Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
18 март 2008
Мислења
153
Поени од реакции
0
heheeee
i jas duvav po nekoja(koj znae kolku)raketi u denot pa nisto ne se slucilo neznam sto komentar da vi dadam isto sum so memorija isto ne sum navlecen na heroin ili bilo koja droga pojaka hahahaha smesno samo taka gi lazat decata
ne pusam koj znae od koga godini ima pusev taka edna raketa so eden drugar pred okolu 6meseca taka se naduvav si legnav odspav i toa.pusev i cigari i tie gi ostaviv pa nisto ne sum narkoman za nisto.
a koga pusev da vi kazam bev mnogu glup napusen tikva a vaka poarno mi e

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.740
Поени од реакции
11.626
Како може да влијае бе ???
ШТЕТНО

Член од
20 октомври 2007
Мислења
208
Поени од реакции
5
Ех многу штетна е по здравјето на човекот :) Иако многу луге не се свесни за тоа.

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Цигарите(мислам)се поштетни од марихуаната.Марихуаната некој ја употребува не само за да искулира туку и за намалување на болката на некоја тешко излечлива болест а тоа преминување на потешки дроги од пушење на марихуана(мислам дека) нема врска.И да влијае на здравјето се намалува меморијата и се јавува збунетост поздрав
Зборуваш од искуство или од чаршиски муабети ??? Јас мислам дека тоа се безвезе муабети со меморијата освен ако си по цел ден над неа или ако не конзумираш други средства освен травата ... инаку точно дека има луге што ја употребуваат марихуаната како лековита билка за намалување на болки итн ...

V

Viktoranius

Гостин
Цигарите(мислам)се поштетни од марихуаната.Марихуаната некој ја употребува не само за да искулира туку и за намалување на болката на некоја тешко излечлива болест а тоа преминување на потешки дроги од пушење на марихуана(мислам дека) нема врска.И да влијае на здравјето се намалува меморијата и се јавува збунетост поздрав
Не се намалува директно меморијата, туку се намалува капацитетот на мозокот и затоа си мислиш дека се намалува меморијата.

Ти ако не си пробал, јас го сечам.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Марихуаната го смалува мозокот

Долгогодишното уживање на марихуана може да предизвика смалување на важни делови од мозокот до 12%. Деталните снимки на мозокот кај 15 испитаници кои 20 години пушеле марихуана (дневно по 5 цигари), покажува дека хипокампусот е помал за 12, а амигдалот за 7%, од 16 други испитаници кои не пушеле “џоинт”.
Хипокампусот го регулира памтењето и емоциите додека амигдалот игра улога во управувањето со стравот и агресијата. Оние кои уживале марихуана лошо поминале на тестот по памтење на кој им било поставено прашање да запамтат 15 зборови.
“Овие резултати доведуваат до одговор на прашањето, дали марихуаната е штетна”, вели еден од истражувачите за Herald Sun.
Оние 15 испитаници имале просечна доба од 39 години, а не земале ниту една друга дрога.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.911
Поени од реакции
11.676
Е да бе мене мозокот ваков да не ми е? :pos:

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Уште едно "истражување",спонзорирано од "грижливите" луѓе на врвот,кое ја докажува штетноста на марихуаната,со надеж дека нивните најмили потчинети,нема да си наштетат на нивното здравје,за да можат нели,нормално да си ги извршуваат поставените задачи,да бидат среќни со тоа,и да следат,следат,следат....продолжете добри луѓе,по патот кој го поставуваат други за вас.Нема веза,ај да го разгледаме истражувањето:
-Хипокампусот го регулира памтењето и емоциите додека амигдалот игра улога во управувањето со стравот и агресијата.
Освен што пишува дека влијае на памтењето,нема ништо за тоа како делува на остантите три наведени елементи.
-емоции
-страв
-агресија
Нема ништо за ова.Цел тест се содржи од задача да се запаметат 15 зборови,и заклучок дека:
Оние кои уживале марихуана лошо поминале на тестот
И ова би требало да докаже дека марихуаната е штетна по здравјето?
Смешно.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Хуехехихихи, пашкачи - тешете се : )

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Е да бе мене мозокот ваков да не ми е? :pos:
Не туку ако продолжиш во наредните 20 геодни да конзумираш по 5 џоинта дневно ќе ти стане.

Да Фаболус податоците се делимични и изгледаат аматерски, треба да се најде оригиналната публикација каде што пишува се до детали (од кои половина и повеќе нема да ги разбереш бидејќи се стручни изрази) па да ти стане јасно зошто и како се дошло до овој аматерски и неинформативе помалку и шекулативен напис.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.911
Поени од реакции
11.676
Не туку ако продолжиш во наредните 20 геодни да конзумираш по 5 џоинта дневно ќе ти стане.
Како израчуна жити се? :pos:
Нема везе, ќе го земам во предвид ова, дури и ќе почнам да водам евиденција, да не станам бистар и паметен ко алигатор :pos:

U

UnholY

Гостин
Па шо не е штетно ако го конзумираш прекумерно бе, будали едни?
Доволно е и еден џоинт во неколку дена, за refresh. Оние шо пушат по 5 џоинта на ден, се ептен прогресивно настроени. Хиперпрогресивци. :) Искрено, ни ја не го сакам тоа.
До сите оние анти-пафкачите:
Не е штетно тоа шо вие локате по 15 кафиња на ден?
Шо пушите по 2 кутии цигари?
Или пак вие се придржувате до алкохоличарскиот филм. Ќе испијам едно литро вино и ќе повраќам. Поубаво е да бидеш хроничен алкохоличар?
Епа не сакам јас да повраќам, да ме боли главата, наредниот ден да не можам да јадам и аромата на алкохол да ја сеќавам една недела потоа.
Епа споредете шо е подобро.
Јас порано пушев секој ден по 15 џоинта, а сега пушам еднаш во 3 месеца. И тоа ненамерно, кога случајно ќе се најдам во ситуација.
И на мене не се одразија никакви негативни ефекти.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Како израчуна жити се?
Па очигледно тебе веќе почнала да ти дејствува на марихуната на процесот на размислување, бидејќи јас не пресметав ништо туку тоа го пишува во студијата.
Ако сега прекинеш да се труеш со оглед на големиот број на омнипотентни клетки во мозкот ќе ти се врати истиот број на неврони во мозокот кои сепак ќе треба однова да ги тренираш да градата што е можно повеќе синапси со други неврони.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Хуехехихихи, пашкачи - тешете се : )
Немам потреба од тоа,верувај ми.
А ако напишаното од мене личи на празноглаво оправдување девијација,тогаш повели:
Да Фаболус податоците се делимични и изгледаат аматерски, треба да се најде оригиналната публикација каде што пишува се до детали (од кои половина и повеќе нема да ги разбереш бидејќи се стручни изрази) па да ти стане јасно зошто и како се дошло до овој аматерски и неинформативе помалку и шекулативен напис.
И ова е тешење?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Па препрочитај го пак што сака да ти каже - упростена верзија, пречистен текст, за да сфатите полесно, без стручни изрази :)

Инаку, колку и да излезат стручни публикации од истражувања, колку и да предупредуваат доктори, пашкачите никогаш нема да го прифатат фактот дека е штетна, ќе контраат дека не е, за да се убедат самите себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom