Ако биде војна...

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување

Ако биде војна

• Вкупно гласачи
    132
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Појди во странство на подолго време каде што секогаш ке бидеш туѓинец и ништо немаш твое и тогаш кажувај за Македонија.Македонија е земјата што ја газиме и воздухот што го дишиме.Не знам како би ти било тебе да гледаш дека твои сограѓани умираат во војна а ти седиш дома и гледаш тв или нешто слично.И јас сум против за безглаво умирање за некои да се богатат,но сепак не треба да сме рамнодушни кон такво нешто како што е војната,иако се надевам дека никојпат нема да има на македонска земја зошто војната е најголемата пропаст за човекот

Прочитај ги мислењата на realen_07 и Winston, они се повозрасни и сигурно дека се поминале низ тие работи, па да ти стане малку појасно и на тебе. A дали на моите сограѓани им е дојдено до мене, баш во моменталната ситуација во Македонија? Не. Освен на моите дома, на никој не му е дојдено баш до мене, дали јас ќе сум гладен или бос. А војната се однесува кон профитирање на големите фаци и гинење на патриотите.

А кој филм ти е па тебе ?
Мене сакаш да ми продаваш патриотски демагогии ?
Чувај си ја енергијата за овие децава за да им објаснуваш.
Или па мож да удрите ен кантер за да се обучите поубо.

Значи....патриоти по форуми...пун ти курац.
Сум видел ја многу такви....на кафе муабет...по форуми...или у кафана.
Што е најбитно....сум видел и НА ДЕЛО.
И затоа.
Премногу ми е јасна сликата за да си го трошиш муабетот на мене.
Чисто пријателски.:smir:

Кога ќе биде 20, ќе му стане малку појасно....ама не толку.
Е коа ќе биде над 27/28, ќе увиди дека се што лета, не се јаде.

Има патриоти....не да нема.
Ама они својот патриотизам најмалку го искажуваат со гласање на анкети, и чепатење по форуми.

И на крај дојде Рамбо....и све живо испотепа :)

Сакаш да кажеш дека на тие што ја плукаат сопствената земја треба да се остави сиот простор на форумов.Тешко:nenene:

Јас не гласам бидејќи анкетата ми е некако...... За татковината да без разлика на било што, но ако е војна како што беше 2001 сценариски испланирана НЕ, ако е за нашата татковина со цврсти аргументи и поради нарушување на нашиот територијален интегритет или било какво државно право секако дека би војувал.:helou:

пријателе тебе никој не ти продава демагогии
јас само си го кажав моето мислење и те поправив у неколку глупости шо ги истреска
не викам дека нема с'чловци на форум шо јадат гомна само ама мислам дека бев јасен: не се чукам у гради не се чаламам, кажав дека ке одам доброволец во војска во јануарскиот рок зошто овој летниов (јунски) го испуштив ради факс
и мислам дека има разлика од тоа да одиш војска како доброволец до тоа да сереш на форум, и ке те молам така како најиживеан на форумов и човек шо виделк се на дело - немој да бидеш толку саркастично ироничен зошто стварно ми одиш на нерви

Аууу.
И?
Што ќе прајш ?
Че ме пукаш ?
:violent1:
А Ацко.

Изи пријателе, изи....без нервоза.

Напишав ја погоре.
Има....не да нема.
Ама вечином се мавачи у гради.
Ако си ти меѓу ретките....алал да ти е.
Но комент.

Еве специјално за теб...ен текст.
Прочитај го убо.

2001 година, кога конфликтот беше во најопасната фаза, ми дојде позив за воена вежба на Криволак.
И нормално како Македонец кој си ја сака земјата своја, одговорив позитивно.
Не се чувствував како патриот.
Имав многу пријатели "патриоти", кои на кафе муабет маме им ебеа на албанците.
Од нив...само троица одговоривме на поканата.
Патриотите...отидоа на село кај баба, на планина во викендичка,во Грција на шопинг или во Бугарија да си купат гардероба.
За мене и моите двајца пријатели, тоа не беше патриотизам....
Туку должност спрема државата.

И би Криволак.....
14 дена под шатори.
И таму патриоти....пун ти курац.
Секој ден се колеа албанци, се рушеа џамии, се палеа градови...
И се тоа помешано со пет шест ракивчиња на маса, и по некое пиво....
И растојание од стотина километри од главните фронтови.
Пак не бев патриот.
Јас само сакав, војната што побргу да заврши.

