Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Jas mislam deka Bitkata e zagubena vo momentot koga nashite politicari sednaa na masa da pregovarat.
Sega ova e sve turli tava.Ke dojde Nimic ke odi Pak ke dojde toj drugiot pak ke odi.Nie celo vreme sme zaglaveni vo neshto shto kako odnapred go znaeme finishot na filmot.

Vreme e da pocneme da si kreirame politiki koi se nakloneti kon evropa a toa e kurvinska politika davaj neshto baraj dva neshta,a vaka e najlosho stand by sedime i mu go olesnuvame rabotata na juzhnoto kopile ne ke mora da dava nishto oti nie ne znaeme da barame a on ke dobie toa shto go bara i op kade sme nigde nema ni pari ni patriotizam a patriotizam bez pari sega veke nema ni vo Holywood zatoa treba da razmislime dva pati pred da kritikuvame nekoj koj mozebi gi gleda neshtata po nekoj drug agol

Ajde malce za ribolovot...

U mutna voda ne se gleda so ochi nego so mustaki , ko som ... Koga otvaras oci u mutno , ti vleguva kal... i ne gledash ... mudrite gledaat so mustaki .

Som ne se lovi inaku toj samiot doaga da se samoubie koga mu skurchuva da zivee vo kalta ..retko nekoj fatil mlad som.

A u mutna voda ima i pomali ripchinja... e tie najlesno se fakaat mladi neiskusni se pecaat i na svetkava jadica , toa oti gledaat na ochi a ne na mustaki ko somot ...

Ma ribolov e chudo !

Jas mislam deka Bitkata e zagubena vo momentot koga nashite politicari sednaa na masa da pregovarat.
Sega ova e sve turli tava.Ke dojde Nimic ke odi Pak ke dojde toj drugiot pak ke odi.Nie celo vreme sme zaglaveni vo neshto shto kako odnapred go znaeme finishot na filmot.

Vreme e da pocneme da si kreirame politiki koi se nakloneti kon evropa a toa e kurvinska politika davaj neshto baraj dva neshta,a vaka e najlosho stand by sedime i mu go olesnuvame rabotata na juzhnoto kopile ne ke mora da dava nishto oti nie ne znaeme da barame a on ke dobie toa shto go bara i op kade sme nigde nema ni pari ni patriotizam a patriotizam bez pari sega veke nema ni vo Holywood zatoa treba da razmislime dva pati pred da kritikuvame nekoj koj mozebi gi gleda neshtata po nekoj drug agol

Убаво кажано, не верувам дека има некој (кој не е на платен список на Атина) кој не би се сложил.

Ама чаре? Можеше да се напуштат преговорите поле Букурешт ама не се напуштија. Зашто?

Сите прашања остануваат без одговор. Зашто уште преговараме? Америка не тера, Британија кој?

Или сами се тераме?

Нема мои и твои кога сите ги трпиме последиците од агресијата на јужниот силеџија.

Барем ја така ги гледам работите.

Имаш идеја како да се помести позицијата?

Убаво кажано, не верувам дека има некој (кој не е на платен список на Атина) кој не би се сложил.

Ама чаре? Можеше да се напуштат преговорите поле Букурешт ама не се напуштија. Зашто?

Сите прашања остануваат без одговор. Зашто уште преговараме? Америка не тера, Британија кој?

Или сами се тераме?

Нема мои и твои кога сите ги трпиме последиците од агресијата на јужниот силеџија.

Барем ја така ги гледам работите.

Имаш идеја како да се помести позицијата?

не тераат тие шо имаат интерес да имаат влијание врз нас како земја со добра геотратешка позиција на балканот! Си знаеш кои се тие.
Едно нешто сакам да нагласам! треба да разликувате промена на име од промена на идентитет. Ние...го менуваме името за надворешна употреба. Во Уставот си стои Република македонија!!!! Ние ќе останеме македонски народ јазик и култура. Добро , ќе немаме ексклузивитет, ама пак еве сега го имаме ли???Има алва македоникос, аеродром фудбалски клуб... Идентитетот е нешто што е создавано низ векови, не е донесено со закон па да може да се смени. И така создадениот идентитет е цврсто вкоренет во нас .идентитетот не се негува и чува преку името. Преку култура, преку дејствување, преку спорт ! Преку акција, да има и после евентуалната смена на името кој да го чува негува и развива истиот. На крај краева од 1995 година сме Fyrom па осве некој тапоглав дебелогаз политичар јас никој друг немам слушнато да не ослови со тој израз , а голем дел од обичниов народ се сомневам и дека знае дека сме официјално fyrom. така да поентата ми беше идентитетот не е идентичен со името. името е само еден мал дел од идентитетот.

Za identitet treba vekovi i da se stvori i da se unisti, a za ekonomija e dovolno i 6 meseci ete toa e poentata :wink:

Makedoncite ako ne stvorile do sega identitet za 20 veka pa da ga jebem nema da go stvorat ni za uste 200 godini .

No sepak ime nema da se menja i tocka , nikoj nisto konkretno NE NUDI kako cena , se e mutno . nema EU da rece slusajte eve pismen dogovor smeni ime eve ste za 2 godini vo EU ili da dade expres clenstvo pa makar i probno. Si ima tamu procedura , vo koja nie poradi x pricini ne vleguvame.

USA im treba RM vakva ili onakva , mada ako trgnete muljot malce od ochi ke vidite deka tie seto toa sto im treba go imaat BESPLATNO...besplatno vo smisla da ima nekoja korist obicniot narod Trpe, Mirko, Ramiz , Goran, Stojan ...

Iskreno da recat ama na pismeno USA i EU deka se obvrzuvaat da POMOGNAT ama bas da pomognat vo integracija na RM vo Zapadnite tokovi , ja prv ke zemam ke gi potepam site koi se protiv toa imeto da ne se menja... ama ne e taka, nikoj nisto NE DAVA ako ne mora ... Koj saka be da gubi pari vo ovoj muten prostor , budala li e ?

I ke se kara narod ke si vadi ochi ti VMRO ti SDSM , pa ke se preti ke se krshat zabi gluposti ...

Tie sto se za nemenjanje ime im zameram sto nemaat VIZIJA konkretna sto potoa

Tie sto sakaat da menjaat ime im zameram samo sto od sto sakaat dobro da napravat ne skapirale deka nema nisto od toa ...

Dur nekoj drzava , covek, firma ne stane NEZAVISNO i ne naprai PARI ne e IGRACH , marioneta e nisto poveke... mene mi e zal ova sto go gledam sto nemame potencijal , mislev so Grujo ke se smeni nesto ama izgleda vreme e da emigriram pak ...

Taka mojot slogan e

DOBRO NAMA , ZLO NIKOME taka da srecno mili moi Ajvarchinja :helou:

Ja moze sum lud ama nikako ne sum naiven ... al dobro izgleda ne se odnesuvashe ova na mene ... :helou:

Голема неправда има на овој бели свет.Во забуна сум после изјавата на Бакојани,која изјави дека не може никој да им забрани на Грците од Солун,Кукуш,Воден да се чувствуваат како горди Македонци.:kesa:Зошто во таков случај пред Европа не се расветли таа кауза дека тие Грци,кои живеат во Егејска Македонија,се всушност Славјани,а не Елини и дека немаат ништо општо со Грците на југ према Атина?Мислам дека тоа ќе фрли доза на светлина врз спорот со името,т.е.барем на Европа да и се даде до знаење дека промената на името би била само апсурт,од кој децении подоцна ќе се чукаме по глава зошто на нашите потомци сме им го мениле името и идентитетот.

ќе биде апсурд ама...... што да се прави кога во светов валдее слилата а неправото. се ти е чиста политика и виши интереси.Мислиш дека на некој му е гајле за македонија и македонското прашање??? на никој!!!!
А ние сме преслаба држава за да се справиме со светот!

искрен да бидам, не верувам дека Македонија има толку многу предавници, како што сакаат да се прикажат на форумов... големиов број на контраши што “какаат“ со нивни коментари за да се сменело името, се државјани на Р. Македонија ама никако не се етнички Македонци. Читам тука и некакви си “Македонци“ кои не го ни знаат добро Македонскиот јазик... епа “пријатели“ нема да успеете од нас МАКЕДОНЦИТЕ да направите бедни души.... Сепак ние си имаме ЧЕСТ... ако не ви се допаѓа мојава сиромашна татковина, повелете, појдете таму од каде што потекнувате, па таму кокодакајте...

