А бе почекај малу,Ноември сме.Лани со играта од 1-0 победа и играта која ја имавме во ЛШ во овај период,некој би рекол дека ќе бевме шампиони во ПЛ и ЛШ?Не би рекол.Ние имаме игра,тоа е факт.Само реализацијата фали на претходниве 2 натпревари,а тоа е последица од трансферот на Берба,зашто се менува целата концепција на тимот.Лани ги имавме борбените Руни и Тевез во нападот и тие трчаа насекаде на теренот,а сега имаме ново дуо Руни-Берба...Рано е да прогнозираме дали ќе сме шампиони.Гледајќи во ретроспектива,секогаш овај период сум мислел дека нема ништо од оваа сезона,а Мен Ју успевале да ме демантираат.Затоа смирете страстите,годинава сме повеќе под притисок зашто сме носители на ЛШ круната и притисокот е се поголем.Сепак како што кажа и Чомбе јас би бил и задоволен и со 4-то место оваа сезона,затоа што имаме повеќе натпревари од сите конкуренти оваа сезона.Само едно е важно Glory Glory Man United!!
Секогаш нашите дерби мечеви биле најинтересни,зашто и вие и ние играме отворено и паѓаат голови,за разлика со тактизирањето против Ливерпул и Челзи.Имавте и вие ваши моменти,ги искористивте,додека нашите кој беа побројни,не ги искористивме и немајќи среќа бевме слаби во реализацијата.Имавме игра,како дојдоа шансите на Руни,Роналдо...само многу слаба реализација.Многу е напнат и нервозен Руни околу неговиот 100-ти погодок.Мора малу да се смири исто како да го дава својот 32 гол(пример).Тоа е тоа,се надевам дека ќе не следи среќата на некои натпревари кој што доаѓаат.