Зошто?
Мило ми е и горда сум на она што ќе се случува на стадион. Концертот минатата година беше нешто незамисливо убаво и неповторливо. Сепак таму ќе сум и оваа година. И нема да понесам пакетче палома туку ќе бидам горда што толку истакнати музичари ќе дојдат да му оддадат почит на нашиот Тоше, па пееле и на грчки.
Што се запнавте за паломата.
Иако не сум емотивна личност мислам дека на мене, а и на поголемиот број лица ќе ни се насолзат очите во одреден момент.
Една манифестација како Златна Бубамара каде дадоа извадок од негов настап сите почнаа да плачат или кога го прикажаа новиот негов спот за англиската песна повеќето гарант заплакале.
Овој концерт сигурно дека ќе е тажен. Промоција на нов албум ... а него го нема. Документарен филм ... а него го нема. Песните негови во изведба на други музичари ... него го нема.
Премногу сум горда и го ценам, знам дека секогаш срцето ме боли кога ги гледам неговите перфектни изведби и ги слушам неговите песни и солзи ми навираат, а како ли ке е на неговиот концерт...
А мене ми е мило што Ана Виси ќе пее. Таа е одлична музичарка со светска кариера, големо чудо ако е од Грција. Мило ми е што прифатила да е дел од овој настан. А сите оние кои искрено го ценеа Тоше ќе ја дочекаат со аплауз неа на сцената.
Има голема веројатност на овој концерт премиерно да биде изведен дуетот на Тоше со неговиот внук Кристијан за песната ,,Малечко" т.е ,,little thing" . Сето тоа зависи од дали ќе е во можност Кристијан тоа да го изведе, затоа семејството Проески размислува дали да го дозволи тој настап.