Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Имаа проблеми од он нет оваа недела, снемуваше интернет, брзината е намалена, се јавив во он нет и ми рекоа дека имале проблем, али демек го средиле

momci site sto imaat duo extreme.....kolku vi e ping na belgrad na speedtest moze 2-3ca screenshot da pustat da vidime da sporedime kaj mene e non stop nad 105 do 114 i si vadi nekogas 10mpbs brzina nekogas 4-5-6 nema veze ova a stalno si siminja so 1.2kbps, cudno mi e nekako golem mi e pingot i na drugite serveri

И кај мене на белград вади околу 90-100-110 ама искрено да ти кажам никогаш повеке од 5-6-7 мега али ретко.Ич да не те боли за тестовите не им обрнувај внимание.

Ја го тестирам преку rapidshare :smir:. Сега баш Лост 8-мата епизода ја симињам со 900-950 Кб/с (два фајла со 450 и 500 кб/с).
Пингот ако е исто со латенција (не се разбирам баш од овие поими) тогаш евентуално би правело малку проблем при играње онлајн.

јас не знам зашто се замарате со спеедтестови.мене мерило ми е кога ќе пуштам торент и кога ке видам 10 мбита (мелем за очи) :vozbud::vozbud:

Одлични брзини ТОП ПРОВАЈДЕР!

Брао дечки прекрасни сте. Па со вакви услуги и брзини незнам кој нема да сака кај вас да се уклучи. :vozbud:

Брао дечки прекрасни сте. Па со вакви услуги и брзини незнам кој нема да сака кај вас да се уклучи. :vozbud:

Ти друже дефинитивно имаш некој проблем дали со модемот дали со жиците или тотално нешто друго.На дуо екстрим никој досега не вадел толку ниски брзини како твоите.Јави се прашај ги што може да е проблемот гледај направи нешто од критикување на форуми ништо нема да добиеш.Еве неколку спеедтестови и од мене :)

denisslika.jpg

Баш е ок сега нетов. Ми симињаше преку IDM со рапид премиум со околу 1 Мб/с, некогаш 900, некогаш 1020 но просек 1000, многу брзо.

Ти друже дефинитивно имаш некој проблем дали со модемот дали со жиците или тотално нешто друго.На дуо екстрим никој досега не вадел толку ниски брзини како твоите.
Ама и ти Скарфејс претеруваш. На бакар 17.000 или 13.000... Ќе почекаш малку.

Ама и ти Скарфејс претеруваш. На бакар 17.000 или 13.000... Ќе почекаш малку.

Врска немам брат што викаш бакари и жици и колку подржаваат овие наши линии.Само постирав спеедтестови што измерив и нормално таа брзина не ја добивам што излегува тука ама шала на страна на рапидшер со премиум симињам со 1.3 и 1.4 мб/с константо така да резултатите се и повеќе од задоволителни :)

Кога почнува ОнНет со дигитална телевизија?

Врска немам брат што викаш бакари и жици и колку подржаваат овие наши линии.Само постирав спеедтестови што измерив и нормално таа брзина не ја добивам што излегува тука ама шала на страна на рапидшер со премиум симињам со 1.3 и 1.4 мб/с константо така да резултатите се и повеќе од задоволителни :)
1.2 KB/Sec (што имам видено твои скриншотови за даунлоад) е 9.6Mbps. Максимална и реална брзина. 17Mbps е толку многу далеку. Да беше реално ќе симнуваше со 2 и кусур MB/Sec.
на бакар можно е до 24мб линија. но сепак колку стабилна ќе биде тоа незнам.
Не, овој бакар поддржува ЕДВАЈ 12-13 Mbps на далечина од 1 километар од централа. Затоа и корисниците на DUO не секаде добиваат 10Mbps конекција, затоа и на сајтот на т-хоум за Call&Surf корисниците е наведено ова
Ако не може да се постигне максималната брзина дефинирана со пакетот, Македонски Телeком АД - Скопје ќе ја испорача највисоката можна брзина.
а зборуваме за 6/8/10Mbps конекција. Значи не викаат дека ќе го средат проблемот, туку максимално можно ќе испорачаат. Едноставно и они креваат раце. А 24Mbps можеби може на бакаров, ако си 1 метар оддалечен од централата. Теоријата и праксата не се мирисаат ич. Теоретски, можев 20 женски да легнам синоќа. Практично, пак го дркав.

Скарфејс34 a ti so imas telefonskiot kabel od bakarni zici ti e? mislish ima uloga ova na speedtest? i download?

1.2 KB/Sec (што имам видено твои скриншотови за даунлоад) е 9.6Mbps. Максимална и реална брзина. 17Mbps е толку многу далеку. Да беше реално ќе симнуваше со 2 и кусур MB/Sec.

Не, овој бакар поддржува ЕДВАЈ 12-13 Mbps на далечина од 1 километар од централа. Затоа и корисниците на DUO не секаде добиваат 10Mbps конекција, затоа и на сајтот на т-хоум за Call&Surf корисниците е наведено ова

а зборуваме за 6/8/10Mbps конекција. Значи не викаат дека ќе го средат проблемот, туку максимално можно ќе испорачаат. Едноставно и они креваат раце. А 24Mbps можеби може на бакаров, ако си 1 метар оддалечен од централата. Теоријата и праксата не се мирисаат ич. Теоретски, можев 20 женски да легнам синоќа. Практично, пак го дркав.

Не би рекол дека е баш максимална знае доста често да ме изненади на добро нормално :)

49bi77a6rr0w1ietpart3rar.jpg

PrtScrcapture_4.jpg

Ти друже дефинитивно имаш некој проблем дали со модемот дали со жиците или тотално нешто друго.На дуо екстрим никој досега не вадел толку ниски брзини како твоите.Јави се прашај ги што може да е проблемот гледај направи нешто од критикување на форуми ништо нема да добиеш.Еве неколку спеедтестови и од мене :)

denisslika.jpg

Што имам ја проблеми ама ич к*р не ме интересира. Плаќам за ДуоЕКСТРИМ и барам тоа да ми се испорача. Еве земаме претпоставка дека сум тотален дудук за мрежи, модеми, парици и остали глупости. Кој е должен да ми опраи работава а? Три месеци ми дрват по телефон (кој успутно ми го наплаќаат) дека пуштиле налог и дека работата ќе се среди. Па пи*ка му материна преку ку*ов ми е веќе! Воопшто не ме интересира као, кој, кога и зошто ќе превземе нешто. Ако неможат нека кажат дечко изволте или раскинуј договор или чекај боља времена. Дудуци дрпарошки и неваспитани!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom