Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Hm me nervira kolku toa covek moze da bide ogranicen i neotvoren za znaenje,neinformiran i na seto toa da odgovara so uste pogolemi gluposti.A za tebe ko osoba pa ne te znam,mozda si fina.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Од 3ца ти најде да дебатираш со таа што ја сметаш за најограничена.

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Ne gizo radi nejze i pocna celata diskusija, a ako primeti site ostanati diskutiraat potkrepeni so argumenti itn ia ja vozvrakam na ist nacin, ama covek treba da e otvoren da nauci nesto novo,a ne najgolemiot arguement da e ja pafkam i radi toa znam.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.573
Поени од реакции
5.579
Дај ми еден дим да влезам во филм :mafi:

пс. Пробал некој мара ? :pos:(од радозналост прашувам)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Zlobnica, нема потреба да се караш со нив едноставно тоа што ги постираше студиите е повеќе од доволно. Кој повеќе го интересира повеќе ќе ги побара целите публикации бидејќи тоа што ти го постирање се само абстрактите (сижеата) од публикациите. Во комплетните публикации кои обично се не помали од 3 страни со ситен текст се наведни точни бројки и условите во кои се вржени испитувањата исто така се земени во предвид и некои фактори кои би можеле да влијаат односно да се одразат на резултатите на истражувањето, и од таму да им се одговорат прашањата со тоа што ја ги интересира со бројките односно колку грама канабис ако колку често се пуши каков ефект има.
Исто така злобница како медицинско лице би требао да ти е јасно дека уживателите на психотропна супстанца ретко се во состојба да ги согледаат односно да ги прифатат како точни резултатите до објективни научни исптиувања кои ги даваат истите резултати од повеќе различни центри. Најверојатно не морам да ти кажува дека во нивниот мозок е врежано дека нема жанси нешто што им принесува задоволство да биде штетно по здравјето.

А јас си стојам на збор дека марихуаната не е штетна по здравјето.
Манга стој си ти на тој збор ама научните истражувања кои од различни центри спореведени од различни научници ги даваат истие резултати кажуваат дека марихуаната е штетна. Дали ти тоа сакаш да го прифатиш или не тоа е твоја работа, ама ако ти си зацртал во главата и си убеден дека небото е зелено неможе никој да ти докаже ниту со експерименти кои ти лично би ги извел дека небото е сино.
Инаку само колку за информација публикации има еден куп во светов, но тие што се научно релеватни, напишани од релевантни биомедицински центри во светот се на www.pubmed.com. Секоја публикација во биомедицинската област која ја нема на гореспомнатата страница, значи дека не се смета за научно релевантна и не е публицирана до ситражувачка група или центар кои нависитна се компетентни.
Ти буни се колку сакаш и не го признавај тоа, ама пак ќе ти го повторам примерот со бојата на небото.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.573
Поени од реакции
5.579
А јас си стојам на збор дека марихуаната не е штетна по здравјето.
Не бе кој вика дека е штетнам, земи користиси тоа секој ден место паста за зуби :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Ne gizo radi nejze i pocna celata diskusija, a ako primeti site ostanati diskutiraat potkrepeni so argumenti itn ia ja vozvrakam na ist nacin, ama covek treba da e otvoren da nauci nesto novo,a ne najgolemiot arguement da e ja pafkam i radi toa znam.
Со моите постови се осеќам ко да пишувам за џабе. Тоа ми беше муабетот.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Значи почна од тоа дали еден џоинт = една кутија цигари.. Да хел не го дрвете више па ме боли таквото дали ќе цркнам од трева.. И да цркнам бар ќе си го иживеам тоа што ми е као што ја сакам без ограничувања и без стравови. Ајд

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Hm me nervira kolku toa covek moze da bide ogranicen i neotvoren za znaenje,neinformiran i na seto toa da odgovara so uste pogolemi gluposti.A za tebe ko osoba pa ne te znam,mozda si fina.
Ти ма шо мислиш само тебе ти дале очи да читаш и да се образоваш?
Ние демек дебили сме другиве? Плус ако ТОЛКУ многу си се образовала ЌЕ СВАТЕШЕ ДОСЕГА дека верувањето е многу РЕЛАТИВНА работа и луѓето сами избираат на кој извор ќе веруваат. А под поимот НАУКА и ИНФОРМИРАНОСТ не се подразбира некоја веб страна што си ја понудила како извор на тврдења и експертизи. Постојат уште милион други што ќе противречат, или ке тврдат нешто изменето/дополнето/контрадикторно. Фактички секој нов ден, секоја област што е предмет на научно истражување се дополнува со нови докази и факти и никогаш не може да се заклучи дека БАШ ТОА Е ТОА на кое треба да се верува, или ТОЈ Е ТОЈ што е миродавен да го даде конечниот одговор. Ние самите си избираме.

