Испити на крај на година во средното и основното образование

Статус
Затворена за нови мислења.

Јоулин<---

Играорка
Член од
25 февруари 2009
Мислења
186
Поени од реакции
3
Знае ли некој што се случува со Уставен???Има ли некои новости?Некој ако има близок роднина,пријател....во Уставен нека прашаа :helou::smir:

Како што разбрав, одлуката на Уставен ќе се знае утре...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Оф леле па ли со селските бунтови почнаа -.- ?!:uvo:
:pos2::pos2:дојде време браќа и сестри,кога треба пушките во рака да ги земеме и да удриме на непријателоот:vozbud::vozbud::uvo:

Член од
13 мај 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
8мо сум и за полагање ми се падна германски :tapp:
Само ни кажаа кој предмет ќе полагаме,а кога треба да биде тестирањето нема информација. Пошто за 8мите треба да биде од 20ти до 30ти, може да испадне да немаме ни една недела за спремање.
И башка кај нас демек професорите бирале по кој предмет ќе биде тестирањето. Се прашувам дали е случајност шо ќерката на германски учи во наш клас и шо девојчено не го бива за ништо, освен за германски, а највероватно ќе испадне првенец на генерација пошо на госпоѓицата и ставаат петки, а на час буквално спие. :kesa:

S

SSS-Stolica

Гостин
Имам голема среќа...ми се паднаа лесни предмети Англиски и Музичко:party3:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
ЈА само знам дека Вовед во право ке полагам, а за другиот предмет дај боже да биде како што викате тој што класната ми го предава:se_ molam:se_ molam.И не ми се свига на компјутери тестовите и секое прашње ке стои на екран минута ипол ако не го знаеме или ако толку бргу прашањето не го одговориме готово е ке отиде.Само кој не прашува нас :nesvest:.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Jaзично А сум и ми се падна физика, а на математичко А едниот клас му се паднаа англиски и македонски, еден клас од општествено А има биологија и математика. Логикава клоца газови :tapp:

Изборните мислам дека не можат да се паднат за тестирање, така ни кажаа.

П

Паган-др

Гостин
Официјално кај нас еден предмет ќе се полага (таман сме класови и професори). Јас сум Германски. Добро е. Задоволен сум. :)

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Нас ќе не тестираат хемија,а осмо сум иначе.:tapp: Најубаво ќе беше јазик некој али јбг хемија се падна,сеа тешко нас.:tapp: Минатата година наставничкава си ја скрши ногата па ја немаше неколку месеци во школо па после дојде замена.Додека ни беше таа наставничка сите учевме сеа коа се врати оваа тапи сме сите.Се тешиме со тоа што ќе имало комисија од школо,па ќе се бориме некако за да не испопаднеме.:toe: Имаме огроомни дупки во знаењето,а тоа неможе со 2 часа вежбање да се смени.
Јбг тоа е,баксуз генерација сме.Се на нас нешто се експериментира.:tapp:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Одлуката на Уставен суд ќе ја слушнеме на 22 мај.

На 22 април го зедоа законот за проверка на уставност, процедурата е 30 дена. Значи на 22 мај ќе чуеме дали ќе ги укинат тестовите или не. Протестите се залудни, никаква галама може да влијае на одлука на Уставниот суд на Република Македонија, не бидете смешни.

Тестовиве не се уставни бидејќи те оценува трето лице, надвор од образовниот систем.

Бидете разумни, без штрајкови, само стрпете се неколку дена.

П.С. Ако Уставниот суд ги укине тестовите, не може веќе да се вратат назад, во никаков случај. Ако не ги укине, најебали смо.

П.П.С. Јас полагам македонски и географија. А можеше и полошо. :)

Јоулин<---

Играорка
Член од
25 февруари 2009
Мислења
186
Поени од реакции
3
Одлуката на Уставен суд ќе ја слушнеме на 22 мај.

На 22 април го зедоа законот за проверка на уставност, процедурата е 30 дена. Значи на 22 мај ќе чуеме дали ќе ги укинат тестовите или не. Протестите се залудни, никаква галама може да влијае на одлука на Уставниот суд на Република Македонија, не бидете смешни.

Тестовиве не се уставни бидејќи те оценува трето лице, надвор од образовниот систем.

Бидете разумни, без штрајкови, само стрпете се неколку дена.

П.С. Ако Уставниот суд ги укине тестовите, не може веќе да се вратат назад, во никаков случај. Ако не ги укине, најебали смо.

П.П.С. Јас полагам македонски и географија. А можеше и полошо. :)

молааааааааааам? на 22? е нели утре? а како е можно на 22 кога има некои што полагаат и на 20? :lut:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Ви се погоди времето па ајде протестирајте. Лигава младина.
Полагав и приемен испит за средно, полагав и матурски испит, полагав и приемен на факултет. Не само јас, туку цела моја генерација и неколку пред мене и после мене.

Z

ZeroStyle

Гостин
Полагав и приемен испит за средно, полагав и матурски испит, полагав и приемен на факултет. Не само јас, туку цела моја генерација и неколку пред мене и после мене.
А екстерни?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Eве уште еден на кој ќе треба да му се повтори по 100 пат дека не се протестира против екстерните туку поради начинот на кој ќе се спроведат. Не е исто тоа што го зборат на ТВ со реалноста. Пред да коментирате на темава, прашајте си ги децата под кои услови ќе се полагаат тестовите или вратете се некоја страна назад.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom