не е најдобро прибежиште. Луѓето сме right smack in the middle. Според догмата, Луцифер бил љубоморен на човекот бидејќи ја добивал љубовта од Бога, ... е сега се поставуваат милион прашања. Зошто луѓето да го сакаме Луцифер, ова она...па зошто да го сакаме Бога, кој не оставил на милост и немилост на Луцифер оти Адам и Ева го прекршиле заветот...

Мислам дали гледате дека се вртиме во круг со детали исцрпени од роман за деца?!

Треба еднаш да се сфати. РЕЛИГИЈАТА НЕ СМЕЕ ДА ИМА ПРАВИЛА НА ЖИВОТ! Религијата поставува одредени вредности, животни вредности, за почит, љубов и сл., но не „Не какајте овде“, „Не ја клецајте неа“, „Не јади мрсно во петок“ и сл. глупости.

Затоа секоја чест на БУДИЗМОТ! Закон религија која ти овозможува крај краева и да веруваш во Исус, Алах или било што, што ти го нарекуваш Бог. Тоа е начин на живот како да дојдеш до Бог, кој нема човечка форма и се доживува, а не гледа, чита, и сл.

Kajgana Shop

На врв Bottom