И ако се прашуваш во себе... ДА! И јас сум пушел некогаш марихуана и тоа МНОГУ. Затоа ми е вака испиен умов ;)

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
kakvi 100 cigari kakvi zaebancii :)
oti dzabe se maltretirate
pusac i ne pusac se razlicni raboti
toj sto saka da go svari muabetov ke se potrudi toj sto ne ke kvici cel den
ama joint sigurno e pomalce steten od cigarite ...
ah da mozam da gi batalam zasekogas !!!!!
a trevata mozes da ja kontroliras
:
nema - nema
a cigarite : ke se snajdes !!!!
pozZ

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Ти ма шо мислиш само тебе ти дале очи да читаш и да се образоваш?
Ние демек дебили сме другиве? Плус ако ТОЛКУ многу си се образовала ЌЕ СВАТЕШЕ ДОСЕГА дека верувањето е многу РЕЛАТИВНА работа и луѓето сами избираат на кој извор ќе веруваат. А под поимот НАУКА и ИНФОРМИРАНОСТ не се подразбира некоја веб страна што си ја понудила како извор на тврдења и експертизи. Постојат уште милион други што ќе противречат, или ке тврдат нешто изменето/дополнето/контрадикторно. Фактички секој нов ден, секоја област што е предмет на научно истражување се дополнува со нови докази и факти и никогаш не може да се заклучи дека БАШ ТОА Е ТОА на кое треба да се верува, или ТОЈ Е ТОЈ што е миродавен да го даде конечниот одговор. Ние самите си избираме.

И ако се прашуваш во себе... ДА! И јас сум пушел некогаш марихуана и тоа МНОГУ. Затоа ми е вака испиен умов ;)
Ko prvo i osnovno od kaj pa ti sea se najde zasegnat vo celava situacija, ja tebe ti se obrativ i kone tebe beshe namenet postot, ne ne beshe tuku konkretno na edna osoba zatoa buzzl off be.
Druga rabota, stranata sto jas ja dadov ne e nekoja random strana, tuku najgolemata medicinska SVETSKA datoteka, i ako nekoj napravi naucno istrazuvanje se praka tamu, se preveruva se i dokolku mu se odobri tek togash se publicira,znaci stranata ne e tek taka navedena,po istata strana t.e spored studiite koj se publicirani na taa strana se konsultiraat mnogu lekari za najnovi moguci terapii,novi lekovi,novi tretmani od oblasta na medecinata itn. (istoto vazi i za stranata na Cochraine Colaboration).I da ima mal milion drugi strani ama naucno ne se potkovani i se vo stilot aj malce da pisuvame na nekoja tema,nema vrska dali e tocno a dali ne.

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Aко не е штетна шо не ја легалирзират насекаде ко цигарите ?

извинете шо ви упаднав у муабетот, само да прашав сакам. Пошо не сум баш информиран ко вас . ..

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Мислам дека во Калифорнија се појавија првите улични автомати за легално купување одредена количина. Автоматите работат 24/7 со надзор на стручно лице, а се купува со оставање на отисок(отпечаток од прст) соодветен на вашата лична карта, моментална снимка од камера поставена над автоматот(за безбедносни причини) и се разбира кеш. Овај начин на купување марихуана е одобрен пред се со цел да се помогни на болните од потешки болести и дроги БИДЕЈЌИ СЕ СМЕТА ДЕКА МАРИХУАНАТА Е ЕДЕН ОД НАЧИНИТЕ БОЛНИОТ ДА СЕ ЛЕКУВА И СМИРУВА.
Ова за во САД... а Холандија веќе ни е добро позната.

п.с Можеби грешам.. не беше Калифорнија, не сум 100%.. али една од сојузните држави е.. со сигурност.

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Da marihuanata se koristi ne za lekuvanje tuku za smiruvanje i opustanje na tesko bolni luge vo paliativnata medicina, znaci luge koi nemozat kurativno da se lecat tuku paliativno so cel da im se olesnat poslednite migovi vo zivotot,znaci pred se za vreme na chemoterapija,kaj bolni od HIV/AIDS (za da dobijat apetit i da jadat),kaj multiple skleroza itn itn.Indikacija za zimanje na marihuana kaj drugi bolesti nema bidejki samata ima mnogu sporedni efekti.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Kога веќе почнавте во таа насока сакав да прашам колку држи вода тоа дека марихуаната спречува или го забавува процесот на катаркта?

Kajgana Shop

На врв Bottom