Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување

TheMask

SσвεR SαŋTα
Член од
28 февруари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
8
Многу штетно како може да влијае!:uvo::uvo:

R

RAYTHEON23

Гостин
pa neli CIA go razvi skun-kot ama SE OTAPUVA OD NEGO
KE STANETE KAKO BOTOVI......definitivno e stetna no sakam da ja legaliziraat poradi faktot ST vo Holandija koga se legalizirase se zgolemi brojot na konzumenti za 50%...a 2 godini potoa opadna na najnisko nivo(duri i od toa koga bese nelegalna)znaci narkoturisti idat.....a i mislam deka ako ja legaliziraat barem nema mladinata da prima poteski drogi(iskustvoto od holandija govori taka)

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ако не влијае на здравјето незнам зошто би ја забранувале:pop: Не сум пробал за да кажувам од искуство, но има нешто штом ја забрануваат.-Сигурно ШТЕТНА е друга причина нема :toe:

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Абе тој што ке проба моментално да го прашаш ке кажи дека е супер.. Нема да ти дроби дека е штета(на пример јас)... Ама после е лошото бе луѓе...Ајт

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Алхохолот и цигарите имаат поголема штетност од мариханата па никој нив не ги забранува.
За спредба само во Америка годишно 50 000 луѓе умираат од алкохол, 440 000 од цигари. Се уште нема документиран случај да умрел некој од марихуана.
За разлика од претходните две докажано е и дека марихуаната има многу здраствено употреби но до крај не може да се испитаат бидејќи е забранета за осгледување и употреба.

R

RAYTHEON23

Гостин
баш напротив....тогаш ке му помини меракот на марихуана и ке се бараат потешки дроги....
vo holandija ne bese taka ednostavno gi snema dilerite i teskite zavisnici odea na metadon a marihuana da se zdosadi neeee tuku znaes kako velat lakom G'Z dva k**A lapa pa toj so saka teska ke zeme bez razlika dali e legalno ili ne:smir::helou::helou::helou:

Алхохолот и цигарите имаат поголема штетност од мариханата па никој нив не ги забранува.
За спредба само во Америка годишно 50 000 луѓе умираат од алкохол, 440 000 од цигари. Се уште нема документиран случај да умрел некој од марихуана.
За разлика од претходните две докажано е и дека марихуаната има многу здраствено употреби но до крај не може да се испитаат бидејќи е забранета за осгледување и употреба.
se soglasuvam alkoholot ima unisteno semejstva,,,ubistva siluvanja..a so marihuanata ne e taka....ali sepak e stetna ne negiram...no alkoholot ke vi go OTECE crniot drob dokolku konzumirate redovno:vozbud::vozbud:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
vo holandija ne bese taka ednostavno gi snema dilerite i teskite zavisnici odea na metadon a marihuana da se zdosadi neeee tuku znaes kako velat lakom G'Z dva k**A lapa pa toj so saka teska ke zeme bez razlika dali e legalno ili ne:smir::helou::helou::helou:
мило ми е шо разбра....тоа ти е и одговорот и на твоето дека ако се легализира марихуаната нема да се оди на потешки дроги.....:smir::helou::helou::helou:

а и малку е глупо да се споредваме со други држави....пошо сме многу поразлични....

