АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА = ФАШИЗАМ

Не е ништо лошо да си националист, националист е човек кој си ја сака сопствената земја. А во Шпиц и јас читав некои Антимакедонски колумни. Тоа го прави збунетото раководство од сдсм. Си викаат кога ВМРО ја форсира националната политика, ние по инерција треба да бидиме кочничари на истата, без разлика дали истиот начин на работа е добар или не. Се дури така размислуваат во СДСМ ќе бидат во опозиција. Како не му е јасно дека народот не сака предавници, ги имало доста во минатото но биле заштитувани од поробувачите. Сега секој Македонец може јавно да прецени и да ги оцрни.

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

Ete uste eden servophilos koj samo sto kaza deka Srbija ja stvorila Makedonija.

A pritoa zaborava ili voopsto ne znae deka taa Srbija go onevozmozi obeduvanjeto na Makedonija, preku srpsko-komunistickite nacionalisti.

не не скраја да е ... никогаш србија не ја створила Македонија, туку нашите МАКЕДОНЦИТЕ беа паметни и се отцепија од Србија, која плаќа за сето зло што го има направено во минатото.... тоа е среќна околност што налетавме на таква можност, сметај дека нити Бугарија, нити Грција ќе ни дозволешеда се отцепиме

Супер рецепта за патриотизам, лаф да нема... Земи си весник (по можност Шпиц) и развивај патриотизам.

Има и еден друг рецепт, кој многумина го практикуваа 2001 година... Кога ќе дојдат на врата да те мобилизираат да ја браниш татковината, фино лепо ќе си се сокриеш во шифоњер, под јорган, под сукња...не е битно, а вечерта сиктер у кафана, ќе се наљокаш прописно како статива, ќе ја нарачаш „Душмани едно запаметете...„ и ќе псуеш се' живо и диво на непријателот...Поголем патриот, здравје... А на форуми, се' патриот до патриот...:toe:

Патем, не мешајте патриотизам и национализам, различно е...
Национализмот никому не донел ништо добро.

Не си разбрал.

тоа е среќна околност што налетавме на таква можност, сметај дека нити Бугарија, нити Грција ќе ни дозволешеда се отцепиме
Егејска Македонија можеше да се отцепи, но тоа не го дозволија Велика Британија и Франција. Кога партизаните ја ослободиле оваа Македонија, решиле да идат кон ослободување на Егејска Македонија. Но, Тито под притисок на гореспоменатите држави, издал наредба партизаните да се пренасочат кон Сремскиот фронт.

и по којзнае кој пат на форумов пак со предавници и патриоти,до кога бре до кога ,кога еднаш ке седнеме како луге и ке зацртаме барем една единствена цел и ке работиме за неа (МАКЕДОНИЈА) .. леви и десни тоа е за избори ... по логиката на нештата јас сум сдсм и за оние од дпмне сум предавник, а тие патриоти, Кога ке размислуваме за иднината,иднина која ке не прави посрекни и достоинствени ...делбите внатре се само желби на непријателите на МАКЕДОНИЈА .
ни лево ни десно правецот е еден обединување за МАКЕДОНИЈА

2001 година, кога конфликтот беше во најопасната фаза, ми дојде позив за воена вежба на Криволак.
И нормално како Македонец кој си ја сака земјата своја, одговорив позитивно.
Не се чувствував како патриот.
Имав многу пријатели "патриоти", кои на кафе муабет маме им ебеа на албанците.
Од нив...само троица одговоривме на поканата.
Патриотите...отидоа на село кај баба, на планина во викендичка,во Грција на шопинг или во Бугарија да си купат гардероба.
За мене и моите двајца пријатели, тоа не беше патриотизам....
Туку должност спрема државата.

И би Криволак.....
14 дена под шатори.
И таму патриоти....пун ти курац.
Секој ден се колеа албанци, се рушеа џамии, се палеа градови...
И се тоа помешано со пет шест ракивчиња на маса, и по некое пиво....
И растојание од стотина километри од главните фронтови.
Пак не бев патриот.
Јас само сакав, војната што побргу да заврши.

Десетиот ден, се рашири муабет дека одиме Тетово.
Патриотите почнаа да шушкаат, вртат мобилни...
Едни почнаа да прашуваат колку ќе биде платата...
Други почнаа да го проучуваат законот, за да видат што следува во случај да ја одбијат наредбата.
Третите почнаа да се бунтуваат.
Сите они беа "патриоти".

Тринаесеттиот ден...сабајле во седум часот, ја построија цела резервна војска....
Околу 800 патриоти.
Јас пак не бев патриот.
Дојде еден....чинам дека беше мајор.
Почна да ја објаснува ситуацијата.
Штама....
Сите молчат.
Откако заврши мајорот со говорот, праша:
"Дали има доброволци кои утре би заминале на војните жаришта?"
Знаете колку се пријавија?
Поарно да не кажувам....срам ми е....
А и на вас ќе ви биде срам.
Оние што се пријавија, никогаш не кажаа дека се патриоти.
Најголемите патриоти...на муабет....останаа со наведнати глави.

И зато пиздим коа некое пишлиме од 15 години тука на форумов, ќе каже "ти не си ја сакаш државата".
И зато пиздим коа некој тука на форумов, мисли дека е најголем патриот, ако албанците ги нарече Албанци, или грците гејци.
Или некој кој Македонија во 15 години еднаш ќе ја види...ми каже дека Јас не сум Македонец.

Патриотизмот не се коментира.
Патриотизмот се осеќа.
патриотизмот се докажува на дело.
А не со чукање во гради...и драпање м*да по форуми.

2001 година, кога конфликтот беше во најопасната фаза, ми дојде позив за воена вежба на Криволак.
И нормално како Македонец кој си ја сака земјата своја, одговорив позитивно.
Не се чувствував како патриот.
Имав многу пријатели "патриоти", кои на кафе муабет маме им ебеа на албанците.
Од нив...само троица одговоривме на поканата.
Патриотите...отидоа на село кај баба, на планина во викендичка,во Грција на шопинг или во Бугарија да си купат гардероба.
За мене и моите двајца пријатели, тоа не беше патриотизам....
Туку должност спрема државата.

И би Криволак.....
14 дена под шатори.
И таму патриоти....пун ти курац.
Секој ден се колеа албанци, се рушеа џамии, се палеа градови...
И се тоа помешано со пет шест ракивчиња на маса, и по некое пиво....
И растојание од стотина километри од главните фронтови.
Пак не бев патриот.
Јас само сакав, војната што побргу да заврши.

Десетиот ден, се рашири муабет дека одиме Тетово.
Патриотите почнаа да шушкаат, вртат мобилни...
Едни почнаа да прашуваат колку ќе биде платата...
Други почнаа да го проучуваат законот, за да видат што следува во случај да ја одбијат наредбата.
Третите почнаа да се бунтуваат.
Сите они беа "патриоти".

Тринаесеттиот ден...сабајле во седум часот, ја построија цела резервна војска....
Околу 800 патриоти.
Јас пак не бев патриот.
Дојде еден....чинам дека беше мајор.
Почна да ја објаснува ситуацијата.
Штама....
Сите молчат.
Откако заврши мајорот со говорот, праша:
"Дали има доброволци кои утре би заминале на војните жаришта?"
Знаете колку се пријавија?
Поарно да не кажувам....срам ми е....
А и на вас ќе ви биде срам.
Оние што се пријавија, никогаш не кажаа дека се патриоти.
Најголемите патриоти...на муабет....останаа со наведнати глави.

И зато пиздим коа некое пишлиме од 15 години тука на форумов, ќе каже "ти не си ја сакаш државата".
И зато пиздим коа некој тука на форумов, мисли дека е најголем патриот, ако албанците ги нарече Албанци, или грците гејци.
Или некој кој Македонија во 15 години еднаш ќе ја види...ми каже дека Јас не сум Македонец.

Патриотизмот не се коментира.
Патриотизмот се осеќа.
патриотизмот се докажува на дело.
А не со чукање во гради...и драпање м*да по форуми.

Mnogu ubav raskaz, slicen na onoj senatorot sto osloboduval amerikanci od makedonskiot div zapad.
Bravo, bravo.

ПА ФАЛА БОГУ СЕ ОСВЕСТИЈА!!!
Само јакнење на војската,огромен национализам... а ХИТЛЕР-НЕ !!!
Ни треба и нам некој водач што ќе ја исчисти Македонија !
Гледајте-исто е !

Евреите во Германија го имале капиталот, фирми кои правеле бум и така речи ја држеле државата!
Тоа и Грците го прават кај нас со ОКТА, ВЕРО и да не набројувам...само игнорирање на грчките фирми и се ќе си биде ОК...
Национализам ни е потребен зошто сме до гужа во српски,бугарски,грчки и албански гомна.Полека полека тоа ќе се исчисти!
А читав за грчките богови-и тие биле Македонски...а грчките ги зеле затоа што биле едноставно глупи варвари и од тие богови почнале јазик да си формираат...де оваа именка де глагол ... и сега цел свет живее у пропаганда.
А се знае дека боговите се Македонски затоа што меѓу тие 12 „олимписки“ богови се наоѓал и Македон - богот на Македонците.
Сте се запрашеле ли зошто не се наоѓа Дориан , Понтиак итн ?
Или дека Зевсос е име за Ѕеус итн ?
СЕГА Е ВРЕМЕ ДА СЕ СОПРЕ ЛАГАТА!!!

:salut:

БИТУШАНЕЦ ако те нервираат, сите оние кои шират лаги за нашиот стар Македонски народ ,мене лично најмногу ме нервираат оние кои сами се делат внатре во Македонија, пишивањето трпи се . и лаги и вистини , не бранам никого ниту пак се кријам за мојатапартиска припадност , но не значи дека ако некој е политички спротивен од твоите рзмислувања тоа нечини,таквото размислување води само кон едноумие = како сакаш наречи го Комунизам или Грујовизам,Бранковизам итн...

Mnogu ubav raskaz, slicen na onoj senatorot sto osloboduval amerikanci od makedonskiot div zapad.
Bravo, bravo.

Да расказ е тоа, само ти знаеш да кажуваш факти за патриотизмот и тоа неколку илјади километри away... А расказот не ти е интересен...Па нормално, никаде немаше спомнато комуњари, врховисти, Албанци, татари и слично...И гле чудо...веднаш си OFF ?!
:tapp:

Сосема си во право, но Геровски одма би те нарекол екстремен националист.

можат да ме наречат како сакаат сакам само едно моето дете да остане во Македонија да работи за Македонија и да се прчи низ светот дека е Македонец,а не да аргатува по белиот свет за парче леб,
пс ме нарекуваа и комуњар па ништо ....
сите ние имаме една заедничка судбина =МАКЕДОНИЈА
Колку ми е убаво кога мојата репрезентација ке победи:vozbud::vozbud::vozbud:

Bravo, bravo.

Хаха...
Битуше најверојатно се пронајде тука:

- Или некој кој Македонија во 15 години еднаш ќе ја види...ми каже дека Јас не сум Македонец.
.........А не со чукање во гради...и драпање м*да по форуми.

Беден си битуше...беден.
Запамети го тоа.

Расказот е лично моја...емотивна сторија, иницирана токму од квазипатриотите како тебе, и фраерите кои мислат дека се што лета, и се јаде.
Расказот е прв и последен пат напишан на некој форум.
Морално стојам, позади секоја буква што е напишана во него.
И затоа...битуше жалам, што никогаш нема да го разбереш ти, и оние сличните како тебе.

me zagrizuva opsto faktot so premnogu licni primesi gledam vo posledno vreme na forumov...megju bituse i realen, megju trn i zevsus..a mozam da se kaldam deka site spomenati vo ogan ke skoknat za makedonija..ama sekoj na svoj nacin, a abc za seto toa ke gi obvini hazarite

me zagrizuva opsto faktot so premnogu licni primesi gledam vo posledno vreme na forumov...megju bituse i realen, megju trn i zevsus..a mozam da se kaldam deka site spomenati vo ogan ke skoknat za makedonija..ama sekoj na svoj nacin, a abc za seto toa ke gi obvini hazarite

Мислиш работава ти личи на она: “СКОКАЈ ЛАМБЕ“!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom