Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Луге,зошто ја осудувате ганџата.99% посто имате пробано ама немате пушено активно во вистинска смисла.Ја се занимавам со активно пушење од шесто одделение а сеа иам 19 години,па сеа вие увидете.Вашите мислења за тоа дека уништувала или горела мозок,се точни ама сепак чуството е највеличественото нешто.Замислете како е еден од животот да се чуствувате надмокни,да го знаете секој потег на човештвото и да го разбирате концептот на функционирање на општеството.

Хахахахахах....ааааахахахаххаха....хахахаххахахаххаха......ХАХАХАХХАХАХА

Ахем...

Ако активно пафкаш од шесто и сега имаш 19 години апсолутно не си способен да сватиш било кој концепт или било кое глобално движење у топтан со неговите правила и суштина.Премногу си исчаден за да го сватиш тоа бидејќи толкугодишно користење на тоа мозочно ренде те сјебало до тој степен првиот пост на форум да ти биде субјективна сатира реална само за простиот закрепостен селанец премногу напафкан да свати дека нема никаква надмоќност во неговата моментална состојба освен онаа надмоќност на имбецилизмот према неговиот мозок...јас секогаш после земање(што е страшно ретко во последно време)се чувствувам како идиот.Аман веќе од тоа ставање на ганџата на пиедестал.Не е ништо посебно!!!

Луге,зошто ја осудувате ганџата.99% посто имате пробано ама немате пушено активно во вистинска смисла.Ја се занимавам со активно пушење од шесто одделение а сеа иам 19 години,па сеа вие увидете.Вашите мислења за тоа дека уништувала или горела мозок,се точни ама сепак чуството е највеличественото нешто.Замислете како е еден од животот да се чуствувате надмокни,да го знаете секој потег на човештвото и да го разбирате концептот на функционирање на општеството.
Sam si odis do doma ili te isprakaat?

Замислете како е еден од животот да се чуствувате надмокни,да го знаете секој потег на човештвото и да го разбирате концептот на функционирање на општеството.

А те прави ли видовит?
Бог да чува и да брани.:tapp:

do:virtuala
potpolno se slagam so tebe i ja vise 8 godini pusev gandza pa ja otkazav pa pa ja zaka4iv pa pa ja otkazav se se moze ako se saka samo kako so rece treba cvrst karakter i silna volja inaku poarno bi cepkal gane otkolku da pijam i pusam i da jadam 3dg am se praaef i se otkazav od toa jadenjeto 3dg samo toa ne cini isto loso ko pravrnje ROBA-za lugeto so ne znaat HEROIN

me pravi i toa kako smo da znaes oti js baska sum nakorav malce

Aj sto si bezobrazna toa i ke ti prostam , aj sto si probala i na folija i toa ke ti prostam ama sebe ne mozam da si prostam sto bev budala sakav da ti pomognam a ne sfativ deka za tebe e veke kasno.

Da skratam koj te ebe CRKNI , na 15 godini vaka da se zbori NE E NORMALNO ...se gledame pred televizija ako ne CRKNESH PRED TOA...

Шведо имаше цела тема каде и беа кажани сите лекции, и не само тужи искуства туку убаво и беше објаснето што како е и од биолошка гледна точка, понатаму е нема потреба од зборење, јас и кажав дека треба да е среќна ко да добила на лото ако стигне до 30 години без поголеми здравствени проблеми.

Лу поентата на шведово со 25-те години е во ред, и нема потреба да се карате, бидејќи и твојата поента е точна дека кај нас тоа сеуште нема шанси да функционира.

Самото тоа што постарите конзументи на THC конзумираат ТНС со поголеми временски интервали помеѓу (како например еднаш неделно или еднаш на две недели) го прави и пушењето на Марихуанта помалку штетно од од секојдневното пушење на цигарите односно тутун (начинот на конзумирање на Никотин) во просек, но ако се пуши секојдневно марихуана тогаш тоа е поштетно од секојдневното пушење цигари односно тутун. Да бидеме реални и во тутунот и во марихуаната има многу канцерогени супстанци а со самото согоруваш на некои други супстанци се создаваат дополнително канцерогени супстанци.
Активната супстанца на Марухуанта односно на растението Cannabis sativa е Tetrahydrocannabinol или скратено ТНС. Сеуште не е докажано дали оваа психтропна супстанца создава зависност но тоа не значи дека и не создава, нешто што е сигурно е тоа дека Никотинот создава зависнот и тоа многу брзо, дури побрзо и од хероинот.
Ако имам време и желба ќе отворам тема на која ќе разглоба во детали и на молекуларно ниво за тоа која психотропна супстанца како делува. Може ќе ви биде шпанско село но ако го разберете јасно ќе ви биде што се случува во вашето тело при конзумација на една таква психотропна супстанца.

Лу и ќе те замолам да не ја браниш премногу girll бидејќи си дупло постар од нејзе и самиот знаеш дека неможеш да го споредуваш твојот памет со нејзинот кој е не седмиот пубертетски облак.

еве ти шведо дијаграм за соодносот на зависност и резистентност:
F7_1.jpg

Pa ja ne znaev deka ste ja karale i poucuvale nov sum inace nemase se zamaram

Inace sto e tocno deka e edno od najvelicestveni cuvstva na svet e tocno nekad e bolje i od koka... abe se e do vozenjeto . I ne deluva na site isto nekoj go prosvetlue nekoj go zaglupue zavisi u sto film si pred toa i so coek si znaci razlicno vozi . Ako si glup ke bides uste poglup obicno i taka aj sea da ne imenuvam i pokazuem so prsti koj sto kakov e posle vutra

Ama pak ke kazam ne e za site i loso e

Шведо имаше цела тема каде и беа кажани сите лекции, и не само тужи искуства туку убаво и беше објаснето што како е и од биолошка гледна точка, понатаму е нема потреба од зборење, јас и кажав дека треба да е среќна ко да добила на лото ако стигне до 30 години без поголеми здравствени проблеми.

Лу поентата на шведово со 25-те години е во ред, и нема потреба да се карате, бидејќи и твојата поента е точна дека кај нас тоа сеуште нема шанси да функционира.

Самото тоа што постарите конзументи на THC конзумираат ТНС со поголеми временски интервали помеѓу (како например еднаш неделно или еднаш на две недели) го прави и пушењето на Марихуанта помалку штетно од од секојдневното пушење на цигарите односно тутун (начинот на конзумирање на Никотин) во просек, но ако се пуши секојдневно марихуана тогаш тоа е поштетно од секојдневното пушење цигари односно тутун. Да бидеме реални и во тутунот и во марихуаната има многу канцерогени супстанци а со самото согоруваш на некои други супстанци се создаваат дополнително канцерогени супстанци.
Активната супстанца на Марухуанта односно на растението Cannabis sativa е Tetrahydrocannabinol или скратено ТНС. Сеуште не е докажано дали оваа психтропна супстанца создава зависност но тоа не значи дека и не создава, нешто што е сигурно е тоа дека Никотинот создава зависнот и тоа многу брзо, дури побрзо и од хероинот.
Ако имам време и желба ќе отворам тема на која ќе разглоба во детали и на молекуларно ниво за тоа која психотропна супстанца како делува. Може ќе ви биде шпанско село но ако го разберете јасно ќе ви биде што се случува во вашето тело при конзумација на една таква психотропна супстанца.

Лу и ќе те замолам да не ја браниш премногу girll бидејќи си дупло постар од нејзе и самиот знаеш дека неможеш да го споредуваш твојот памет со нејзинот кој е не седмиот пубертетски облак.

еве ти шведо дијаграм за соодносот на зависност и резистентност:

Bravo, konecno odlicen i konstruktiven post.....

a inace od cista kultura branam:helou:

Водка едно 3 пати го спомна примерот со 10 двојки-ко политичарине игра со бројки.
Зашо не спомињаш 20 кеца а а а а ај објасни ми?
Паазуата меѓу пушење во најмала варијанта нека ви трае пола година.

Kasno go procitav ova ama morav da iskomentiram.. Ti brat sakas da umre nekoj od nedostig na THC vo organizam? :pos2:

Toa bese just honest, pa na kraj na kraistata premnogu napagate, a vikate deka forumov e sloboden za kazuvanje mislenja i stavovi?.. :toe:

...forumov e sloboden za kazuvanje mislenja i stavovi?...
ха ха ха... немаше да ме банираат ако беше така...
и уште еднаш на тој сељакот (ќе си се препознае) да му објаснам нешто:
марихуаната не создава зависност!
марихуаната е штетна!
не знам кој како заклучи дека со ваков став пропагирам употреба на марихуана (на форумов).

дали ти тоа индицираш дека постои зависност од THC или пак ти си зависна од ТНС?
Ne, demek toa i beshe nekoja opasna shega vo stilot Mi Najdoa Krv Vo Alkoholot.
Kako i da e, do seg najgolem vpechatok od komentarive mi ostavi Sweden (se rabotat za pari za doza, da, i jas znam ova od sluchai shto sum gi poznaval).
Mozhebi ne e najopasna droga, no vo mnogu sluchai e Level1.. od tuka pochnuvaat site, retko koj direktno pochnuva na posilna droga.
Zatoa se vika deka e opasna, a ti girll, tolku loshi postovi imash, shto nema kraj.. 15 godini, milion seksualni iskustva (ednash acid te smiri so eden negov post, toa go pamtam).. nemoj. Sramota. Pa ushte ona ganja, nesho, au.. c, c, c. Strashno neshto.. strashno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom