Ај па и ти не им ја кревај цената....ќе се вообразат..i taka ni se ebat za 500 denari mladinkive...
Dur kukas branko kriv ljubco kriv grujo kriv zivees u mminato i ke nemas IDNINA... kapiras ti toa ?JEBIGA DRUZE ZNAES KAKO NI BESE POJDOVNA TOCKA ,AMA PUSTO KOMUNISTICKA NEIZIVEANA BAGRA DOGRABI VLASTNAJDE SELO BEZ KUCINJA SE ZIVO RASTURI UNISTI. .DODEKA BRANKO GO GLEDAS NA TV NEMA NISTO OD DRZAVAVA NASA.
![]()
Добро бе, настрана сите демагогии.Демагогија.
Опасна и тоа.
Има мало проблемче...Кога ќе станеш Северна Македонија, НЕМА да останеш македонски народ кој говори македонски јазик.Мое лично мислење е дека име како North Macedonia кое би било за меѓународна употреба е нешто максимум што можеме да извлечеме од овие преговори. Секако под услов да си останеме македонски народ што збори македонски јазик!!!!!!!!!
Се обврзавме да почитуваме спогодба за која се инсинуира дека воопшто и не е ратификувана од Грција и која грција ја ПРЕКРШИ со тоа што ги спречи нашите евро-атлантски интеграции?наспроти ова со прифаќање на компромис , на којшто се и обврзуваме со приваќање на привремената спогодба,
Друже...Добро бе, настрана сите демагогии.
Што се случува со тебе?
Патем..на кого му се восхитуваш во титлот под никот?
“Moral courage is the most valuable and usually the most absent characteristic in men.”
“Live for something rather than die for nothing.”
“Lead me, follow me, or get out of my way. ”
“It’s the unconquerable soul of man, not the nature of the weapon he uses, that insures victory.”
“You’re never beaten until you admit it.”
Ова е вистината и со вакво убедувањ се прават промени.Болни души... не можат да сфатат дека во оваа наша напатена, испокрадена, осиромашена и од сопствените политичари распродадена земја, сеуште постојат луѓе кои си ја сакаат Македонија, и дека за никаква посрана европа не би ја менувале... Не сакаат да сфатат дека во вакви тешки мигови има луѓе кои ништо друго немаат освен ЧУВСТВОТО дека се Македонци, но и покрај тоа нема да се одречат од својот ИДЕНТИТЕТ за никакви пари на светот... оваа иста европа, потпомогната од Македонски изроди, ја има доведено Македонија до оваа пропаст, во која се наоѓаме денес... овие наши болни умови по којзнае кој пат сакаат да го продадат моето родно место, мојата историја, мојата прва љубов, мојата младост... ЕПА НЕМА ДА МОЖЕ... ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ... ОВА Е МАКЕДОНИЈА
Извини Pravnice што ќе те цитирам, ама неможев да не забележам дека некој или не те чита, или пак го чита само тоа што сака да го види.Се обврзавме да почитуваме спогодба за која се инсинуира дека воопшто и не е ратификувана од Грција и која грција ја ПРЕКРШИ со тоа што ги спречи нашите евро-атлантски интеграции?
Таква спогодба треба да почитува?
А реалноста е дека оние основни вредности коишто се усвоени од Обединетите нации веќе не се толку силни и недопирливи како порано. бомбардирањето на србија во 1999 година , војната во македонија во 2001 година , прогласувањето на независноста на Косово и најновите случувања Во грузија само се доказ дека силата полека но сигурно го заема местото на правото.
зарем има некој толку наивен кој мисли дека оние права во повелбата на ОН се свети и недопирливи??????
Грција е член на Нато, ОН и генерално многу силна и влијателна земја во меѓународните односи.а македонија е релативно нова самоостојна држава со речиси никакво влијание . Односот на силите помеѓу македонија и Грција е факт со којшто сите ќе морате да се соочите и да го земете во предвид .
Ако сакаат да ни го сменат името, САД и Еу имаат и сила и инструменти да го направат тоа. И ни Владата ниту кој било поединец ќе има сили да го спречи тоа.Тоа е факт!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Прочитано е...И од истото може да се заклучи дека и ние НЕ МОРА да ја почитуваме привремената спогодба.Извини Pravnice што ќе те цитирам, ама неможев да не забележам дека некој или не те чита, или пак го чита само тоа што сака да го види.
Тоа не е факт. Тоа е психолошка операција.Ако сакаат да ни го сменат името, САД и Еу имаат и сила и инструменти да го направат тоа. И ни Владата ниту кој било поединец ќе има сили да го спречи тоа.Тоа е факт!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wikipedia напиша:Psychological Operations (PSYOP, PSYOPS) are techniques used by military and police forces to influence a target audience's value systems, belief systems, emotions, motives, reasoning, and behavior.
The word is commonly used by governments, such as the government of the United States, who do not wish to use the term propaganda or brainwashing to refer to their own work. This euphemism for mind control is ironically an example of psychological operations -- i.e. using psychological techniques to persuade [manipulate] a large number of people to support something that they wouldn't normally support.[1]