Интеграција или изолација?

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување
Гоце бре душо.
Оти дозволуваш да изиграваш марионетка.
Та нели гледаш дека само те манипулират.
И немој да прашуваш зошто, бидејќи многу добро знам како се одвиваат работите на форумов.
Али ти си знаеш. Голема си.
А ако не, ќе пораснеш.
Нема што ја да ти бистрам памет.
Туку да ти одговорам на моќните прашања и зборови.
... НЕ ТЕ ПЛАЌААТ !? ...
Да бе Гоцка, ме плаќаат.
И тоа да видиш колку многу....толку ќе се разочараш што у депресија ќе паднеш. Ако си толку заинтересирана, слободно пиши ми п.п, има све да ти објаснам детално.
А ти ?
Немој да ми кажеш дека целиот труд ти е само за понекоја репутација.
Ќе ме разочараш.
... ти на таков начин самоволно размислуваш !? ...
Абе како можам самоволно да размислувам, кога ме плаќаат.
Ти па.
Размисли малку ебаго.
... Сериозно !? ...
Мртов озбилен.
Блед...ко дух да сум видел.
... Реално !? ...
Жими тебе.
... упс ! - каде згрешила природава !?
Каква грешка бе Гоца, да ти пуштам слика има с'места да се заљубиш у мене.
Боље дефинирај како уметност на природата.
нова возможност ми светна :
- плод од мешан брак ?
Како погоди бре од прва, ќе се убијам.
Абе ти гатачка да не си....или можеби гледачка.
Што гледаш ?
Сител ?
- различно потекло од Македонското ?
Јао човече.
Мора да те запознаам лично.
Значи како погодуваш....овај гледаш, алал нека ти е.
Ете, признавам, ме фана.
Абориџин по потекло.
- повеќе даваш значење на финансиите , во однос на сопствените корени ( нормално , ако си МАКЕДОНЕЦ ) ...?
Абре како може еден Абориџин да гледа Македонски корени.
Дај молим те не ме смеј.
Финансии бе Гоцка, финансии.
Него дај види, прашај таму по ДПМНЕ-то, како со финансиите.
Они се на власт сеа, па можеби ќе дадат повеќе од ова опозиционерите. Само стенкаат, те немаат пари, те многу сум барал.
Ама ова последново меѓу нас да остане.
Мислам дека можам да рачунам на твојата приватност....нели ?
И ЗА ОВА ИМА :) И ХЕ,ХЕ ...

... МАКЕДОНИЈА И НА НЕБО И НА ЗЕМЈАВА БОЖЈА ...
ОСТАЈ БРЕ ЧОВЕКУ ДА СИ БИДАМ МАКЕДОНКА ОД МАКЕДОНИЈА !
Извини, ама не толерирам ширење на неточни информации.
Како тоа на небо.
Та нели небото е меѓународно.
Дај не биди контрадикторна.

П.С.
Мислам дека ја задоволив твојата љубопитност.
Твоите неозбилни прашања, не заслужуват подобар одговор :)
Ај сеа координирај се со нарачателите, па видете таму што ќе смислите како одговор.
Ама глеајте да биде што по патриотско и што по срцепатално.

А за да си ја комлетираш репликата, посочи ми барем еден пост, со кој Јас на тебе ти бранам да бидеш Македонка во Македонија.

Треба да го почитуваш неговото мислење бе Гоца, тој е дојден за цивилизирана интелигентна дискусија под превезот на врвната социјал-демократска опција.

:pos2:
Дај друг џокер :)

vo nikoj slucaj nemoze da ima makedonski geni:toe:
А ти доколку сакаш да спориш нешто околу Македонските гени, прво научи да си го цениш МАКЕДОНСКОТО писмо, па потоа повели спори.
Минимум праг.

А ти доколку сакаш да спориш нешто околу Македонските гени, прво научи да си го цениш МАКЕДОНСКОТО писмо, па потоа повели спори.
Минимум праг.

а ти од кај знаеш дека нема проблеми со КОМПЈУТЕРОТ па неможе да стави македонска подршка! и ти до скоро немаше па некој ти сер*ше за тоа?

Само ке кажа,дека изолациjaта не е начина да се бранат националните интереси.Изолациjaта може сега да не се усешта,но последствиjaта ке се усетат во последствие.

[acko]®;1692882 напиша:
а ти од кај знаеш дека нема проблеми со КОМПЈУТЕРОТ па неможе да стави македонска подршка! и ти до скоро немаше па некој ти сер*ше за тоа?

Ти па од кај знаеш дека у секоја манџа треба Вегета ?
Можеби некаде треба само сол.

Ај види од околу 1 300 поста колку ми се напишани со НЕМАКЕДОНСКО писмо, па после труби.
А за младичот знам, пошто некни напиша некој пост со кирилица.

...
2, и тунгузија може да поднесе било каква апликација ама треба и да ја одработи,,, а ја одработи и кандидаски статус се доби по заслуга на Шекеринска ,тогаш дпмне велеше да не бараме кандидаски статус оти не сме биле спремни....
ако не беше радето ние денес немаше да имаме кандидатски статус, леле колку си ја сакам радето оти она е заслужна за сите добри работи во Македонија, а за сите лоши е крив груевски, не за друго он е на власт сеа, коа се тоа ке се смени обратно и негативците ке се сменат обратно
јас се чудам оти нафтата била толку скапа, па сите ја пиеле
најзаслужен играч за Македонија да добие кандидатски статус во еу е грција, зш ако станеме кандидати ке не фатат во клопка за името и ке се закануваат со вето како што беше и за нато,
Турција има кандидатски статус 40 години па никому ништо
големата фама... кандидати сме биле... уф огромен напредок на нашата земја... огромна залуга на рада шекеринска оти е транспарентна и продуктивна....знае да сере дека го добила кандидатскиот статус, а не знае да признае дека и го подарила најголемиот пораз, дебакл на некогашната најголема партија во Македонија....аплауз за рада и за ситенаивни шо трескаат зелени на празно

Ај види од околу 1 300 поста колку ми се напишани со НЕМАКЕДОНСКО писмо, па после труби.

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=1590829&postcount=148

доволен доказ? и ти после ќе ми збориш кој не си го почитувал посмото!

[acko]®;1692970 напиша:
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=1590829&postcount=148

доволен доказ? и ти после ќе ми збориш кој не си го почитувал посмото!

Абе прездоволен.
Ме утепа со доказов, ме усрами.
Цел сум црвен....ко пиперка за ајвар.

Инаку од 1 307 поста, имам некаде десетина на латиница, од причина форматирање на hdd, и преинсталација на windows.
Дати и час на поправка, сакаш да ти доставам ?

Абе прездоволен.
Ме утепа со доказов, ме усрами.
Цел сум црвен....ко пиперка за ајвар.

Инаку од 1 307 поста, имам некаде десетина на латиница, од причина форматирање на hdd, и преинсталација на windows.
Дати и час на поправка, сакаш да ти доставам ?

не треба мене ништо да ми докажуваш само немој на други да им мрчиш ако не си сигурен во себе!

[acko]®;1693046 напиша:
не треба мене ништо да ми докажуваш само немој на други да им мрчиш ако не си сигурен во себе!
Хахаха....
Но комент.
Диши си слободно.

acko aj da te vrabotam ja ...kako mu go slapna dokaz u faca bravos ...take eb argumenti one ke zbori protiv vlast ...mashalah ... te pozdravi Ali ako sakas dojdi kaj nas u stab da popieme po edna :tv:

A nekoj da mi kaze vo sto se sostoi izolacijata??Bas me interesira kako kene izoliraa ?Zasto sme tvrdoglavi sakame da bideme makedonci?Dali grozjeto jabolkata i ajvarot nema da odat vo evropa ?Isklucuvanje od site svetski organizaci?Embargo za imeto?:toe:Kako kene izoliraat nemie jasno?:tapp:

A nekoj da mi kaze vo sto se sostoi izolacijata??Bas me interesira kako kene izoliraa ?Zasto sme tvrdoglavi sakame da bideme makedonci?Dali grozjeto jabolkata i ajvarot nema da odat vo evropa ?Isklucuvanje od site svetski organizaci?Embargo za imeto?:toe:Kako kene izoliraat nemie jasno?:tapp:

Изолацијата не се гледа дали јаболката,грозјето,тиквите или расолот ќе оделе во странство.:toe:

1200 долари се доволно за канада?:uvo:

Другар, најсериозно ова, со 15.000 годишно во Канада неможеш крај со крај да сврзеш.

За понормален пристоен живот потребно ти е минимум 30.000 годишно.

Со 30.000 годишно ништо не правиш. Ќе преживуваш.

Трошоци:
1.200 кирија
300 сметки
500 храна

Тоа се 2.000 долари. А каде се медицински трошоци, забарот на пример не е покриен со основното медицинско осигурување, тука имаш минимум 800-1000 долари годишно, за забно чистење и понекоја пломба (а не дај боже некој root canal или круна), очен преглед уште 200, некој ап кога ќе те здоболи грлото уште толку, а недај боже некој поголем здравствен проблем. Каде се трошоци за автобуски карти или бензин за кола, облека, по некое кино, вечера, кафе кога ќе се прошеташ за викенд. Вкупно 6000 годишно, или 500 месечно.

Значи стигаме до сума од 2.500 bear minimum за еден месец.
На плата од 30.000 плаќаш данок од 18%, па удри му математика колку ти остануваат, а колкави се трошоците.

Реално со 40.000 си на ивица, со 50.000 годишно веќе комотно дишеш, а со 60.000 и нагоре можеш и да заштедиш по некој долар.

А пак доколку дигнеш кредит, тогаш само ратата за кредитот ти е минимум 1.500, плус 300-500 maintenance fee за зградата (пошто таму куќните совети функционираат и ако не платиш леташ надвор без пардон). Ете ти сума од 2.000 само за станот, а она сметки, храна и останато што набројав стави одозгора. А да не кажувам дека како сопственик на стан, ќе имаш и дополнителни трошоци да го опремиш, па нешто се расипало да го поправиш, па пукнала цевка итн. Кога си газда, автоматски трошоците ти растат за мин. 50%.

Ако пак уште имаш и деца, трошоците одат до небо. Само како за пример, градинка за едно дете кошта од 800-1200 месечно.

Како беше она за есапот дома и на пазар... :)

Ама немојте бе некои прикаски за инстант збогатувања, одиш таму и те чекат парите да ги береш на гранка.

Вака стојат работите. Секој ден, околу 8-9 наутро, излегува еден бесплатен весник, се вика The most you can get, и таму на средните страници има канадски банкноти од 5, 10 и 20 долари, убаво отпечатени, па дури и перфорирани (мислеле луѓето :)) за полесно да може да се скинат. :wink:
Се печати во милионски тиражи, за секого да има доволно, па дури и остануваат вишок примероци. Тие ги собираат, за да ги достават дополнително во недела, за да може дури и кога не се работи, да заработуваш. :):):)

P.S. Брат, знам дека тебе не треба да ти кажувам и објаснувам. Слушај паталец, а не гаталец, нели? :)
А некој што тука се обидува да кажува прикаски за мали деца, остај нек си живее во светот на бајките. :smir:

Изолацијата не се гледа дали јаболката,грозјето,тиквите или расолот ќе оделе во странство.:toe:
Е:tapp:како кесе гледа изолацијата?врз што?ке личиме на северна кореја, закана за светот ке уништиме цивилизацијата грчка?:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom