maca_kaka'
тiƒosi јаossoηeјаo
- Член од
- 6 октомври 2007
- Мислења
- 3.515
- Поени од реакции
- 640
тоше пееше за сите и на повеќе јазици. со тоа што имаше пренос и во други земји мораа да ги испоштуваат. јас не гледам ништо страшно овде, па и покрај тоа што пееа некои српски верзии, публиката си пееше на македонски. и второ, што не му се жалите на бојан марович(или како и да беше) што пееше на македонски?! супер си беше концертот, само што имаше премногу долги јавувања. требаше секоја земја по еднаш и тоа да нема некои разговори и дискусии во студиото туку воведни 2-3 минути, па потоа да одат тие клиповите што ги направиле за тоше. со други зборови, требаше повеќе музика, повеќе да пееме. ама, догодина се надевам ќе биде така, па, се гледаме на градски!Концертот беше феноменален без зборови...емоционално до максимум не жалам што 6 часа стоев во едно место зашто едноставно вредеше...само една забелешка,како можеше некои да пеат на српски јазик знам дека има песни само на српски но последниот албум беше на повеќе јазици препеан,мислам стоиш пред 40 000 Македонци и во нечија чест не пееш на нивниот мајчин јазик,па од Белград до Скопје можеле да го научат текстот на песната и не ми кажувајте дека е претерано националистички или незнам што ама човек како Самарџиќ и другите не смееја тоа да го дозволат!!!
Брат кажи ми националиста ама стварно не го разбирам тој феномен,не само сега отсекогаш сакале да неметнат нешто кажи ми ние дебили сме што учиме српски и хрватски текстови можеше Бугарот да ја научи на Македонски,можеше и он на Бугарски да фура така не е фер према Тоше,знам дека тој пееше на многу јазици но овде се работеше за чест и углед мислам дека ме сваќаш :smir:тоше пееше за сите и на повеќе јазици. со тоа што имаше пренос и во други земји мораа да ги испоштуваат. јас не гледам ништо страшно овде, па и покрај тоа што пееа некои српски верзии, публиката си пееше на македонски. и второ, што не му се жалите на бојан марович(или како и да беше) што пееше на македонски?! супер си беше концертот, само што имаше премногу долги јавувања. требаше секоја земја по еднаш и тоа да нема некои разговори и дискусии во студиото туку воведни 2-3 минути, па потоа да одат тие клиповите што ги направиле за тоше. со други зборови, требаше повеќе музика, повеќе да пееме. ама, догодина се надевам ќе биде така, па, се гледаме на градски!
си помешал некои работи. ние сме попаметни штом разбираме бугарски, српски, хрватски, словенски, не дебили. поубаво е да знаеш отколку да незнаеш. "бугарот" што го збориш, е македонец што живее во бугарија, самиот кажа, се знаел со тоше, но него патот одамна го однел во бугарија и сега таму работи и живее. да разјасниме-македонец беше водителот од бугарските вклучувања.Брат кажи ми националиста ама стварно не го разбирам тој феномен,не само сега отсекогаш сакале да неметнат нешто кажи ми ние дебили сме што учиме српски и хрватски текстови можеше Бугарот да ја научи на Македонски,можеше и он на Бугарски да фура така не е фер према Тоше,знам дека тој пееше на многу јазици но овде се работеше за чест и углед мислам дека ме сваќаш :smir:
Iskreno Kazano koncertot bese tapa...go gledav na tv poso nemozev da odam na gradski i epten sum razocaran!!iame edna dvezda i takov beden koncert?mislam deka moese mn bolje..na primer da viknat nekoi od nasive peaci Vlado Janevski Karolina Tamara Lambe i Da Lici NA KONCERT ! a ne vikanle nekoi so prv pat gi gledam i aber nemaat od peenje ..moze gresam ali ova e moe mislenje so tose normalno najubavi bea koncertite ali toa e ....<3 Tose !
мн грешиш. нашиот јазик и српскиот се многу слични така што чим можеме ние да знаеме српски можат и тие да научат македонски. мислам дека на бојан марович воопшто не му беше проблем да ја испее песната на македонски.си помешал некои работи. ние сме попаметни штом разбираме бугарски, српски, хрватски, словенски, не дебили. поубаво е да знаеш отколку да незнаеш. "бугарот" што го збориш, е македонец што живее во бугарија, самиот кажа, се знаел со тоше, но него патот одамна го однел во бугарија и сега таму работи и живее. да разјасниме-македонец беше водителот од бугарските вклучувања.
за крај, тие не наметнуваат, ние си наметнуваме. од кај знам јас српски?! од 1001 серија до сега српска што давале по нашиве канали, па јазикот им е лесен и лесно се учи. ете од каде. од никое друго место.
едит- чест и углед за тоше?! па тој за да им направи чест на другите, пееше на нивните јазици. затоа ниее моравме на нив чест да им направиме. така ги гледам јас работиве...
тебе очигледно некои работи не ти се јасни. како прво владо беше повикан на концертот но не се појави. ламбе и тамара воопшто не припаѓаат на ваков настан бидејќи тука беа тие што беа поблиски со тоше. за каролина не знам што би ти кажал. и не е битно дали пеачите ги гледаш прв пат туку битно е да го сакаат тоше. јас на пример сите пеачи ги знаев бидејќи 2 пати во темава ја имав објавено листата и плус ја следам кариерата на тоше одамна и можам да ти кажам дека сите тие беа луѓе со кои тоше имаше снимено песни или пак пеел со нив на некој настан. според мене имаше некои мали пропусти во организацијата на концертот но ова на што ти најде замерки е бесмислено.Iskreno Kazano koncertot bese tapa...go gledav na tv poso nemozev da odam na gradski i epten sum razocaran!!iame edna dvezda i takov beden koncert?mislam deka moese mn bolje..na primer da viknat nekoi od nasive peaci Vlado Janevski Karolina Tamara Lambe i Da Lici NA KONCERT ! a ne vikanle nekoi so prv pat gi gledam i aber nemaat od peenje ..moze gresam ali ova e moe mislenje so tose normalno najubavi bea koncertite ali toa e ....<3 Tose !
Ти си бил одма до мене бе ))Фантастичен концерт, браво за насобраниот народ на градски.Разликата на ланскиот со годинашниов концерт е неизмерна, но сепак Тоше го заслужи ова!
Еве и една моја слика - ѕвезденото небо
кој рече дека не се слични?! кој рече дека србите/хрватите/бугарите/словенците не разбираат македонски?!мн грешиш. нашиот јазик и српскиот се многу слични така што чим можеме ние да знаеме српски можат и тие да научат македонски. мислам дека на бојан марович воопшто не му беше проблем да ја испее песната на македонски.
еве ти уште еден пример: ја неам врска од италијански јазик ама сепак ариа ја имам научено на памет и знам да ја пеам иако не ја разбирам. така можеа и пеачиве да направат со таа разлика што на нив ќе им беше полесно отколку на мене бидејќи како што реков македонскиот и српскиот јазик се слични а македонскиот и италијанскиот немаат никакви допирни точки.
затоа мислам дека ќе беше поубаво сите да пееа на македоснки.
не ми ја сфати поентата. Тоше кога пееше во хрватска пееше песни од хрватските албуми, кога пееше во србија пееше на српски а кога имаше концерт во македонија пееше на македонски. затоа реков дека требаше да пеат на македонски.кој рече дека не се слични?! кој рече дека србите/хрватите/бугарите/словенците не разбираат македонски?!
абе принципот е битен, аман, не тоа кој што може да научи и на кој јазик да отпее!
тоше пееше на македонски, српски, хрватски, англиски(бугарски не, но сепак го почитуваа)
претставничката на албанија пееше на англиски
бојан марович на македонски
и така натаму... што сте се фатиле за јазиците, не ве разбирам.
бот! ова беше концерт за сите, не само за нас! аман! да беше така, нит јавувања ќе имаше нит ништо! луѓето сакаа да го испоштуваат со тие преноси, а ние за возврат со песни на нивен јазик. што е нејасно овде?не ми ја сфати поентата. Тоше кога пееше во хрватска пееше песни од хрватските албуми, кога пееше во србија пееше на српски а кога имаше концерт во македонија пееше на македонски. затоа реков дека требаше да пеат на македонски.