- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.749
- Поени од реакции
- 12.207
Мојата генерација беше прва што полагаше приемен во средно 1982-ра, значи ем матура, ем приемен-за првпат. Ама некој мора да го товари, глава не дигнавме. Али имаше појќе можности за самоодлука, за факс или вработување. А и денешната младина е далеку "повоинствена" или поорганизирана, не знам. Тогаш кај смеевме да кажеме не, дури и да излагаме на улица да маваме со јајца? Ќе го собереа татко ми и правец Идризово како непријателски елемент. Можеби некои од барањата на учениците или студентите и не се баш оправдани или општествено здраворазумни, но ова полагање би требало ако ништо друго да се видоизмени.Ви се погоди времето па ајде протестирајте. Лигава младина.
Полагав и приемен испит за средно, полагав и матурски испит, полагав и приемен на факултет. Не само јас, туку цела моја генерација и неколку пред мене и после мене.
Макар да со ова (ако Уставен не промени нешто) ништо посебно нема да сторат, иако ги поддржував. Само ќе добијат можда повеќе денови за учење или слична казна. На крај краишта нека пробаат, ништо нема да ги чини (се надевам нема да им намалуваат оценки така драстично), само ќе видат до кај им е знаењето.