Курва или фраерка?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Amen to that!:cuc:

Фраерка...се ебе зошо и се може.
Курва...се ебе зошо мора (глумачки/манекенски неостварени амбиции, додавање нули на банкарски рачин, кој иначе е у минус...професија де. легитимна)

Најбоље објаснување ;)

Само што кај припадниците на посилниот пол ке биде сфатено погрешно :)Т.е ке ја сметаат за курва ....The bare and full of pain Truth ;) :pipi:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Најбоље објаснување ;)

Само што кај припадниците на посилниот пол ке биде сфатено погрешно :)Т.е ке ја сметаат за курва ....The bare and full of pain Truth ;) :pipi:
Не само припадниците на посилниот пол...и женските ќе ја сметаат за дроља.

Али, особено кај нас, ептен лесно може да си добиеш таква титула, без разлика дали си легнала со пола град или со еден/двајца.
Затоа, треба да си расчистиш дали ти е битно да имаш ореол над глава или не...и онда да си праиш шо ти е мило и драго со телото.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Не само припадниците на посилниот пол...и женските ќе ја сметаат за дроља.

Али, особено кај нас, ептен лесно може да си добиеш таква титула, без разлика дали си легнала со пола град или со еден/двајца.
Затоа, треба да си расчистиш дали ти е битно да имаш ореол над глава или не...и онда да си праиш шо ти е мило и драго со телото.

Toa било , е и ке биде барем следниве 100год. :)

Штета :(

Член од
21 јули 2009
Мислења
77
Поени од реакции
11
Двоен аршин

Svedoci sme deka deneska generalno vazi praviloto vo seksualnite odnosi koe ima dvoen arsin , imeno od edna strana golemiot broj na seksualni partneri e pozitivno,prifatlivo i posakuvano za maskata strana, a od druga strana za zenite vazi tokmu sprotivnoto. Prvoto mozeme da go vidime vo sekojdnevnite maski muabeti od tipot "ja kolku imam opnato u zivotov", "kako sum ja dupel",i slicno , muabeti vo koi generalno dominira maskata natprevaruvacka priroda za zenskiot "objekt", dodeka pak vtoroto mozeme da go vidime vo muabetite koi dominiraat vo zenskite krugovi , koi sto voglavnom se negativno nasoceni kon onie devojcinja koi se skloni da gi menuvaat pocesto svoite partneri i koi popularno gi narekuvame kurvi.Znaci da sumiram ,poveke partneri mazite-ebacista(pozitivno),zenite-kurvi(negativno). Od kade poteknuva ovoj dvoen standard dali e vo prasanje genetika, socio-kulturna sredina ili nesto drugo???

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Тоа е само на муабет. Многу е веројатно дека и жените имале повеќе сексуални партнери во својот живот, само со тоа не се чаталат, зашто не е за жена успех да доведе маж во кревет - успех е да го задржи тој да сака и понатаму само со неа да биде во кревет. Истото е и успех за секој маж во однос на жената на неговиот живот.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
interesen fenomen,vo Skopjevo site maski se e.aci a site zenski se nevini,kako e toa mozno?prasaj masko,parce pravi,prasaj devojka ili e nevina ili pak samo so eden do sega,bog da cuva.

• Ми се допаѓа
Reactions: any
O

Out Boy

Гостин
Класичен социолошки феномен. Чиста антропологија.

Потекнува од фрустрацијата на машките дека типката која ја посакувале, се опнала со друг, па нивното его ваквата констатација ја прифаќа како одбранбен механизам.

Значи, овој, како што викате “двоен аршин“ е измислица на мажите и патријархатот (во матријархатот потомството се определувало по мајката, оти таткото не се знаел), па сега ова му доаѓа како контра-состојба. Нешто како психичка казна, демек “морална“ осуда, со цел да се влијае врз дејствувањето на “послабата“ половина.

Едноставно, желба да се контролира. И ништо повеќе.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.777
Поени од реакции
12.242
Тоа е само на муабет. Многу е веројатно дека и жените имале повеќе сексуални партнери во својот живот,
Чудно ќе звучи: Ех колку ми го опнале.

Дури и разговорно секогаш човек (не сите) сака да заебе некого, да му го спушти или да го издупи (извинете, но таков ни е речникот). Во смисол -ама сум го издупил оној на пазар, му ги земав за џабе. Или ама сум зае*ал некого...
Но од жените тоа многу ретко го слушам. Доколку сакаат да се пофалат за такво нешто, го прават со подруг речник-во завиена форма.

Инаку која би се фалела дека и се качил цел батаљон?
Која кола е поценета, што и се качил кој стигне или нова, тазе, мириса на...Ружа.
А напротив, шоферот повеќе се цени според своето искуство (ова во јавноста), колку коли и мотори сменил :), но искуството го прави и начинот на паркирање, како се престројува, дали дава жмигавец...не само по број на возила, по квалитет на возење.
Обично.

Таков е човекот, чатал, според мене фалба многу не треба. Ич не треба, километражата е за себе самиот.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
хехех добра споредба
според мене не е фер тоа ама во последно време гледам примери кои докажуваат нешто друго
имено еден мој другар ..ете баш таков ..фраериште...кој он го нема смувано или легнато во градот..сега има проблеми.
интересно му беше секоја вечер со друга ама сега никој не го сваќа сериозно.
си наби репутација на женкар и сега не може да има сериозна врска, и да фати некоја тоа е зошто девојчето или чула за него па сака добар помин,или не чула ама ке разбере наскоро па ке почне да се сомнева во него.И женските понекогаш сакаат неискусни возачи:smir:

Член од
17 август 2010
Мислења
8
Поени од реакции
1
bolna kurva?

Vi gi citam postovite i nikade ne najdov slicen primer kako mojot pa da kazeme dali e fraerka ili kurva.Eve jas ke dadam eden primer pa vie sami odlucete,ustvari sakam da mi kazete kako ke ja okarakterizirate vakvata osoba.
Mazena,so dve deca i skoro sekoja vecer odi vo drugata soba begajki od maz i demek ke go uspiva deteto,a kerkickata dali ima godinka,se zakacuva na skype i nasmeana do usi si gi pokazuva cickite si gi mesi,pred nekoj na net,bukvalno svrsuva,obozava da go gleda i onoj od drugata strana kako se samozadovoluva,deteto i vika mamo a ona duri i da go istepa so ja prekinalo vo seansata...
Osven toa so toj se gleda i intimno,pa duri i se drznuva na rabota kaj nea vo kancelarija da go povika i da se ebe so nego na biroto.I toa taka trae podolgo za na kraj da mu raskine na toj i da mu rece deka mu bil mal i deka ne ja zadovoluval..
Pa kako ke ja narecete ovaa licnost,kurva,fraerka ili bolesnik?
Vie da ja imate ovaa zena pokraj vas kako bi ja narekle ve molam?

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
Абе фраерка ти е женска као у Серијата Секс и Градот. Саманта ти е права фраерка. Она буквално ги ебава мажите. Мажите се сексуален објект, не жените. И така, она воопшто не е курва, туку фраерка.

--- надополнето ---

Vi gi citam postovite i nikade ne najdov slicen primer kako mojot pa da kazeme dali e fraerka ili kurva.Eve jas ke dadam eden primer pa vie sami odlucete,ustvari sakam da mi kazete kako ke ja okarakterizirate vakvata osoba.
Mazena,so dve deca i skoro sekoja vecer odi vo drugata soba begajki od maz i demek ke go uspiva deteto,a kerkickata dali ima godinka,se zakacuva na skype i nasmeana do usi si gi pokazuva cickite si gi mesi,pred nekoj na net,bukvalno svrsuva,obozava da go gleda i onoj od drugata strana kako se samozadovoluva,deteto i vika mamo a ona duri i da go istepa so ja prekinalo vo seansata...
Osven toa so toj se gleda i intimno,pa duri i se drznuva na rabota kaj nea vo kancelarija da go povika i da se ebe so nego na biroto.I toa taka trae podolgo za na kraj da mu raskine na toj i da mu rece deka mu bil mal i deka ne ja zadovoluval..
Pa kako ke ja narecete ovaa licnost,kurva,fraerka ili bolesnik?
Vie da ja imate ovaa zena pokraj vas kako bi ja narekle ve molam?
нинфоманчица - сексискористашица.

--- надополнето ---

interesen fenomen,vo Skopjevo site maski se e.aci a site zenski se nevini,kako e toa mozno?prasaj masko,parce pravi,prasaj devojka ili e nevina ili pak samo so eden do sega,bog da cuva.
да бе, сите се е... нема збор. и сите имаат икс икс л. а уствари тоа 18 цм. Е тоа не е икс икс л.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Педери, зато е и можно да се мажите сите ебачи а жените невини....

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Чудно ќе звучи: Ех колку ми го опнале.

Дури и разговорно секогаш човек (не сите) сака да заебе некого, да му го спушти или да го издупи (извинете, но таков ни е речникот). Во смисол -ама сум го издупил оној на пазар, му ги земав за џабе. Или ама сум зае*ал некого...
Но од жените тоа многу ретко го слушам. Доколку сакаат да се пофалат за такво нешто, го прават со подруг речник-во завиена форма.

Инаку која би се фалела дека и се качил цел батаљон?
Која кола е поценета, што и се качил кој стигне или нова, тазе, мириса на...Ружа.
А напротив, шоферот повеќе се цени според своето искуство (ова во јавноста), колку коли и мотори сменил :), но искуството го прави и начинот на паркирање, како се престројува, дали дава жмигавец...не само по број на возила, по квалитет на возење.
Обично.

Таков е човекот, чатал, според мене фалба многу не треба. Ич не треба, километражата е за себе самиот.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?52793-25-годишна-имала-секс-со-5000-мажи-за-9-години

Оваа се фали дека цела бригада и се качила, батаљонот на 18 ја прегазил...:)
Може целта и е до корпус да стигне барем...па да сврши конечно...

Kajgana Shop

На врв Bottom