Затоа и е фиксна протеза, затоа што не се вади така лесно.e imam edno prasanje: drugarkami treba da nosi fiksna proteza,no ima nesto nerazjasneto: dali ke moze na polumaturata protezata da se izvadi i naredniot den pak da se stavi?...deka i bilo glupo da nosi proteza na polumatura...aj plss odgovorete
Не може да се вади .. а што толку и пречи протезата на неа ?? Не е срамно ...Ако сака да ја извади ке биде како пак од ново да и местат...Така на мене ми се одлепија 4 брикети и одма 2000 ми лупнаа да платам...плус 500 мислам беше за преглед..Затоа и е фиксна протеза, затоа што не се вади така лесно.
Патем, читав во списаније, теа модерна, мислам дека беше, уште оддамна е овој процес познат во поголемите држави, но гледам дека и кај нас почнал да се застапува. Фиксна протеза која не се приметува, така наречена, невидлива. Што мислите во врска со тоа? Би ставиле ,,невидлива,, фиксна протеза или повеќе сакате да се фалите со обичната, нормалната?
А гледам кај средношколците е модерно да се носи фиксна протеза, божем на тој начин искажувале колку се тие моќни и богати, а немаат потреба од протеза, но сепак ставаат. Тоа ми е не сфатливо.. Но само некои, верувам дека повеќето носат затоа што имаат потреба.
Абе... не туку се лажете со тие порцеланските протези, кај поскапо ќе ги платите, подолго ќе ги носите (споредете чиста логика - што влече посилно, титаниум или порцелан?) и по некое време порцеланот ќе почне жолта боја да фаќа па и со солна киселина да ги миете нема да ја тргнете таа боја. Моите се забари, знам што зборам, можев јас да носам и од тие протезите од внатре што се ставаат па тек тогаш ништо немаше да ми се гледа, ама не е тоа финтата.Затоа и е фиксна протеза, затоа што не се вади така лесно.
Патем, читав во списаније, теа модерна, мислам дека беше, уште оддамна е овој процес познат во поголемите држави, но гледам дека и кај нас почнал да се застапува. Фиксна протеза која не се приметува, така наречена, невидлива. Што мислите во врска со тоа? Би ставиле ,,невидлива,, фиксна протеза или повеќе сакате да се фалите со обичната, нормалната?
А гледам кај средношколците е модерно да се носи фиксна протеза, божем на тој начин искажувале колку се тие моќни и богати, а немаат потреба од протеза, но сепак ставаат. Тоа ми е не сфатливо.. Но само некои, верувам дека повеќето носат затоа што имаат потреба.
не ми е јасно само тоа што им е толку страм да ги носат..?? да не ги зафркаваат , да не ги дружат другариве ...дај не заебавај од цело друштво пола носиме и шо ...па тоа е за наше добро бе ...Абе... не туку се лажете со тие порцеланските протези, кај поскапо ќе ги платите, подолго ќе ги носите (споредете чиста логика - што влече посилно, титаниум или порцелан?) и по некое време порцеланот ќе почне жолта боја да фаќа па и со солна киселина да ги миете нема да ја тргнете таа боја. Моите се забари, знам што зборам, можев јас да носам и од тие протезите од внатре што се ставаат па тек тогаш ништо немаше да ми се гледа, ама не е тоа финтата.
Е ајде де, не знам како може да им е срам од нешто што вреди 600 евра (чак и више). Во Америка моите ми кажаа дека 5000 долари биле, луѓе кредити земале. Сите тие нови видови на протези што излегуваат сега се само давање пари плус.не ми е јасно само тоа што им е толку страм да ги носат..?? да не ги зафркаваат , да не ги дружат другариве ...дај не заебавај од цело друштво пола носиме и шо ...па тоа е за наше добро бе ...
Нема шанси да се шиткаат second hand, не се тоа роба. Никој не сака да ризикува и да изгуби лиценца денес. Ако ги замолиш за тебе за успомен ќе ти ги дадат, ако не, се фрлаат.Сакам да прашам некој од вас што извадил фиксна протеза, шо се дешава со брикетите. Ви ги даваат за да си ги земете зашто веќе секако сте ги платиле или ги задржуваат па ги шиткаат после second hand као да се нови за следниот пациент??
Ги Платив 700 евра ..али не е секаде исто некаде се поскапи некаде поевтини!Колку за информација колку пари е една фиксна протеза?