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Напишано од kapetan
баш напротив....тогаш ке му помини меракот на марихуана и ке се бараат потешки дроги....
Тешко дека некад марихуаната ќе му се здосади на некој и ќе помине на потешки дроги,ако знае дека легално може да ја добие.
Тоа е само мит,пласиран од противниците на канабисот.
Ако некој влегол во потешки води,тоа не е директно поради марихуаната,туку поради нејзиниот нелегален статус,а еве и зошто се случува тоа:
Да речеме дека некој сака да дува марихуана.
За да ја добие,мора да влезе во одредени кругови и да се запознае со дилери.
Тука настанува проблемот.
Кога ќе влезе во таквите кругови(во обид да купи канабис),тој автоматски станува опкружен со многу потешки дроги,бидејќи дилерите не дилаат само канабис туку и се останато.
Со самото тоа што влегува во контакт со тие потешки дроги,индивидуата ги прифаќа како нормални и почнува да ги конзумира.
Тоа е причината што марихуаната ја нарекуваат отскочна даска кон потешките ствари.Во суштина,марихуаната не е крива за ништо.
Доколку била легална и би можело да се купи во специјализирани продавници,тогаш секој ќе може да ја купи таму и НИКОЈ нема да биде изложен на потешки дроги,па на тој начин,тие ќе престанат да се конзумираат.
Втора работа,забранетото овошје е секогаш послатко.
Затоа мали деца ја пробуваат марихуаната.
За да покажат дека се бунтовни или фраери,дека немаат страв и слично.
Поентата е дека,со ваков нелегален статус,секој може да ја набави марихуаната,без разлика дали е малолетен или не.Дилерите не бираат возраст.
Кога би била легална,би имало забрана за продажба на лица под 18 години.
Тие што се полнолетни,имаат право да одлучат сами дали ќе земат такво нешто или не.
Со стандардизација на канабисот,ќе се оттргнат многу негативни појави од општеството-дилерството како прво(зошто некој да ја купува на нелегален начин,кога може да ја набави без никаква опасност).
Друго,може до утре сабалје да се сере дека канабисот е штетен,па затоа не е легален,но да бидеме реални:Алкохолот и тутунот се далеку поштетни.Зошто тие се легални?
Зошто никој не смее да ги забрани нив?
Алкохолот уништува семејства.
Расипува луѓе до нивната срж.
Предизвикува сообраќајни несреќи.
Индуцира насилство.
А сепак,сеуште е легален.
Зошто?
Бидејќи никој не смее да оди против милионската индустрија што го произведува.
Дури и кога некој би се обидел,би бил потплатен за да се откаже или во краен случај-убиен.
Затоа,многу е полесно да се најдат други(многу понемоќни) виновници за девијантноста и расипаноста на општеството и да се обвинуваат и гонат тие.
И нормално,во оваа пресметка влегува канабисот,затоа е и забранет.
Ова не е некакво оправдување,ова е чиста реалност,која одбиваме да ја видиме,бидејќи е многу полесно да се рече:Остај го бе вој,џанка е,не знае шо зборуе,само се правда,отколку сериозно да се седне и да се разгледа на што укажуваат чистите факти.А тие се:
1.Никој,ама баш никој,не смее да забранува растение кое потекнува од природата,бидејќи неговото постоење воопшто не зависи од човекот.
2.Алкохолот и тутунот носат илјадници мртви секоја година.Да не зборуваме за малтретираните жени и деца-а сепак,никој не ги забранува.
3.Никогаш,никој не умрел од марихуана.
4.Да бидеме реални,властите ги заболе газот за нашето здравје,тоа е последната причина зошто марихуаната би била нелегална.
5.Ако се легализира,канабисот може да има широка употреба(и притоа не мислам на конзумација,туку на употреба во индустријата).Но секако,ова би одзело дел од пазарот кој го држат останатите индустрии(памук,хартија,лекови итн),а тоа не милионерите не смеат да си го дозволат,бидејќи губат профит.
6.Никад нема да се освестиме,се додека веруваме во медиумски пласирани лаги.
Ако веќе некој сака да суди за нешто,прво нека го проба сам,па нека оценува од лично искуство.Така е најреално и најобјективно.
Legalize it!!!
Добро луѓе само една ствар.. Сканк кај нас нема! Она што го викаат кај нас сканк е јака тетовска хемија ништо појше..
Хаха,не биди толку сигурна за тоа:back:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
Jas ne sum narkoman , jas sum uzivatel na narkoticni sredstva :) kako i da e samo prirodni zaebi ti hemija , od site rastenija na planetava bi odgleduval ogromni plantazi so Cannabis Sativa , grizlivo bi gi odgleduval :) so ogromna ljubov :)

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
:pos2::pos2: да да така е

Ако не влијае на здравјето незнам зошто би ја забранувале:pop: Не сум пробал за да кажувам од искуство, но има нешто штом ја забрануваат.-Сигурно ШТЕТНА е друга причина нема :toe:

Ако е за така цигарите одамна требаше да се забранети.

KL0$AR

I SEE DEAD PEOPLE
Член од
8 јануари 2008
Мислења
343
Поени од реакции
9
Од пороците на денешницата не се бега! освен да се зацрнеш дома и да одеш на прошетка исклучиво во природа.
А ако сакаш забава,сакаш нејкеш ке консумираш нешто.дали штетната чурава од цигарите(ИАКО НЕ ПУШИШ),алкохолот и се друго.Значи годишно во светот умираат по милиони милиони од различни пороци,или од маснотии и се друго.НЕ И ОД ТРЕВА ко шо пише погоре.има толку легални работи на светов шо не треба да се.А марихуаната има колку штетни толку и добри особини (за разлика од другите шо имат само штетни) И не е воопшто зависна,и не влече на потешки дроги,ако ти не сакаш.А,ДА имаше еден кул потпис овде незнам чиј DONT DRINK AND DRIVE,SMOKE AND FLY..ITS SAFETY! Башка и нема толку сообракај горе

Kajgana Shop

На врв Bottom