Сеуште читам и се смеам
и не можам да престанам
па оваа тема е
ризница на мудрости од глави умни
ќе прочиташ се и сешто
од мозоците на тинејџери до магариња стари
некој поради лесноумност,
некој поради лакомост за пари
некој само колку да биде контра,
пошто го заебал некој Џонтра.

Како кантар за мерење ум стана
и показател кого се болеста го фана. :jaj:

искрен да бидам, не верувам дека Македонија има толку многу предавници, како што сакаат да се прикажат на форумов... големиов број на контраши што “какаат“ со нивни коментари за да се сменело името, се државјани на Р. Македонија ама никако не се етнички Македонци. Читам тука и некакви си “Македонци“ кои не го ни знаат добро Македонскиот јазик... епа “пријатели“ нема да успеете од нас МАКЕДОНЦИТЕ да направите бедни души.... Сепак ние си имаме ЧЕСТ... ако не ви се допаѓа мојава сиромашна татковина, повелете, појдете таму од каде што потекнувате, па таму кокодакајте...

а знаеш колку од вистинскиве македонци што тука се лупаат у гради живеат надвор од македонија. Ако парите не се битни, ако им е доволна земјава, ај ти убаво прашај ги зашто се преселиле од својата татковина, ако не е за пари??? и кој им дава за право да серат дека имало предавници ????

а знаеш колку од вистинскиве македонци што тука се лупаат у гради живеат надвор од македонија. Ако парите не се битни, ако им е доволна земјава, ај ти убаво прашај ги зашто се преселиле од својата татковина, ако не е за пари??? и кој им дава за право да серат дека имало предавници ????
Правнице, прво Arschlochovo правило... Македонија , Македонец , Македонско се пишува со големо “М“... знам дека има многумина кои се во странство и се чукаат во гради... Јас можам да зборувам само од мое име... еве ти кажувам дека со 12.000,- денари исхранувам фамилија... месец за месец... не ја омаловажувам мојата ТАТКОВИНА... немој да помешаш поим со ДРЖАВА... државата (власта=партиите) се виновни, автоматски испаѓа дека НАРОДОТ самиот е виновен за нашата беда... баш ме интересира дали си ти етнички Македонец/ка, за албанциве ми е јасно како ден дека ним им е сеедно како ќе се викаме...

наивност во која смислам??/

Едно нешто сакам да нагласам! треба да разликувате промена на име од промена на идентитет. Ние ќе останеме македонски народ јазик и култура. Добро , ќе немаме ексклузивитет, ама пак еве сега го имаме ли??

Борбата на Грција не е за името, туку за идентитетот. Името е само шминка.

Грците нема да прифатат само промена на име а задржување на идентитетот бидејќи ништо не добиваат со тоа.

Поентата на целиот спор е да нема “Македонци“.

Значи воопшто заблуда е основата од која некој поаѓа “А што ако Грците прифатат да сме Македонци, ама само име на држава да смениме“ тоа е мамка, која има за цел да те натера да размислуваш за прифаќање друго име.

И незнам зошто е тешко да се проникне во суштината на проблемот, па потпаѓаме на вакви ниски искушенија.

мене само едно ме плаши... владата да не го изигра народот и да му подметне референдум... на референдум се сите опции отворени... а мое лично мислење е дека ќе паднеме на референдум... е од овие причини не смееме да дозволиме никакви заебанции од владата и мора веднаш да се прекинат СИТЕ разговори за името... кога се умира, барем нека биде брза смрт... а сераториве по форумов нека не ве лажат, ЕУ не не сака во нејзините прегратки, тоа за неа значи само уште една гладна душа да рани... прво што треба да се стори е земјава економски да напредне... тоа значи дека НАРОДОТ треба да го обеси за јајца, секој еден што ќе украде од општеството, и да почне од cappo di tutti cappi...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom