i za tabletite procitajte prvo
Lično iskustvo sa trodonima
Odmah na pocetak da stavim ono sto 99% ljudi, bilo `komana ili strejtera, ne zna, a to je da je trodon, i generalno ta grupa narkotika mnogo opasnija u svakom smislu od heroina, npr.
Dakle trodon, kada se neko zeli da bude high, da oseti euforiju, bez grize savesti, trodon je za njega...licno uzimao sam trodon u nenormalnim kolicinama...u pocetku, pre 4-5 godina, mogao se kupiti u svakoj apoteci, bez recepta....naravno, i tada je postojao zakon da se ne sme bas tako davati (pogotovo, ne jednoj istoj osobi, koja je cesto maloletna i to svaki dan, primera radi, ulazio sam u apoteku nekoliko puta u roku od sat vremena, ponekada kupovao vise kutija odjednom, i to iz dana u dan, i pored toga kupio jos i druge lekove)...ali u privatnoj apoteci, i u drustvu u kojem zivimo, gde je samo novac bitan, i u vremenu u kojem zivimo, nije tesko bilo, a nije ni sada doci do trodona....pre par godina je cak i cena bila mizerija...secam se, za uzinu u skoli sam mogao ladno da kupim kutiju zutih, sto nije normalno...
Tada su se na hiljade ljudi sjebalo, i to bukvalno...navucenost na trodon je gora nego heroinska, jer trodon je uvek cist, i ima cistije, snaznije dejstvo, i ulazi u tebe i izaziva strasnu psihicku i fizicku zavisnost...drugop trodon izvlaci iz korisnika sve vitamine, kalcijum sve sve sve, tako da kod malo duzeg koriscenja, zubi prsnu vrlo brzo, lice smrsa.....pad sa trodonom je vrlo brz....
Opisacu dve nedelje mog zivota na trodonima...: "Odmah posle zakletve u VJ, na vikendu sam uzeo 150 tableta tramadola od 100mg i to RETARD (retard znaci da je produzeno dejstvo), znaci ekstra ekstra..sve sam strpao u jednu kesu, zalepio na sebe i uneo u kasarnu, uzimao sam svaki dan...dve nedelje sam imao tu kolicinu, i dve nedelje nisam spavao...tj uvek sam spavao, uvek sam tripovao, ali to nije bio san, vec neka ugodna euforija....znojio sam se strasno...prijatan znoj, prijatano golicanje po celom telu...non-stop sam se cseshkao...sa svima sam bio dobar, svi su me voleli....bol jednstavno nisam osecao......gasio sam cigaru za cigarom na sebe, a svi su nemo gledali kako ni ne trepcem...sve sto mi je bilo potrebno je bila voda i cigare, koje sam u nenormalnim kolicinama konzumirao....vodu sam uvek nosio sa sobom, sve duznosti sam mogao da obavljam....redarstva, pozarstva.....kadasu svi bilo lose volje...jutro postrojavanje, sunce picke materine, ja sam se topio, blago osmehivao i uvek nasao pravu rec.....nisam se gubio...bio sam savrsen....ljudi su se lepili za mene, bio sam naj naj..
Naravno, to je sve kratko trajalo...ubrzo je nestala kolicina, ja vis nisam imao para, uostalom dugovao sam i za ovu kolicinu, jer sam samo 1/3 isplatio...bruka...prvi dan ajde...prosao je...malo vutre i o.k. drugi dan, isto..ajde jos je u krvi....treci dan, jebote...
Prso sam bio skroz...zvao sam moje preko fona i plakao kako sam u krizi, da mi posalju novac, da me izvuku odavde...kontao sam lepak, bronzu, bilo sto samo da prekinem taj los osecaj...iz dana u dan sam vristao, plakao....nisam znao sta cu...nisam bio sposoban ni da ukradem, ni da izadjem iz kasarne...nista..totalno bespomocno u agoniji....
Eto...necu pricati kako su se dalje odvijale stvari, da ne davim...to je samo jedan isecak iz iskustava mojih sa trodonom, kojih je bilo i pre i posle...
Ono sto hocu da kazem je da je jako surov, i da mu treba malo vremena....ja sam hteo da se ubijem zbog trodona..sanjao sam trodone i mesecima posle zadnjeg konzumiranja...sanjao sam ogromne tablete zutih..i tako...
Ako se ipak neko odluci da eksperimentise sa istima, prvo: Nek ih ne mesa sa alkoholom!!!, to je opasno...ja licno nisam imao problema, ali sam prisustvovao epilepticnim napadima, koji kada se steku onda je gotovo sa lepim zivotom...a i nemora da se miksuje sa alkoholom, vec kod vecih doza, kada tolerancija poraste, 75% korisnika dozivi epi napad...tako sam i ja prosao krzo to...
Uglavnom, pad sa trodonom je brz i ima stravične posledice... U Srbiji su se desila mnogobrojna ubistva, i morbidnosti bas zbog trodonskih kriza... A da ne pricam o socijalnoj slici jednog tabletomana...problemima...nefunkcionalnosti....i svemu ostalom...
Toliko o trodonu, tramadolu i uopste on narkotickim analgeticima.