F
FilipMacedon
Гостин
Шо не се отепаш уште сега и не напишеш писмо оти си загинал за Македонија?
Каква корист би имала тогаш Македонија

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо не се отепаш уште сега и не напишеш писмо оти си загинал за Македонија?
Ќе има "херој" кој (попусто) загинал за неа.
А што корист он има сега од Македонија, што прави таа за него? Он како прво има 16 години, нема појма што значи проблем а е спремен да умре, кои бљувотини.
кој филм ти е тебеПрво и основно.
Војна на балканот нема да има...барем во наредните 50 години.
Второ и уште поосновно.
Економските војни денес се многу поефикасни.
Трето и најосновно.
Војната не е "кантер" или филмови со "Bruce Willis".
Последново највеќе важи за децава....кои го немаат осетено мирисот на барутот.....но и за оние кои се далеку од вистинското значење на зборот "војна".
А што треба да прави??Да легачи и да спија, да не работи, и изговор да му е „Абе, државата не чини, ваква е таква е..“..Сте се запрашале некогаш ли што вие сте направиле за Македонија, па за таа да направи за вас??Или за се државата е крива?Мене ми се спие до 12 не ми се станува во 7 сабајле да копам, па државата ми е крива така?Треба државата да пушти авион, па летки со пари да пушти??Се согласувам дека и државата не е таква како што треба, но и треба и ние да го исфрлиме од нашиот менталитет за се да ја обвинуваме државата, оставена од времето на Југославија и братството единството, кое пропагираше, си работел не си работел, исто пари ќе земаш..Е нема така..За да спечалиш пари, треба да се испотиш, и да работиш..А не комшијата работи за мене, а мене ако не ми се допаѓа нешто и ако не сум задоволен од нешто најлесно е да ја обвиниш - ДРЖАВАТА!А што корист он има сега од Македонија, што прави таа за него? Он како прво има 16 години, нема појма што значи проблем а е спремен да умре, кои бљувотини.
@FilipMacedon
Зборевме за Икси, дете на 16 години кој e спремен за борба и без двоумење ќе загине бла бла бла.
А јас ни најмало внимание несакам да привлечам, од кој, од тебе?! Секогаш мора да има некој со различно мислење, не е тоа ти што го наведе сега.
А од таа слобода на говор во мојот крај, ако не и пошироко, уствари секаде е така бе, секаде се` се базира на политичка база, тоа ли е слобода? И мислиш дека војната ќе реши нешто, дека тие што ќе загинат ќе бидат херои? НЕ! Само мајките ќе плачат за нивните чеда, а политичарите пак ќе си останат таму кај што се, тие што ја направиле војната тие ќе си останат.
А што треба да прави??Да легачи и да спија, да не работи, и изговор да му е „Абе, државата не чини, ваква е таква е..“..Сте се запрашале некогаш ли што вие сте направиле за Македонија, па за таа да направи за вас??Или за се државата е крива?Мене ми се спие до 12 не ми се станува во 7 сабајле да копам, па државата ми е крива така?Треба државата да пушти авион, па летки со пари да пушти??Се согласувам дека и државата не е таква како што треба, но и треба и ние да го исфрлиме од нашиот менталитет за се да ја обвинуваме државата, оставена од времето на Југославија и братството единството, кое пропагираше, си работел не си работел, исто пари ќе земаш..Е нема така..За да спечалиш пари, треба да се испотиш, и да работиш..А не комшијата работи за мене, а мене ако не ми се допаѓа нешто и ако не сум задоволен од нешто најлесно е да ја обвиниш - ДРЖАВАТА!
кој филм ти е тебе
мир на балканот немало подолго од 20 години - земи малце книга прочитај само од 2 светска војна навакај:
граганска војна во албанија, граганска војна во грција, граганска револуција во грција, романска револуција, па да не збориме за падот на комунизмот - словенија, хрватска, босна, сите против србија, косово 99, 2001 кај нас
јас мислам дека наредна војна ке биде повторно на косово
ке биде подгреана од србија задкулисно
ние одсекогаш сме биле и ке бидеме воинствен народ
јас не бев во војната 2001 зш сум од велес и тогаш имав 14 години,
од јануари одам на воен рок од 3 месеци како доброволец
јас би ја бранел државата а ако треба и ке гинам за неа
трите мои принципи
1. фамилија
2. вера
3. татковина
Тоа дете очигледно е похрабро од повеќето на форумот,сега е 16 за некоја година ке биде 20 но тоа е друго
и да се разбереме јас не сум за војна,но реално гледано на балканот ја имало и ке ја има и понатаму
Појди во странство на подолго време каде што секогаш ке бидеш туѓинец и ништо немаш твое и тогаш кажувај за Македонија.Македонија е земјата што ја газиме и воздухот што го дишиме.Не знам како би ти било тебе да гледаш дека твои сограѓани умираат во војна а ти седиш дома и гледаш тв или нешто слично.И јас сум против за безглаво умирање за некои да се богатат,но сепак не треба да сме рамнодушни кон такво нешто како што е војната,иако се надевам дека никојпат нема да има на македонска земја зошто војната е најголемата пропаст за човекотА што корист он има сега од Македонија, што прави таа за него? Он како прво има 16 години, нема појма што значи проблем а е спремен да умре, кои бљувотини.
пријателе тебе никој не ти продава демагогииА кој филм ти е па тебе ?
Мене сакаш да ми продаваш патриотски демагогии ?
Чувај си ја енергијата за овие децава за да им објаснуваш.
Или па мож да удрите ен кантер за да се обучите поубо.
Значи....патриоти по форуми...пун ти курац.
Сум видел ја многу такви....на кафе муабет...по форуми...или у кафана.
Што е најбитно....сум видел и НА ДЕЛО.
И затоа.
Премногу ми е јасна сликата за да си го трошиш муабетот на мене.
Чисто пријателски.:smir: