Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
На Ноу.Нет мамата у меѓуножно подрачје. Пола саат не можев да воспоставам врска со римоут компјутер. До толку бе немаат чоек шо ќе пази дали има проблеми со некои врски?! Ај да е прв пат нема да се бунам, али ова више рутина им стана.
Очигледно сакаат луѓево да почнат да се префрлаат на Т-Хоум или на кабелски. :tapp:

Скарфејс34 a ti so imas telefonskiot kabel od bakarni zici ti e? mislish ima uloga ova na speedtest? i download?

Брат само знам дека сите телефонски кабли од дома тој ден кога го поврзував модемот ги сменив си купив нови кабли.Тоа е целата работа :toe:

Не би рекол дека е баш максимална знае доста често да ме изненади на добро нормално :)

49bi77a6rr0w1ietpart3rar.jpg

PrtScrcapture_4.jpg

druze se sto ti pokazue deka siminja so poveke od 1.250kbps e gola voda,ako onnet ti dava internet od 10mega ondak ne e vozmozno da siminjas so pobrza brzina.tie download acceleratori se samo za vizuelno da ti go napraat kejfot u praktika ne siminjas so taa brzina koja ti ja pokazue:smir:

Што имам ја проблеми ама ич к*р не ме интересира. Плаќам за ДуоЕКСТРИМ и барам тоа да ми се испорача. Еве земаме претпоставка дека сум тотален дудук за мрежи, модеми, парици и остали глупости. Кој е должен да ми опраи работава а? Три месеци ми дрват по телефон (кој успутно ми го наплаќаат) дека пуштиле налог и дека работата ќе се среди. Па пи*ка му материна преку ку*ов ми е веќе! Воопшто не ме интересира као, кој, кога и зошто ќе превземе нешто. Ако неможат нека кажат дечко изволте или раскинуј договор или чекај боља времена. Дудуци дрпарошки и неваспитани!

Веруј ми потполно те сфаќам.Така мене ме дупеа кога требаше да ме префрлат од WADSL на Дуо Екстрим.Меѓу првите бев кој се пријави да ја користи услугата а ја добив после точно 60 работни дена и тоа пази последните 2 недели а бе секој ден сум идел во салон сум се карал што ти не што веќе толку станав досаден кога отидов да им земам модем таа што работеше таму не можеше да верува дека ме пуштиле.Поентата ми е.Плаќаш сакаш квалитетна услуга за твоите пари.Се согласувам со тебе.Али во оваа држава тоа не постои бе друже.За свои пари на крај испаѓа да молиш да добиеш пристојна услуга.Сакам да кажам немој да мислиш дека на нив многу ги боли дали ти се разбираш во компјутери или не.Ке ти речат дечко тоа не е наша работа и треба да станеш лом со нив.И на крај пак они ке си зимаат плата а ти ке седиш дома со заебан интернет.Кога ке видиш на крај ти си пак заебан.Јеби га ти се погодило нетот да не ти чини што е многу срамота за нив али сакам да кажам немој да мислиш дека на некој таму му е многу гајле за тебе како корисник.Ако не се жалиш караш што ти знам таму веќе кој методи веруј ми ништо нема да добиеш :toe:

Мојот модем се синка на 21мбпс доунлоад со 1мбпс уплоад, и даунлодот ми е топ.

1.2 KB/Sec (што имам видено твои скриншотови за даунлоад) е 9.6Mbps. Максимална и реална брзина. 17Mbps е толку многу далеку. Да беше реално ќе симнуваше со 2 и кусур MB/Sec.

Не, овој бакар поддржува ЕДВАЈ 12-13 Mbps на далечина од 1 километар од централа. Затоа и корисниците на DUO не секаде добиваат 10Mbps конекција, затоа и на сајтот на т-хоум за Call&Surf корисниците е наведено ова

а зборуваме за 6/8/10Mbps конекција. Значи не викаат дека ќе го средат проблемот, туку максимално можно ќе испорачаат. Едноставно и они креваат раце. А 24Mbps можеби може на бакаров, ако си 1 метар оддалечен од централата. Теоријата и праксата не се мирисаат ич. Теоретски, можев 20 женски да легнам синоќа. Практично, пак го дркав.

Ти се чудам на паметот, па секој нормален човек кога ќе примети дека многу луге чекаат на линија ќе свати дека има проблем некој.

На Ноу.Нет мамата у меѓуножно подрачје. Пола саат не можев да воспоставам врска со римоут компјутер. До толку бе немаат чоек шо ќе пази дали има проблеми со некои врски?! Ај да е прв пат нема да се бунам, али ова више рутина им стана.
Очигледно сакаат луѓево да почнат да се префрлаат на Т-Хоум или на кабелски. :tapp:

Абе мојов од инфел е најдобар 270 мБ на секунда Ауххх.

Дуо Ектреим до каде може во источна Македонија да се стави ??Дали може да се стави во сите региони?:toe::toe::toe:

Ima nekoj od korisnicite na ONNET doma.. satelitska dreambox ???????????????

da, relativno e dobro posto lesno se poznava, ako se karticite Ok a nisto ne otvara togas go beram gajleto so inernetot...

Дали знае некој дали од On.net ќе ги зголемат брзиниве на интернетот зошто швабиве од t-home имаат понуда до 20mbps?

И секако, додека сите се молат да се зголемат брзините јас веќе месец и пол чекам да ме префрлат на дуо екстрим. А требаше пред 2 недели... Ми викаат барањето уште е во обработка...Бреее...
И сеа, ќе си дремам јас до година со соло 10. А да, не пропуштија на 3 март да ми ја пратат сметката за март, како корисник на соло 10...

Дали знае некој дали од On.net ќе ги зголемат брзиниве на интернетот зошто швабиве од t-home имаат понуда до 20mbps?

Zgolemeni se brzinite na onie koi sklucile dogovor od zavcera mislam, ostanatite korisnici se po starite brzini. Znaci site koi ke potpisat od sega natamu imaat pogolemi brzini :D:helou:

Zgolemeni se brzinite na onie koi sklucile dogovor od zavcera mislam, ostanatite korisnici se po starite brzini. Znaci site koi ke potpisat od sega natamu imaat pogolemi brzini :D:helou:

Збориш за корисниците на Он Нет дека им зголемиле нешто брзината или збориш за корисниците на Т-Хоме? :)

реално гледано, ретко дека некој ќе ја види оваа брзина од 20 мбита.на нашава инфраструктура и квалитет на парици.ТЕШКО

Ова за Македонија т-хоме се однесува? Кој пакет е до 20 Мб/с?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom