Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Борбата на Грција не е за името, туку за идентитетот. Името е само шминка.

Грците нема да прифатат само промена на име а задржување на идентитетот бидејќи ништо не добиваат со тоа.

Поентата на целиот спор е да нема “Македонци“.

Значи воопшто заблуда е основата од која некој поаѓа “А што ако Грците прифатат да сме Македонци, ама само име на држава да смениме“ тоа е мамка, која има за цел да те натера да размислуваш за прифаќање друго име.

И незнам зошто е тешко да се проникне во суштината на проблемот, па потпаѓаме на вакви ниски искушенија.

вистинскиот проблем на грција повеќе мислам дека лежи во фактот дека грците се плашат Македонците од егејска Македонија да си ги вратат имотите.Тогаш грците ќе треба да плаќаат милиони. и токму затоа е целава фрка.
мислам дека со прифаќање на компромисно име, дефинитивно ќе станеме членка на НАТО и ќе се исчисти патот за во ЕУ до 2012. Со членството во овие НАТО и ЕУ мислам дека не само што ќе го обезбедиме опстанокот на државата , туку ќе бидеме во многу посилна позиција кога ќе бараме признавање на македонско малцинство и враќање на имоти . А сигурно нашиве нема да потпишат некој договор со Грциве во којшто нема да биде ОБЕЗБЕДЕН македонскиот идентитет, кој пак ќе кажам не може да биде уништен со ставање на една додавка во нашето име за меѓународна употреба.
Искрено ме боли како другите ќе ме викаат!!!! на целата светска јавност и на сите релевантни фактори им е јасен ко ден проблемот со името. Вистинските пријатели на Македонија ќе немаат проблем да не ословуваат со македонија, како на пр. Турција,словенија ...А за другите....многу ми е гајле!
а за она Македонија со мало м е ресзултат на тоа што спремам испит и пишувам на кајгана истовремено , а не дека нешто помалце ја сакам државава. на крај краева патриотизам не се докажува со тоа дали пишуваш со мало или големо М!

ЧИВА НАИВНОСТ.....???? Brat-ot ???? :)

најверојатно мислеше на мојата и сите ко мене кои би се согласиле на некаков компромис. демек лажно сме наведени на тоа, под лажни ветувања и надежи.барем јас така го разбирам човекот. поправете ме ако грешам.:wink:

ЧИВА НАИВНОСТ.....???? Brat-ot ???? :)

На тие што пропагираат смена на име со надеж дека пак ќе останат “Македонци“.

И самите не се сигурни во тоа што го зборат ниту имаат некакви гаранции ама веќе е доцна за назад, се пуштија по удолницата па ќе видиме до каде ќе се тркалаат, може ќе имаат среќа на некој поголем камен да налетаат па да запрат.

А кој е критериумот за да бидеш македонец извини????

А кој е критериумот за да бидеш македонец извини????
Треба да си потполно идентичен истомисленик на bratot.И потполно согласен со неговите размислувања и ставови.Инаку не спаѓаш во категоријата Македонец.За жал.

Треба да си потполно идентичен истомисленик на bratot.И потполно согласен со неговите размислувања и ставови.Инаку не спаѓаш во категоријата Македонец.За жал.

Тоа е братче едноумие а не патриотизам!

Читајте го tobacco men-от и уживајте...Во оваа поплава на ептен многу идеи...нешто што работи..проверено....... ПАРА,ПАРА+ПАРА... се трите основни услови за успех. Видете дали е можно да се работи и заработи во Македонија.....се друго се приказни за мали деца и начин што повеќе робови да се држат во GETO-то FYR MACEDONIA...

cestit i pravedoljubil , nacionalno izdignat , patriot, so prgav duh i so golemo srce, hrabar i odlucen i pred se... makedonec ne moze da e predavnik, ova se odnesuva na prav makedonec..mislam toa sakase da prasas.

Огледалото,јас да ги поседував тие особини во целост од А до Ш,досега ќе бев војвода.

Абе одговори му едноставно:

Македонец е човек кој под никакви услови не ни помислува да го смени сопственото име.:toe:

Многу ми е интересно дека ова Македонија,Македонци е подложено на брендирање(секако,тоа е чест за мене)и во момент кога тоа име и идентитет се оспорувани,од друга страна сите комшии го сонуваат сонот да бидат Македонци.Особено токму тие кои го оспоруваат.Тоа ти е кога си шеесет пати запишан во Библијата.

во светов валдее слилата а неправото

Па што тогаш си ставил ник Правник? Да не случајно студираш право? Со таа филозофија планираш да стигнеш негде во животот?

НАРОДОТ не го чувствува 8 Септември како свој празник туку 2 Август... 8 Септември е само ден кога странските ограбувачи ја предадоа Македонија во рацете на домашните ограбувачи...

Посмешно нешто одамна нема прочитано : па ако според тебе македонија е библиска држава тогаш за кој кур ти е 2 авгусt празник бе???? пред тоа немало ли Македонска држава???

Па што тогаш си ставил ник Правник? Да не случајно студираш право? Со таа филозофија планираш да стигнеш негде во животот?

ТОА Е РЕАЛНОСТА САКАЛ ТИ ДА ЈА ПРИФАТИШ ИЛИ НЕ!!!!!!!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom