Chombe_United
Да ми бричите ташаците!
- Член од
- 14 декември 2007
- Мислења
- 8.809
- Поени од реакции
- 452
Нека пукнат душманите!
Добредојде во најдобриот фан клуб на светот...леле луге видовте руни што гол ке дадеше од центар
Уф шо сакам да сум тука...Нека пукнат душманите!
Уф шо сакам да сум тука...
Мислам дека ке го пропушти натпреварот со Сандрленд затоа што тој доби црвен картон во Премиер Лигата а не во Карлинг купотКлиповите се законсвака ти част...не се знае кој што прави...инаку прочитав некаде дека Роналдо ке отсусттвува само во карлинг купот
Роналдо "поцрвене" поради свирежи од публиката?
Португалецот Кристијано Роналдо тврди дека не требал да добие црвен картон на натпреварот против Сити, бидејќи неговото неспретно играње со рака било предизвикано од судиски свиреж, кој наводно лошо го чул.
Победата на Манчестер Јунајтед над градскиот ривал остана во сенка на црвениот картон на Португлаецот Кристијано Роналдо, трет во неговата кариера, кој го доби на прилично глупав начин, откако без причина со раце ја одби топката во противничкиот казнен простор и поради тоа го заработи вториот жолт картон на мечот, автоматски црвен.
Роналдо тврди дека слушнал свиреж пред да ја удри топката со раце и поради тоа заклучил дека судијата ја прекинал играта. Контроверзниот судија Хауард Веб, кој не остана во добро сеќавање на Полјаците на ЕП, му го покажа вториот жолт картон на Португалецот и го испрати во соблекувалната.
"Мислеше дека слушна судиски свиреж. Се обиде да се заштити топката да не го удри во глава." - тврди Сер Алекс Фергусон, при тоа несакајќи да влегува во подлабоки анализи:
"Не сакам да навлегувам во судиските одлуки, бидејќи за тоа би можеле да зборуваме цел ден."
Менаџерот на Сити, Марк Хјуз смета дека одлуката на Веб била исправна.
"Судијата немаше избор. Тоа беше негов втор жолт картон, мораше да замине од теренот. Не знам зошто го направи тоа. Можеше топката да ја одбие со глава." - тврди Хјуз.
Роналдо поради незрело добиениот црвен картон ќе го пропушти дуелот со Блекбурн во рамките од Карлинг Купот на "Олд Трафорд", а исто така и Фергусон, кој беше казнет поради јавно критикување на судиите.
вува само во карлинг купот
Мислам дека ке го пропушти натпреварот со Сандрленд затоа што тој доби црвен картон во Премиер Лигата а не во Карлинг купот