Десетиот ден, се рашири муабет дека одиме Тетово.
Патриотите почнаа да шушкаат, вртат мобилни...
Едни почнаа да прашуваат колку ќе биде платата...
Други почнаа да го проучуваат законот, за да видат што следува во случај да ја одбијат наредбата.
Третите почнаа да се бунтуваат.
Сите они беа "патриоти".

Тринаесеттиот ден...сабајле во седум часот, ја построија цела резервна војска....
Околу 800 патриоти.
Јас пак не бев патриот.
Дојде еден....чинам дека беше мајор.
Почна да ја објаснува ситуацијата.
Штама....
Сите молчат.
Откако заврши мајорот со говорот, праша:
"Дали има доброволци кои утре би заминале на војните жаришта?"
Знаете колку се пријавија?
Поарно да не кажувам....срам ми е....
А и на вас ќе ви биде срам.
Оние што се пријавија, никогаш не кажаа дека се патриоти.
Најголемите патриоти...на муабет....останаа со наведнати глави.

Патриотизмот не се коментира.
Патриотизмот се осеќа.
патриотизмот се докажува на дело.
А не со чукање во гради...и драпање м*да по форуми.

Реален дај кажи што ќе правиш ти, не не држи во неизвесност :):):)

Na tolku negativni primeri od neposrednata okolina, ushte ostana nashata mladina da nadoknadi so 'chukanjeto vo gradi'. I nikako da mi izleze od glava sledniov citat...

"Da pukne vas chika Velja, preko te vashe pichkice balave, a? ... Shalim se, shalim se... Evo da bonu chika Velja, i sve bude u redu...":smir:

Тоа што велите дека никад куршум не сте испалиле и не сте пушка фатиле, па затоа нема да биде добар војник од вас, е чиста глупост. Прашајте за прадедовци и дедовци ако учествувале во Прва светска војна, па дури и оние од Втората, дали им дал некој обука? Па повекето преживеале...

Тоа што велите дека никад куршум не сте испалиле и не сте пушка фатиле, па затоа нема да биде добар војник од вас, е чиста глупост. Прашајте за прадедовци и дедовци ако учествувале во Прва светска војна, па дури и оние од Втората, дали им дал некој обука? Па повекето преживеале...

А кога би ја имале силата ко на времето, и сегашниот ум, дали пак би фатиле пушка во рака и да одат на бојно поле? Си ги прашал?

Овде важи тоа каде учиш од искуствата на другите.

Реален дај кажи што ќе правиш ти, не не држи во неизвесност :):):)

Моментално глеам "Die Hard 4"
Абе овој Bruce, опасен да ти бил.
Све ги утепа мајку му :)

Сакаш да кажеш дека на тие што ја плукаат сопствената земја треба да се остави сиот простор на форумов.Тешко:nenene:

Уффф.
Далеку од тоа.
Кој плука врз Македонија.....петпати дупло да му вратиш.
Каква е таква е....ама наша си е.:smir:

Na tolku negativni primeri od neposrednata okolina, ushte ostana nashata mladina da nadoknadi so 'chukanjeto vo gradi'. I nikako da mi izleze od glava sledniov citat...

"Da pukne vas chika Velja, preko te vashe pichkice balave, a? ... Shalim se, shalim se... Evo da bonu chika Velja, i sve bude u redu...":smir:

Подобро да се чука во гради отколку да си вели наведната глава сабја не ја сече:helou:.Добро се сеќавам на твоите постови драги Poor Knight

Има опција во која ќе се бориш за Македонија храбро, ама сепак нема да загинеш?

Демек еве ти пушка и јуриш ? Си има техника за пукање, нишанење и ред други работи ... за месец дена обука се учи ама без никаква обука тешко во војна

Ако пукне би облекол пак униформа :salut:

Има опција во која ќе се бориш за Македонија храбро, ама сепак нема да загинеш?

Ima... na kanter team MAcedonia vs ostali pobaraj ja mapata :wink:

za cheet besmrtnost ukucaj superpatriot

za cheet infinite ammo ukucaj koteebenato

Pa srekno

Демек еве ти пушка и јуриш ? Си има техника за пукање, нишанење и ред други работи ... за месец дена обука се учи ама без никаква обука тешко во војна

Ако пукне би облекол пак униформа :salut:

Па секако дека ако дојде до тоа ке има тренинзи,него овие финти ги користат оние "умните"

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom